10+ bästa webbläsare för Android 2023 – [Top List]

Det har gått några år sedan internetvurmen drabbade mänskligheten. Och telekomoperatörer arbetar hårt för att hjälpa internet att nå större delen av befolkningen. Dessutom vet vi alla att Android-smarttelefoner kom ut på marknaden för många år sedan.

Utan att tänka på det, kommer jag att säga att sedan dess har de styrt marknaden. Vi använder inte mobilnätet på barmobiler. Alla älskar att använda internet på pektelefoner. Som vi alla vet för att komma åt internet på en enhet behöver vi en webbläsare.

Oavsett om det är en PC, Mac eller smartphone, kan ingen av enheterna komma åt internet; den har ingen webbläsare installerad. En webbläsare är en app som tar emot och konverterar information så att vi kan förstå den. Så dagens ämne är de bästa webbläsarna för Android. Det finns massor av webbläsare tillgängliga i Google Play Butik. Men vi har gjort en lista över endast snabba och säkra plattformar för att surfa.

Lista över bästa webbläsare för Android.

1. Google Chrome.

Google Chrome är den mest populära webbläsaren i historien. Som vi alla vet får vi den här webbläsaren förinstallerad när vi köper Android-smarttelefoner. De flesta av oss väljer att fortsätta använda den här webbläsaren istället för att installera någon annan webbläsare. Och ärligheten säger att det inte finns någon anledning att dumpa den här webbläsaren för någon annan.

Google Chrome rekommenderas i alla webbläsare för Android. Webbläsaren kan synkronisera med Chrome på skrivbordsversionen. Chrome har djup Android-integration. Den har ett inkognitoläge där en användare kan bläddra i vad som helst utan att lämna något i historien. Det enda negativa är att det är väldigt skrymmande och drar mycket resurser.

2. Lunnefågel.

Nu finns det en möjlighet att du kanske aldrig har hört talas om den här webbläsaren. Jo, det här är webbläsaren som vågade besegra Google Chrome i ett hastighetstest. Den laddar webbsidor mycket snabbare än Google Chrome. Den här webbläsaren förbrukar också mycket mindre batteritid och andra resurser på din telefon.

Puffin Browser har ett inkognitoläge. Dessutom är det en lättviktad webbläsare. Den har också ett alternativ som låter användaren växla mellan webbläsarlägen. Användare kan se webbplatser på dator eller mobil. Att välja att visa webbplatser i mobilformat hjälper till att spara data medan du surfar och läser in sidor mycket snabbare.

3. UC-webbläsare.

UC-webbläsaren är en topputmanare i den här listan över de bästa webbläsarna för Android. UC har ett ganska bra betyg i Google Play Store. Dessutom helt gratis att använda en webbläsare. Den har några coola funktioner och alternativ. Till exempel nattläge som slår på ett mörkt tema för att minska påfrestningarna på våra ögon när det är mörkt.

Webbläsaren har ett coolt Facebook-läge som på ett magiskt sätt ökar surfhastigheten när du kommer åt Facebook. Vi kan aktivera Facebook-aviseringar. När den är aktiverad meddelar den oss om någon skickar meddelanden till oss, gör inlägg på vår vägg och många andra. Den har ett hastighetsläge och datakomprimeringsläge.

4. Opera.

Det finns ingen där ute som inte har hört talas om opera. Under ganska lång tid föredrog ingen att använda Opera på grund av bristen på funktioner och innovation som andra webbläsare erbjöd. Men för några månader sedan kom Opera tillbaka in i spelet med massor av förbättringar. Den har fantastiska databesparingsmöjligheter.

Opera tillåter också personlig surfning och lägga till bokmärken. Det sparar data genom att komprimera videor som visas online. Men det är inte den snabbaste webbläsaren här i listan. Saker och ting börjar sakta ner när flera flikar öppnas.

5. Firefox.

Den här webbläsaren blev populär så snart den släpptes för Android OS. Mozilla Firefox ställde höga förväntningar på Android-användare eftersom desktopversionen är lysande. Firefox är det bästa valet i alla webbläsare för Android. Och Firefox uppfyller lätt alla förväntningar.

Dess funktioner som Chromecast-stöd, snabb delning, sekretessfunktioner och lättanvända bokmärken gör den till en av de mest älskade webbläsarna någonsin. Firefox kommer packat med Reader-läge, som ger ett renare sätt att visa artiklar. Och vem kan glömma de tilläggen som gör Mozilla Firefox komplett?

6. Duck Duck Go Privacy Browser.

För Duck Duck Go Company har huvudprioriteringen från första början varit enbart användarnas integritet. Först gav de användarna en integritetscentrerad sökmotor att använda.

Och nu bestämde de sig för att ge sina användare en fullfjädrad webbläsare för att surfa på internet utan rädsla för att förlora sina data. Webbläsaren har förmågan att hitta spårare från tredje part. Hela data som surfas i webbläsaren är krypterad.

7. APUS webbläsare.

APUS är känt för sin launcher. Men för en tid sedan APUS launcher webbläsare för Android-smaker. Apus Browser är väldigt liten i storleken, bara cirka 2,5 MB men du vågar inte fingra på dess möjligheter. Den är smal i storlek, men den erbjuder ytterligare funktioner som kan överraska dig.

En sådan funktion är att när du kopierar en klistra in i din telefon kommer webbläsaren att dyka upp och fråga om du vill söka efter den online. Det är en fantastisk funktion som kommer att göra dig ett steg närmare att få snabba sökresultat inför vänner. Den här webbläsaren är värd ett försök om du har en telefon med färre resurser.

8. Delfinläsare.

Dolphin Browser är en av de bästa webbläsarna för Android i Google Play Butik. Webbläsaren har blivit mycket populär. Den är funktionell, ser bra ut och är full av funktioner. Den här webbläsaren kommer med gestkontroll.

Dolphin har en kompetent uppsättning funktioner att matcha, inklusive teman, blixtstöd, annonsblockering och inkognitoläge. Det finns även tilläggsstöd om du behöver det. Få den bästa spel- och videoupplevelsen med stöd för Flash Player för Android endast på Dolphin Browser, vilket du inte kan ha i andra webbläsare.

9. Microsoft Edge Browser.

Ända sedan Microsoft började utveckla appar för Android har det varit hårt angående detta. Den har distribuerat enastående appar för sina användare. Och nu gjorde den en Chromium-baserad webbläsare för Android-plattformen, och ja den är jävligt bra.

Edge är snabb, flytande, minimal och framför allt, eftersom den är krombaserad, ger den dig alla funktioner i Chrome-webbläsaren men samtidigt som den smälter mindre RAM.

10. Ghostery Browser.

Ghostery Privacy Browser ökar din surfintegritet, skydd och hastighet. Det är en lätt, ren webbläsare som ger dig kontrollen att fatta välgrundade beslut om de personuppgifter du delar med spårarna på webbplatserna du besöker.

Webbläsaren hjälper till att skydda dig medan du surfar genom att minimera tredjepartsåtkomst till dina data via spårare. Med bara 2,1 MB är den mycket lättare än andra webbläsarlösningar, vilket sparar din enhets batteritid.

Dessa är de bästa webbläsarna för Android, som är mest använda och föredras av Android-användare.