10 bästa videokonferensutrustning för småföretag [2023]

Den globala pandemin förändrade många saker, men den största förändringen vi sett var i vårt sätt att arbeta.

Hybrid- och distansarbete blir den nya normen. Faktum är att hybridarbete inte bara är en förmån för anställda längre utan en förväntning från de anställda.

Enligt Gartners rapport kommer 39 % av globala kunskapsarbetare i slutet av 2023 att vara engagerade i hybridarbete och 9 % kommer att arbeta på distans.

Om du är ett litet företag som anställer eller hanterar en hybrid och distansarbetskraft måste du spendera mycket tid på virtuella möten och onlinediskussioner.

Investering i videokonferensutrustning är alltså avgörande för att möjliggöra effektivt samarbete oavsett var en anställd befinner sig.

Jag kommer nu att dela med mig av några av de bästa videokonferenskamerorna som hjälper dig och ditt team att interagera sömlöst och öka produktiviteten.

Vad är videokonferenser?

Videokonferenser är den digitala motsvarigheten till ett personligt möte. Mötet hålls online med hjälp av ljud- och videoverktyg som hjälper ditt team att delta, oavsett geografisk plats.

Videokonferenser hjälper dig att få kontakt med dina teammedlemmar, potentiella kunder och kunder som du inte kan träffa personligen.

Fördelar med videokonferensverktyg

Enligt Edelman Data x Intelligence-forskning vill 73 % av de anställda arbeta i en hybrid/flexibel arbetsyta. Arbetsgivare måste därför anpassa sig till dessa förändrade trender för att behålla kompetenta arbetstagare genom att investera i samarbetsverktyg.

Dessa tekniker inkluderar samarbetsverktyg, produktivitetsprogramvara och videokonferensutrustning. Här är några av de stora fördelarna som dessa företag märkte.

Eliminerar geografiska barriärer

Rätt videokonferensutrustning låter dig genomföra ett virtuellt möte med dina teammedlemmar och kunder utan några geografiska hinder. Du kan ansluta till vem som helst från vilken tidszon eller land som helst.

Dessa verktyg är mycket billigare och effektivare än att resa till en annan stat eller ett annat land för en diskussion ansikte mot ansikte.

Låter dig bygga en djupare anslutning

Videokonferenser hjälper dig att få bättre kontakt med ditt team. Det är mycket mer personligt och engagerande än ett telefonsamtal eller en e-postkonversation.

Videokonferenskamera och mikrofon av god kvalitet kan hjälpa dig att upptäcka kroppsspråk, ansiktsuttryck och röstintonationer under samtalet.

Dessa ledtrådar hjälper dig att förstå den andra personen bättre och bygga en djupare anslutning.

Hjälper till att spara tid och pengar på lång sikt

När du väl investerar i videokonferensutrustning av god kvalitet sparar du tid och pengar på lång sikt eftersom du nu är öppen för att anställa utanför dina nationella gränser, där du kan hitta duktiga resurser till lägre löner.

Du eller dina teammedlemmar behöver inte resa till ett specifikt land eller stad för ett möte. Allt kan hända direkt från ditt sovrum. På så sätt sparar du in på dina resekostnader och, naturligtvis, din dyrbara tid.

Ökar teamets produktivitet

Att använda videokonferenser kan öka ditt teams effektivitet genom att minska tidsspillan på att resa mellan möten, gå till konferensrum eller pendla för att träffa kunder.

Huddly IQ

Huddly IQ är en AI-driven videokonferenskamera som kommer med en vidvinkel 150º video, en inbäddad mikrofonuppsättning, kraftfullt analys-API och moderna AI-funktioner för smartare videor och bättre möten.

Funktioner

Automatiserad användarupplevelse

IQ förbättrar användarupplevelsen med automatiserad inramning. Du behöver inte längre styra kameran. IQ:s neurala motor gör att den kan se, förstå och svara på rummets miljö i realtid.

150° brett synfält och inbyggd mikrofon

Huddle IQ kommer med ett 150° vidvinkelsynfält och en mjukvaruförbättrad inbäddad mikrofonuppsättning som gör att alla syns och hörs i mötet.

Genial inramning och kraftfull analys

IQ:s Genius Framing ramar in högtalaren automatiskt så att du kan fokusera på det som verkligen betyder något.

Med Huddly InSights API kan du samla in högkvalitativ analysdata om hur dina mötesutrymmen används.

Bäst för: Små utrymmen och medelstora mötesrum

AVer CAM340+

AVers CAM340+ är en bärbar, lätt plug-n-play videokonferenskamera som hjälper dig att få en modern videokommunikationsupplevelse i dina möten och konferenser.

Funktioner

120° brett synfält

AVers CAM340+ har ett extra brett synfält som är perfekt för huddle och konferensrum. Vidvinkeln ser till att alla i rummet syns på skärmen utan någon förvrängning.

Ultra HD-upplösning

CAM340+ kommer med Sony Sensor 4k Ultra HD-upplösning, vilket ger dig en mötesupplevelse i 4k vid 30 fps. Kameran har en 4X stadig zoom som automatiskt ramar in högtalaren.

Kameran kombinerar glas med flera linser och högkvalitativa sensorer för att visa skarpa och exakta färger vilket ger dig en förbättrad visuell upplevelse.

Super ljudkvalitet

Denna videokonferenskamera kommer med en enkelriktad mikrofon som enkelt tar upp alla konversationer i dina huddle-rum. Den tar bort bruset för att leverera en skarp ljudupplevelse till lyssnarna.

Bäst för: Huddle-rum och konferensrum

Poly Studio R30

Poly Studio R30 är en smart videokonferensutrustning som kommer med vidvinkelvy, AI-driven smart kamerateknik, kraftfulla högtalare och plug-n-play-funktioner.

Funktioner

Exceptionell video- och ljudupplevelse

Poly Studio R30 kommer med en 4k-upplösningskamera som kommer med ett brett synfält på 120° som säkerställer att alla kan ses i bilden.

Kameran kommer med en inbyggd mikrofonuppsättning och brusreduceringsteknik – Acoustic Fence och NoiseblockAI – för att leverera skarpt och klart ljud.

Denna kombination gör den till en perfekt videokonferensutrustning för ett litet företag eller ett hemmakontor.

AI-driven kamerateknik

Poly DirectorAI-tekniken fångar högtalaren exakt med automatisk spårning och har gruppinramning av professionell kvalitet.

Kameran växlar mellan individuellt läge och gruppläge automatiskt för att ge en videosamtalsupplevelse av högsta kvalitet.

Enkel, flexibel installation

Kameran har en design som är lätt att montera som du kan placera på vilken PC eller TV som helst och starta mötet direkt. Du behöver bara koppla in adaptrarna och du är redo att börja ditt möte.

Om du vill ha mer flexibilitet kan du till och med lägga till ett väggfäste eller ett standardstativfäste till din installation.

Bäst för: Små konferensutrymmen

Logitech BCC950

Logitech BCC950 låter småföretag som du hålla dina videokonferenser var som helst, när som helst. BCC950 är en allt-i-ett videokonferensutrustning som kommer med en HD-kamera, inbyggd högtalartelefon och plug-n-play webbkamera.

Funktioner

Unik förlängd stamdesign

BCC950 kommer med en robust bas som låter dig hålla den var du vill. Men den unika utökade skaftdesignen låter dig behålla ögonhöjdkontakt med dina teammedlemmar och kunder under mötet.

Allt-i-ett videokonferenssystem

BCC950 samlar in och levererar skarpt ljud från en full duplex högtalartelefon och HD-video från en motoriserad kamera.

Du får även en fjärrkontroll som låter dig ändra kamerainställningarna på 3 meters avstånd. Som sagt, du har alltid mute-knappen bredvid dig.

Detta gör BCC950 till en perfekt videokonferensutrustning för ett snabbt möte med ett litet team på upp till 4 personer i ett rum. Bara plug and play.

Kompatibel med de flesta videokonferensappar

Som ett litet företag måste du använda webbkonferensverktyg som Skype, Google Meet eller Zoom. BCC950 är kompatibel med alla dessa och andra populära webbkonferensverktyg.

Bäst för: Privata kontor och hemmakontor

NexiGo Meeting 360

NexiGo Meeting 360 har dubbla 195° linser som fångar en 360° panoramavy av hela mötesrummet så att ingen lämnas osedd.

Kameran fångar med 8k upplösning och levererar skarpa, skarpa delade bilder i 1080p kvalitet. Kameran justerar även exponeringen och hudtonerna automatiskt så att alla i bilden ser som bäst ut.

NexiGo Meeting 360 kommer med 8 rundstrålande mikrofoner som kan ta upp klart ljud på upp till 18 fots avstånd. Full-duplex 10W-högtalarna levererar kristallklart ljud för en autentisk mötesupplevelse ansikte mot ansikte.

Funktioner

Kraftfulla visningsmöjligheter

Kameran kommer med sofistikerad AI-spårning som känner igen och fokuserar på högtalaren. Detta hjälper dig att hålla en naturlig en-till-en-konversation med talaren.

Du kan enkelt växla mellan 5 visningslägen – Diskussion, Presentation 1, Presentation 2, Global och Patrol.

Enkel installation och bred kompatibilitet

NexiGo Meeting 360 är enkel att installera och använda. Anslut den bara till din bärbara dator eller PC, så är du igång. Popup-kameradesignen är elegant och hjälper till att skydda kameralinsen.

Denna kamera är kompatibel med ett brett utbud av virtuella möteskonferensprogram som GoToMeeting, BlueJeans, Cisco Webex och mer.

Bäst för: Stora mötesrum och rundabordskonferenser

Logitech MeetUp

Om du letar efter en enkel, lågbudget videokonferenskamera som följer dig, då passar Logitechs MeetUp perfekt.

MeetUp kommer i en standard soundbar-liknande design som du enkelt kan sätta på en bordsskiva eller montera på en vägg/TV. Det breda 120° synfältet, panorerings-/lutningslinsen och det integrerade ljudet säkerställer att alla vid bordet syns och hörs tydligt.

Funktioner

Otrolig ljud- och bildupplevelse

MeetUp kommer med RightSound™-teknik som centrerar rösten och videon för att få konversationen att verka naturlig och en-till-en.

Den har också en strålformande mikrofon för att fånga tal tydligare och samtidigt dämpa brus. Mikrofonen ställer automatiskt in högre och mjukare röster även för lyssnaren.

Med RightSight™ datorseende panorerar/tiltar MeetUp automatiskt kamerapositionen och zoomar in/zoomar ut för att hitta och rama in varje högtalare i rummet.

Hantera med Logitech Sync Device Management

Med Logitech Sync kan du hantera och övervaka alla dina mötesrumsenheter från en enda plattform. Du får också insiktsfulla analyser om hur optimalt dina rum används.

Bäst för: Små konferensrum

Livsstorlek ikon 300

Lifesize Icon 300 är ett videokonferenskamerasystem för huddle room som kombinerar en huddle room kamera med ett fullständigt videobehandlingssystem för att ge dig en allt-i-ett-lösning för dina videokonferensbehov.

Några av de framträdande funktionerna i Lifesize Icon 300 är:

  • Enkel plug-n-play-funktion
  • Olika alternativ för bordsskiva/väggmontering finns tillgängliga
  • Brett 120° synfält
  • Full duplex högtalare för naturliga konversationer
  • Stöder alla skärmar med HDMI-ingång som stöder 1080p eller 4Kp30 (UHD) videolägen

Detta kan vara ett bra val om du har ett litet team (3-4 personer) och letar efter något lågbudget. Vissa av de ovan nämnda kamerorna ger dock mycket fler funktioner och funktioner än Lifesize Icon 300.

Bäst för: Huddle-rum (3-6 personer)

Möte med Uggla 3

Owl Labs’ Meeting Owl 3 är inte din dagliga videokonferensutrustning. Den har en unik design och kameralins som liknar en uggla. Till och med deras av- och på-ljud liknar en uggleljud.

Funktioner

Samarbeta bättre med 360° synfält

Meeting Owl 3 skapar en uppslukande hybrid mötesupplevelse i alla utrymmen med sin intelligenta 360°-kamera, mikrofon och högtalare som kombineras med Owl Intelligent System (OIS) för att leverera den bästa videokonferensupplevelsen.

Videon spelas in i 1080p, och OIS fångar högtalaren automatiskt för att underlätta en mer naturlig en-mot-en-kommunikation.

Smart anpassningsförmåga

Om du vill använda Meeting Owl 3 i ett större utrymme, lägg till en utökad mikrofon eller kombinera två Meeting Owls. Den är också kompatibel med Owl Labs Whiteboard Owl och Meeting HQ.

Meeting Owl 3 kommer med den senaste OIS som möjliggör snabbare spårning, wifi-aktiverade programuppdateringar och virtuella förbättringar.

Enkel installation och bred kompatibilitet

Owl Labs hävdar att du kan gå från unboxning till ditt första möte inom 7 minuter. Enheten är kompatibel med olika digitala arbetsytaverktyg som Google Workspace, Slack och Skiff.

Bäst för: medelstora till stora konferensrum (3 till 8 personer)

Kandao Meeting Pro

Kandao Meeting Pro är en AI-driven videokonferensutrustning som kommer med ett kraftfullt 360°-objektiv, hi-fi-högtalare, rundstrålande mikrofoner och körs på Android OS.

Funktioner

Robusta video- och ljudfunktioner

Kandao Meeting Pros 360°-kamera ger dig olika visningslägen – lås, presentation, global, patrull och anpassade lägen. Du kan ansluta den här kameran till vilken bildskärm som helst med en HDMI-kabel.

1080P HD-utgången ger en skarp och tydlig bild, minskar distorsion och ger dig en fantastisk mötesupplevelse.

Enheten kommer med ett kraftfullt ljudsystem – 8 premiummikrofoner och en 360° kraftfull HiFi-högtalare. Detta fångar ljudet från upp till 18 fot och levererar kristallklart ljud till alla personer som deltar i mötet.

Håller dina onlinemöten säkra

Genom att samla in API-data, lagra filer i molnet och ändra IP-adresser skyddar KanDao konferenskamera alltid din data och förhindrar informationsläckage.

Således kan du till och med dela konfidentiell information utan några problem.

Inbyggt Android-system

Ladda ner populär programvara för videokonferenser med WiFi eller ethernet med hjälp av det inbyggda Android OS.

Denna möteskamera är kompatibel med Zoom, Skype, etc. och alla andra större webbaserade videokonferensplattformar, vilket gör den enkel att ansluta och använda.

Bäst för: medelstora och stora konferensrum (8 till 12 personer)

Toucan 360

Toucan 360 är ett komplett allt-i-ett videokonferenssystem som levereras med en löstagbar 360° konferenskamera, 8 mikrofoner av högsta kvalitet med ekodämpning i realtid, en 5W högtalare för tydligt ljud och en enkel plug-n-play funktion.

Funktioner

Allt-i-ett videokonferensutrustning

Du behöver ingen extra programvara för att använda Toucan 360, anslut bara med USB-kabeln och du är redo att börja ditt möte. Det är en kraftfull 4-i-1 kamerauppsättning som fångar varje hörn av rummet.

Systemets AI-drivna röstspårning spårar och fokuserar automatiskt på högtalaren, oavsett om det är en eller två högtalare.

Enkel pekpanel

Kameran har en enkel pekskärm som låter dig slå på/av strömmen, växla Bluetooth, justera volymen, zooma in/ut och växla mellan olika visningslägen – Panorama, Split, Fokus och Grid.

Skarp ljudkvalitet

Toucan 360 kommer med 8 brusreducerande mikrofoner som fångar röst från alla delar av rummet. 5W-högtalaren finjusterar det infångade ljudet och levererar utmärkt ljudutmatning.

Bäst för: Stora mötesrum

Slutgiltiga tankar

I takt med att hybridmodellen och fjärrarbete blir populärt kommer efterfrågan på videokonferensutrustning bara att skjuta i höjden.

Som ett litet företag måste du undvika frekventa köp och därför bör du investera i en robust videokonferenskamera till konferensrummet.

Jag rekommenderar Meeting Owl 3 eller Kadao Meeting Pro eftersom du får en kraftig design med premiumfunktioner. Dessa är den bästa videokonferensutrustningen för långsiktig ROI.

Men om du inte har den typen av budget för närvarande kan du välja Logitech BCC950. Du kommer att få en anständig mötesupplevelse med ditt lilla team.

Vad kommer härnäst? Kolla in några virtuella kontorslösningar.