10 Bästa Video Maker och Editor för macOS och Windows

Spread the love

Oavsett om du skapar ett kort klipp eller en lång video, kan valet av rätt programvara göra en enorm skillnad i slutresultatet.

Oavsett dina krav behöver du något snabbt, enkelt och kraftfullt samtidigt. Även om det finns ett stort antal videoprogram tillgängliga, är inte alla imponerande. Du behöver inte något som bara gör halva arbetet och tvingar dig att ladda ner olika program för att göra den andra hälften.

Till exempel låter en del videoprogram där ute bara klippa, trimma och kompilera klipp. Du vill inte ”bara” det eftersom det inte räcker för att skapa snygga videor. Du vill också kunna lägga till filter, specialeffekter, undertexter, ljudspår, övergångar och så vidare.

Det finns också massor av onlinevideoskapare eller filmskaparappar, men de är bra när du har minimala krav. För robusta funktioner, enklare tillgänglighet och potentiellt spara tid tar videoprogramvaran kakan utan tvekan.

Att hitta rätt videotillverkare är inte så svårt eftersom jag har gjort allt det hårda arbetet åt dig. Innan vi hoppar in i listan, här är några av de många anledningarna till att du behöver bra videoredigeringsprogram.

Stor möjlighet

Bra videoprogramvara installerad på din dator gör att du kan redigera dina videor på alla sätt du kan. Du kan lägga till specialeffekter, övergångar, ljud och andra coola grejer. Du kan fixa ljudproblem, trimma scener och till och med redigera gröna skärmbilder.

Det finns också några videotillverkare där ute som kan hjälpa dig att samarbeta och arbeta med videon som helhet.

Klarar höga krav

Videoredigeringsprogram kan hantera avancerade krav i den meningen att även om du vill redigera filmer, reklamfilmer eller marknadsföringsvideor kan du göra det med lätthet.

Även om det finns chanser att du kanske bara vill ha en videoredigerare för enkla YouTube-videor och inte en hel film, bara att veta att programvaran kan hantera tungt arbete ger dig en känsla av säkerhet att du inte behöver leta efter andra videoredigerare om alls dina krav ökar.

Tidseffektiv

Eftersom bra videoredigeringsprogram lätt kan hantera tung belastning, kommer din dator att ha mindre att oroa sig för och kommer inte att släpa däremellan.

Det finns inget mer irriterande än de frekventa fördröjningarna. Det avbryter arbetsflödet och slösar tid, och ingen vill det. Så, det är bara ytterligare en anledning till varför du måste satsa på bra videoprogramvara.

Som sagt, det är dags att äntligen dyka in i listan.

Filmora

Med en tillåtelse på 100 medialager, Wondershare Filmora är långt bortom bara grunderna för videoredigering. Det kan hjälpa dig att skapa videor som levererar ditt budskap på ett mycket detaljerat och tilltalande sätt. Du kan redigera gröna skärmvideor, justera keyframing, ta bort bakgrundsljud och njuta av skarp kvalitet med fullt 4K-stöd.

  Hur man åtgärdar ett filsystemfel i Windows 10 (fullständig guide)

Det tar snabbt bort actionkameraproblem som fisheye och kameraskakningar. Du kan spela med dem om du vill ha effekter som slow motion och reversering.

Filmora finns för både Windows och Mac.

Movavi

Skapa professionella videor med Movavi videoredigerare är så enkelt som att dra och släppa element. Du kan lägga till filter och titlar och tillämpa attraktiva övergångar. Om dina klipp är skakiga kan du fixa det med lätthet. Den har ett verktyg för alla behov. Här är några av de mest anmärkningsvärda funktionerna:

 • Bild-i-bild
 • Övergången med ett klick gäller för alla avsnitt
 • Panorera och zooma
 • Smart stabilisering

Den här programvaran kommer redan med många effekter och element inbyggda, men om du vill ha mer kan du gå över till deras butikssektion och ta nya designade av proffs. Det fungerar på båda OS.

Camtasia

Den stöder skärminspelning och videoredigering, Camtasia är lätt att använda och en av de mest populära på den här listan. Även om den kan användas för alla ändamål, om du vill skapa en handledning eller instruktionsvideor, kan den här programvaran vara den du letar efter.

Det finns mer skärminspelningsprogram för Windows, macOS och Chrome du kan prova.

Du kan lägga till ljud, titlar, kommentarer, bildtexter och olika övergångar. Annat än det låter det dig också zooma in och ut och lägga till panoreringsanimationer.

Det mest spännande med denna programvara är att den låter dig skapa frågesporter i din video. Detta är bra för att maximera användarnas engagemang och interaktivitet. Glöm inte att använda deras gratis provperiod för att uppleva alla funktioner.

Adobe Premiere Pro

Allt som kommer från Adobe kommer definitivt att vara bra, och Premiere Pro är inte annorlunda. Den har funktioner som kan hantera avancerade krav. Du kan redigera dina filmer, TV-innehåll och webbvideor utan att känna en nypa värme.

Deras kreativa verktyg och integration med olika andra appar gör det till ett av de mest flexibla verktygen på den här listan. Den har ett AI-verktyg som heter Adobe Sensei som kan hjälpa dig att enormt spara tid genom att automatisera många uppgifter.

Inte bara det, utan du kan också redigera film i vilket format som helst, oavsett om det är 8K eller virtuell verklighet. Det fantastiska är att den har lätta proxy-arbetsflöden och snabbare ProRes HDR för att hjälpa dig att arbeta som du vill.

Slutligen är det värt att nämna att Premiere Pro kommer med Premiere Rush, en annan allt-i-ett-app som fungerar på alla enheter, inklusive mobila enheter.

  Windows 10:s nya uppdatering tar bort människors filer igen

Da Vinci

En mycket avancerad videoprogramvara med ett enkelt gränssnitt, DaVinci Resolve 16 kombinerar 8K-redigering, färgkorrigering, ljudpostproduktion och visuella effekter under ett verktyg. Och det spännande är att detta är den enda programvaran i världen som gör detta.

Du kan sömlöst hoppa mellan redigering, färg, ljud och effekter direkt utan att avbryta arbetsflödet. Det är bra för människor som jag som gillar multitasking.

Den här lösningen låter dig också samarbeta med dina teammedlemmar och arbeta med samma projekt samtidigt. Oavsett om du är en individ eller ett företag med många medlemmar är DaVinci Resolve 16 lämplig, även för avancerade krav som långfilmer, reklamfilmer, etc.

Den har några häpnadsväckande funktioner som du skulle vilja kolla in. Du kan ladda ner programvaran gratis för Mac, Windows och Linux.

PowerDirector

PowerDirector 365 är en annan briljant videoredigeringsprogramvara, och den kommer med 200 kraftfulla redigeringsverktyg. När jag säger ”kraftig” kanske du tror att det kommer att vara en utmanande uppgift att lära dig att använda allt detta. Lyckligtvis är det inte så. Den här programvaran låter dig skapa professionella videor utan att verkligen tappa förståndet. Det gör det enkelt för dig att använda allt och allt inuti den.

På tal om funktionerna kan du:

 • Lägg till anpassade formobjekt.
 • Lägg till kreativa övergångar
 • Använd rörlig grafik och animerade titlar
 • Använd titelavslöjande mask
 • Video i förhållandet 1:1 för sociala plattformar som Instagram och Facebook
 • Redigera bilder från grön skärm
 • Få tillgång till en mängd olika mallar
 • Skapa videokollage

Och listan fortsätter och fortsätter. Du kan använda den här programvaran på Windows, Android och IOS.

iMovie

Apple-användare vet hur bra iMovie är.

Om du har Mac eller någon annan IOS-enhet kan du njuta av denna fantastiska programvara och redigera dina videor utan ansträngning. Du kan skapa trailers i Hollywood-stil och utmärkta filmer i 4K-upplösning.

Välj din film och lägg till titlar, ljud och effekter för att skapa en professionell video. iMovie har inte de mest avancerade funktionerna, men den är känd för sin användarvänlighet, och jag tror att det är en stor faktor.

Du kan lägga till filter, redigera gröna skärmklipp och till och med synkronisera dem över alla dina IOS-enheter. Du kan till exempel trimma några delar från din iPhone, lägga till effekter på din iPad och avsluta redigeringen på din Mac. Även om jag inte är säker på vem som gör detta, är det fortfarande en cool funktion att ha för genomförbarheten. 😉

HitFilm Pro

Perfekt för både redigering och VFX, HitFilm Pro gör det bekvämt genom att hålla båda sakerna under en enda lösning. Den har en kraftfull chroma key, partikel, textverktyg och världens största VFX-verktygslåda.

  Hur man delar musik över nätverket på macOS Catalina

HitFilm Pro samarbetar med välkända experter för att ge dig Foundrys 3D-kameraspårning, BorisFXs protiteringsverktyg och stöd för VideoCopilot-plugins för att göra saker ännu bättre. Med alla dessa spännande funktioner får du ett smidigt arbetsflöde med allt du behöver för att se ditt projekt till slutet.

Du kan prova funktionerna genom att använda deras gratis demo. Jag rekommenderar starkt att kolla in den här om dina krav kräver.

Magix

Arbetar med INFUSION-motorn, Video Pro X är snabb och effektiv vid videoredigering. Du kan använda denna programvara för småskaliga och såväl som komplexa projekt. Den har intuitiva verktyg för att göra precisionsredigeringar, välja en tidslinje i flera format och använda multi-cam-redigering för att säkerställa det bästa arbetsflödet.

Du får också en ljudmixer och rengöring i realtid, vilket är ganska imponerande. Bortsett från det är det här några fantastiska funktioner:

 • Flexibel spårhantering
 • Färggradering
 • Uppslagstabeller
 • Specialeffekter
 • Chroma keying
 • HDR & 4K-stöd
 • VEGAS videostabilisering
 • Bädda in resekartor med MAGIX
 • Mer än 1 500 mallar

För närvarande kan du endast använda Video Pro X på Windows.

AVS Video Editor

En annan enbart för Windows, AVS Video Editor, är full av funktioner som möjligen kan göra allt videorelaterat du kan föreställa dig. Den stöder olika format och upplösningar, och du kan redigera videor mycket snabbare med hjälp av dess ”videocache-teknik.”

I ett nötskal, här är några av de viktigaste möjligheterna:

 • Trimma, skär, dela, slå samman och rotera.
 • Lägg till över 300 effekter.
 • Använd kreativa övergångar och överlagringar.
 • Integrera ljud, text och undertexter
 • Redigera 2K- och 4K-videor
 • Använd VHS-band och DV/HDV-innehåll
 • Förbättra skakiga bilder
 • Video om färgjustering
 • Använd chroma key-effekt för att ändra bakgrunden.

Med allt detta åt sidan är AVS Video Editor relativt lätt att använda trots att den är laddad med kraftfulla funktioner.

Slutsats

Nu när du vet vikten av bra videoredigeringsprogram är allt som återstår att välja en lämplig från listan ovan. Jag tror att alla är nybörjarvänliga, och oavsett hur mycket kunskap du har om videoredigering kommer du lätt att kunna hitta en väg runt dessa lösningar.

Kolla upp Videvo för att få GRATIS klipp för att öva på videoredigering.