10+ bästa verktyg för borttagning av skadlig programvara för Windows 10 11 PC 2023 – [Top List]

Idag har internet blivit ett nödvändigt krav. Vi använder internet på våra mobiler och datorsystem för att göra våra dagliga uppgifter som e-post, shopping online, banktjänster, nedladdning etc. Internet gör att världen krymper och blir mindre.

Å andra sidan är internet också en stor källa till skadliga aktiviteter och cyberbrott. Många typer av virus som skadlig programvara, spionprogram och adware är tillgängliga, vilket gör vår dator långsam och spionerar på vår personliga information. Normalt föredrar vi alla att använda antivirus för Windows.

Men vissa andra oönskade filer kan inte tas bort med vanligt antivirusprogram. Av alla dessa skadliga program är en speciell typ av skadligt program som gör vår dator långsam, lägger till extra tillägg och verktygsfält till vår webbläsare, spionerar på vår personliga information som bankuppgifter, etc. Alla vill använda internet till sin fördel. För att skydda dig från skadliga filer kan man använda en privat webbläsare som Duckduckgo. Men frågan kvarstår, är duckduckgo fri? Ja det är det.

Så vi måste hålla vår dator säker mot den skadliga programvaran med verktyg för borttagning av skadlig programvara för Windows. I det här ämnet kommer vi att dela listan över bästa verktyg för borttagning av skadlig programvara för PC. Några av dem är betalda och andra är gratis. Så välj efter dina behov.

Bästa verktyg för borttagning av skadlig programvara för Windows PC.

 • Malwarebytes.
 • Microsoft Security Essential.
 • Kaspersky Internet Security.
 • Avast gratis antivirus.
 • SpyBot Search & Destroy.
 • BitDefender Säkerhet.
 • AVG Antivirus.
 • Panda Internet Security.
 • SuperAntiSpyware.
 • AD-Aware Free Antivirus Plus.
 • 1. Malwarebytes.

  Malwarebytes är ett av de mest populära verktygen i listan över bästa verktyg för borttagning av skadlig programvara för datorer. Den är tillgänglig för Windows och MAC. Den är kompatibel med alla versioner av Windows, inklusive 32-bitars och 64-bitars.

  Malwarebytes tillhandahåller snabba systemsökningar, blockerar skadliga webbplatser, rensar infektioner och förhindrar framtida infektion av skadlig programvara. Om du letar efter ett enkelt verktyg för borttagning av skadlig programvara räcker det med dess gratisversion. Annars är dess premiumversion tillgänglig för en kostnad av 24,95 USD.

  MalwareBytes: Ladda ner.

  2. Microsoft Security Essential.

  Microsoft Security Essential är ett officiellt verktyg från Microsoft för att skydda Windows-datorer. Det är fritt tillgängligt att ladda ner från dess officiella hemsida. Den är kompatibel med alla versioner av Windows, både för 32 och 64-bitars OS.

  Microsoft Security Essential ger skydd mot skadlig programvara och skydd från andra skadliga trådar. Detta skyddar också bakgrunden till vårt system. Den finns på 33 olika språk. Det ger automatiska uppdateringar när vi ansluter till internet.

  Microsoft Security Essential: Ladda ner.

  3. Kaspersky Internet Security.

  Kaspersky Internet Security 2016 är också ett bra verktyg i listan över bästa verktyg för borttagning av skadlig programvara för Windows. Det skyddar mot skadlig programvara, hot och andra skadliga verktyg. Det lägger till ett extra lager av säkerhet för onlineshopping och bankverksamhet.

  Kaspersky Internet Security 2016 räddar våra barn från skadliga hot och ger föräldrakontroll för att övervaka våra barns aktiviteter. Det ger också ett skydd för vår webbläsare och stoppar automatiskt nätfiskeattacker. Detta är tillgängligt för 59,95 USD för 1 år för 1 PC.

  Kaspersky Internet Security: Ladda ner.

  4. Avast Free Antivirus.

  Avast är också ett bra verktyg som skyddar mot skadlig programvara, spionprogram, adware, trojanska hästar, etc. Det är kompatibelt med Windows 7, 8, 10, Vista och XP. Det skyddar också vår webbläsare från oönskade verktygsfält och tillägg som gör vår dator långsam.

  Avast tillhandahåller också smart systemskanning och kommer ihåg våra lösenord. Det ger ett lättanvänt gränssnitt. Den tillhandahåller sin premiumversion för endast 49,99 USD för ett år.

  Avast gratis antivirus: Ladda ner.

  5. SPYBOT Sök och förstör.

  SPYBOT är ett annat bra verktyg i listan över bästa alternativ för borttagningsverktyg för skadlig programvara. Den är tillgänglig för Windows-plattformen. SPYBOT är tillgängligt gratis för hemanvändare som vill ha ett grundläggande verktyg för borttagning av skadlig programvara. Dess premium- och businessversion är också tillgänglig för premiumanvändare med ytterligare funktioner.

  Det är ett lätt och lättanvänt verktyg. I sin gratisversion ger den skydd mot spionprogram och skadlig programvara. Det är en premiumversion som är tillgänglig för 9,99 USD per år.

  SpyBot Search & Destroy: Ladda ner.

  6. Bitdefender Internet Security.

  Bitdefender är också ett bra verktyg i listan över bästa verktyg för borttagning av skadlig programvara. Om du letar efter ett professionellt verktyg för borttagning av skadlig programvara, är detta verktyg ett av de bra valen. Den har noll prestandapåverkan på systemets prestanda, och den vinner guldpriset för systemprestanda.

  Det håller dina barn säkra och ger föräldrakontroll för att övervaka deras aktiviteter. Bitdefender är tillgängligt för en kostnad av 51,97 USD per år för tre datorer.

  Bitdefender Internet Security: Ladda ner.

  7. AVG Antivirus.

  AVG är ett lättanvänt verktyg med tilltalande grafik och hög prestanda. Det är tillgängligt för Windows, MAC, Android, etc. Det skyddar mot skadlig programvara, spionprogram, trojanska hästar och andra skadliga verktyg.

  AVG ger snabb skanning av systemet, och det är en prisbelönt programvara. Det ger länkskydd, e-postskydd, datakryptering, etc. Det är tillgängligt för en kostnad av 13,33 USD per år.

  AVG Antivirus: Ladda ner.

  8. Panda Internet Security.

  Panda är också ett bra verktyg för borttagning av skadlig programvara som är tillgängligt gratis. Det är ett lättviktigt verktyg med många funktioner. Det ger realtidsskydd mot spionprogram, URL och webbfiltrering med beteendeanalys.

  Panda är kompatibel med Windows 7, 8 och 10. Det ger ett lättanvänt verktyg med ett attraktivt gränssnitt. Det är ett enkelt verktyg för borttagning av skadlig programvara med prestanda.

  Panda Internet Security: Ladda ner.

  9. SuperAntiSpyware.

  SuperAntiSpyware är ett bra verktyg som ger oss massor av smarta funktioner. Det är ett lättviktigt verktyg för Windows OS. Det ger systemskydd mot skadlig programvara, spionprogram, trojansk häst, adware, etc. SuperAntiSpyware tillhandahåller anpassad och fullständig genomsökning av våra enheter.

  Den har också tillhandahållit en systemutredare i sin gratisversion, som håller reda på våra systeminstallerade appar. Den tillhandahåller regelbundna uppdateringar av virusdefinitioner. Dess pro-version är tillgänglig för en kostnad av 29,95 USD per år.

  SuperAntiSpyware: Ladda ner.

  10. Ad-Aware Free Antivirus Plus.

  Om du letar efter ett enkelt, snabbt och gratis borttagnings- och antivirusverktyg är det ett bra val. Det ger fullt skydd mot skadlig programvara och andra skadliga aktiviteter. Ad-Aware skyddar också våra nedladdningar och skannar dem vid nedladdningstillfället.

  Den uppdaterar automatiskt vår hotdatabas för att hålla oss mer skyddade mot hoten. Det skyddar oss också mot webbadresser och skadliga webbplatser.

  Ad-Aware Free Antivirus Plus: Ladda ner.

  Det här är några av de bästa verktygen för borttagning av skadlig programvara som skyddar din enhet från alla oönskade saker.