10 bästa universella fjärrkontroller för enkel kontroll av flera enheter

Teknik och innovation förändrar världen, och det gör även vårt hem. Idag kretsar hela vårt liv kring elektroniska enheter för att få ut det mesta av vårt dagliga liv. Från ljudsystem och spelkonsoler till smarta TV-apparater, de tillåter oss alla att dra full nytta av underhållning.

Men saker och ting blir frustrerande när du måste växla mellan flera fjärrkontroller för att styra dessa elektroniska enheter. Finns det något annat sätt att hantera allt på en gång? Lyckligtvis finns det!

En bärbar enhet som kallas en universell fjärrkontroll kan ställas in för att styra en mängd olika elektriska prylar. Dessa inkluderar TV-apparater, DVD-spelare, ljudsystem och streamingenheter. Tillverkare designar universella fjärrkontroller för att styra flera enheter från olika tillverkare, till skillnad från konventionella fjärrkontroller som är förpackade med specifika enheter.

Gadgetens förmåga att lagra olika enhetskoder och ansluta till de avsedda apparaterna med hjälp av infraröda signaler gör denna anpassningsförmåga möjlig. Genom att ersätta många fjärrkontroller med en enda universell fjärrkontroll kan användare effektivisera sina hemunderhållningssystem. Det förbättrar bekvämligheten och minimerar röran samtidigt som det ger sömlös kontroll över en mängd olika utrustningar.

Vad gör universella fjärrkontroller så användbara?

Att använda en universell fjärrkontroll kan göra användningen av flera enheter i ett hemunderhållningssystem enklare och effektivare. Moderna hem har ofta tv-apparater, dvd-spelare, stereosystem, spelkonsoler och strömmande prylar.

Vanligtvis kommer var och en av dessa prylar med sin egen fjärrkontroll, vilket resulterar i en röra av fjärrkontroller som kan vara svåra att använda för att inte tala om att hitta!

Har du någonsin önskat att din fjärrkontroll kom med ett koppel eller GPS-sökare?

En universell fjärrkontroll löser detta problem genom att kombinera alla kontroller till en enhet. Som ett resultat av dess förprogrammerade databas med koder för olika elektroniska enheter, kan användare konfigurera den för att styra sin TV, Blu-ray-spelare, ljudsystem och andra enheter med en enda fjärrkontroll.

Användare kan också manuellt programmera dessa fjärrkontroller för att inkludera enheter som inte finns i den förprogrammerade databasen.

Förutom att frigöra utrymme, förbättrar universella fjärrkontroller bekvämligheten. De tillhandahåller makron, som låter dig utföra invecklade kedjor av operationer med bara en knapptryckning. Du kan till exempel slå på din TV, justera ingången, slå på ditt ljudsystem och dämpa belysningen, allt med en enda knapptryckning, vilket ger dig en smart hemupplevelse!

Fördelar med universella fjärrkontroller

#1. Bekvämlighet och enkelhet

Genom att kombinera olika enhetsfunktioner till en enda fjärrkontroll gör universella fjärrkontroller det enklare för användarna. Det är nu enklare för användare att styra flera elektronik med en enda fjärrkontroll eftersom de inte längre behöver jonglera med flera fjärrkontroller.

#2. Minskad röran

Att använda en universell fjärrkontroll eliminerar behovet av flera fjärrkontroller, vilket minskar röran i vardagsrummet. Denna förenklade metod förbättrar organisation och estetik, vilket gör atmosfären renare och mer njutbar.

#3. Sparar tid och ansträngning

Genom att göra det möjligt för användare att utföra komplicerade uppgifter med endast en knapptryckning, hjälper universella fjärrkontroller användarna att spara tid. Genom att automatisera åtgärder som att slå på TV:n, ljudsystemet och dämpa belysningen samtidigt, ökar makron produktiviteten och kräver mindre arbete.

#4. Kompatibilitet och flexibilitet

Ett brett utbud av prylar, även äldre versioner, är kompatibla med universella fjärrkontroller tack vare deras enorma koddatabaser och inlärningsmöjligheter. Användare kan anpassa fjärrkontrollen för att styra prylar som inte finns på den förprogrammerade listan, vilket ger dem flexibilitet och teknisk mångsidighet.

#5. Förbättrad funktionalitet

Många universella fjärrkontroller kommer med banbrytande funktioner som röststyrning, pekskärmar och smartphoneintegration. Dessa funktioner förbättrar användarens engagemang genom att möjliggöra intuitiv navigering och anpassning, vilket förbättrar hela upplevelsen av hemunderhållning.

Nedan listas några av de bästa universella fjärrkontrollerna för pro-level multi-device control.

Philips

Med Philips 4-Device Universal Remote som du väljer, ge din hemmabioinstallation lite gnistra. Denna universella fjärrkontroll kan hantera tre olika enheter, inklusive din TV, Blu-ray-spelare, kabel, satellit och mer. Så att du kan kombinera dina kontroller till en enda bekväm handhållen enhet.

Dessutom förprogrammerar enheten redan Samsung TV-apparater och Roku-strömningsenheter.

Funktioner

 • Denna universella fjärrkontroll stöder tusentals av de senaste ljud- och videoenheterna och funktionerna från alla större märken.
 • Den här fjärrkontrollen inkluderar en enkel att följa online-installationsvideo och förprogram för Roku- och Samsung-TV, vilket säkerställer en problemfri installation.
 • Oavsett vilken enhet du använder låter Auto Scan Technology och Master Volume Control dig styra volymen.

Produkten är lämplig för användning med en mängd olika populära märken, inklusive LG, Vizio, Sony, Panasonic, TCL, Insignia, Sharp, Toshiba, med flera!

SofaBaton U2

SofaBaton designar fjärrkontroller för att styra ett brett utbud av elektronik, inklusive TV-apparater, soundbars, streamingenheter och mer. Nåväl, det är dags att ersätta 15+ infraröda och Bluetooth-fjärrkontroller! Dess universella kompatibilitet besparar användarna huvudvärken av att jonglera med många fjärrkontroller.

Funktioner

 • För att öka den infraröda signalen och ta itu med problemet med infrarött avstånd, har produkten nu ett flertal inbyggda infraröda mottagare. Jämfört med U1 har U2-fjärrkontrollens infraröda signalavstånd fördubblats.
 • Genom att använda makrotangenter kan du skicka flera fjärrkontroller många kommandon genom att helt enkelt trycka på en enda knapp. Du kan justera starttiden, till exempel om du vill slå på TV:n i 5 sekunder innan du aktiverar ljudsystemet.
 • Smarta funktioner finns på Sofabaton U2 universalfjärrkontroll. Detta inkluderar ”Tilldela om knappen” och ”Makroknappen” samt ”Ordna och ändra ordning”-knapparna.

Skärmen blir ljusare när du använder scrollhjulet. Du kan använda appen för att ändra ljusstyrkan och sömntiden. Dessutom kan du reglera vilotiden för att spara batteritid, och den har en banbrytande OLED-displaypanel. Koden uppdateras kontinuerligt för att stödja över 500 000 enheter från 6 000+ varumärken när nya enheter släpps.

En för alla Streamer

Konfigurera dina tre enheter och använd nycklar för att hantera din TV, Sound Bar och/eller Streamerbox. Efter att ha konfigurerat de tre enheterna styr vissa knappar TV:n och/eller Soundbar, medan de återstående knapparna styr streamingboxen. Med detta kan du hantera tre enheter som om de vore en.

Funktioner

 • Du behöver bara trycka på en knapp för att komma åt Amazon Prime, YouTube, Netflix eller andra appar för streaming online. Alla krediter går till dess fyra bekväma genvägar till dina föredragna streamingtjänster.
 • Använd de förprogrammerade enhetsfärgerna eller välj din personliga favorit för att avgöra vilken enhet du använder med färgringen.
 • Förutom att vara enkel att ställa in kan du enkelt anpassa denna fjärrkontroll helt. Detta kan göras genom att överföra funktioner från din befintliga fjärrkontroll med hjälp av inlärningsfunktionen.

Fjärrkontrollen fungerar med alla TV-apparater, ljudfält och IR-kontrollerade streamingenheter, inklusive Roku, Apple TV, Now TV, etc.

Amazshop247

Det bästa med denna fjärrkontroll är mycket användarvänlig. Efter att du har installerat 2 AAA-celler bör din TV automatiskt känna igen fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen kan nu kopiera funktioner från andra fjärrkontroller eller prylar tack vare sin nya inlärningsfunktion.

Funktioner

 • Snabb tillgång till de nio mest omtyckta streamingtjänsterna, inklusive Redbox, Netflix, Prime Video, Hulu, Vudu, Watch Free och Xumo.
 • Den nya ”Sömn”-knappen stänger av TV:n vid en förutbestämd period för att spara energi och minska dess påverkan på miljön. Detta är idealiskt för personer som ofta tittar på TV i sängen och glömmer att stänga av den.
 • Kompatibel med en mängd olika Vizio-fjärrmodeller, inklusive XRT136, XRT140, XRT112, XRT122, VR1, VR2, VR10, VR15 och många fler. Produkten fungerar också perfekt med alla Vizio-TV, inklusive D-serien, E-serien, M-serien, V-serien och smarta TV-apparater.

För att säkerställa ditt fulla nöje med ditt köp får du en 1-års omfattande garanti. För en ersättning eller återbetalning inom ett år efter ditt köp är det bara att kontakta företaget.

Pairtty

Fjärrkontrollen är liten, lätt, enkel att använda och erbjuder ett bredare utbud av funktioner. Prydd i en svart färg är det maximala antalet enheter som stöds endast en. Tredje gången lysdioden blinkar efter att du tryckt på den matchande märkesknappen i fem sekunder, är inställningen klar.

Förhandsvisning
Produkt
Betyg
PrisUniversal TV-fjärrkontroll för LG,Samsung, TCL, Philips, Vizio, Sharp, Sony, Panasonic, Sanyo, Insignia,…

9,99 USD

Köp på Amazon

Funktioner

 • Denna universella fjärrkontroll, RC-G008, kan styra mer än tio TV-tillverkare, inklusive LG, Samsung, TCL, Philips, Vizio, Sharp, Sony, Panasonic, Sanyo, JVC, Toshiba, Hisense, Hitachi, Haier, Westinghouse, Insignia, RCA osv.

Ange din tresiffriga TV_CODE i formulärets kodlista. LED-lampan släcks om koden är korrekt. LED-lampan förblir tänd om koden är felaktig. Försök i så fall att ange koden en gång till eftersom det kan ha varit ett misstag första gången.

VEPRAG

VEPRAG universal TV-fjärrkontroll i klassisk svart har en maximal räckvidd på 30 meter. Fjärrkontrollen är liten, lätt, enkel att använda och erbjuder ett bredare utbud av funktioner. Din trasiga eller föråldrade fjärrkontroll kan enkelt bytas ut med denna nya fjärrkontroll! Dessutom har den långvarig hållbarhet, vilket möjliggör långvarig användning.

Förhandsvisning
Produkt
Betyg
PrisUniversal TV-fjärrkontroll för Samsung, LG, Sony, Sharp, Vizio, Philips, Toshiba, Hitachi, Sanyo, JVC, TCL,…

8,99 USD

Köp på Amazon

Funktioner

 • Det högkvalitativa ABS-materialet gör den kapabel att utföra alla uppgifter. Fjärrkontrollen har mjuka knappar som är lätta att trycka på, vilket garanterar användarens bekvämlighet.
 • Fluorescerande knappar på fjärrkontrollen gör det lättare att se och använda knapparna på natten och i svagt ljus.
 • Lämplig för alla TV-fjärrkontroller Olika märken av tv-apparater inkluderar de från Samsung, LG, Sony, Sharp, Vizio, Philips, Toshiba, Hitachi, Sanyo, JVC, TCL, Hisense, Vestel, Seiki, Insignia, Magnavox, Haier och Panasonic.

För att lägga till ytterligare är föremålets dimension 7 x 1,8 x 0,8 tum. Du kan säkert kolla in den här produkten.

OMAIC

OMAIC-fjärrkontrollen tillåter exakt kontroll på ett avstånd av 12 meter (40 fot). För att exakt ersätta din originalfjärrkontroll, sätt i 2 AAA-batterier (medföljer ej fjärrkontrollen). Du kan snabbt komma åt VUDU, Netflix, Amazon, XUMO och IHeartRadio med en enda nyckel.

Funktioner

 • Fjärrkontrollens infraröda tekniks starkaste signal skickas vidare för flervinklar induktion.
 • Det snabbaste svaret är inte över 0,2 sekunder på din TV, och den stöder över 120 000 klick godkänt test.
 • Kompatibel med VIZIO V/M/D/P/PX/E/OLED Series-LED/LCD/HD/4K/HDR/UHD Smart TV. samt VIZIO fjärrkontrollmodellerna XRT112, XRT122, XRT302, XRT135, XRT510, VR1, VR2, VR10, VR15 och mer.

Användare kommer att få en 30-dagars garanti efter att ha köpt denna universella fjärrkontroll.

Vtinvan

De fyra attributen som verkligen kan definiera fjärrkontrollen är – “Ingen programmering krävs”, “Fullt tillgänglig”, “Känslig och hållbar” och “Precis kontroll”. Den virtuella fjärrkontrollen kan styras exakt från ett avstånd av 10 meter/33 fot.

Funktioner

 • Det premium ABS-materialet som fjärrkontrollen innehåller är giftfritt, mjukt och håller länge. Det bästa är att det är säkert för familjer, hundar och barn att använda.
 • En mycket ergonomisk design, med läsbara bokstäver, mysiga knappar och enkel TV-kontroll.
 • De sex snabbtangenterna är Netflix, Vudu, Xumo, Crackle, Redbox och Watchfree.

Dessutom inkluderar Vtinvan Remote alla Vizio Smart TVs i sin kompatibilitet, som omfattar följande serier: D, M, P och V.

RCA RCRBB05BHE 5

Denna RCA-fjärrkontroll har en gräns på stöd för maximalt 5 enheter. Denna produkt har en svartaktig nyans och är soundbar-kompatibel.

Funktioner

 • Använder automatiserade, varumärkes-, manuella och direkta kodsökningstekniker för att effektivisera enhetskonfigurationen.
 • Ersätter och kombinerar de viktigaste avlägsna varumärkena.
 • Kompatibel för streaming på Roku, Apple TV och andra streamingenheter.

Om du tittar på produktens framträdande egenskaper och de positiva användarbetygen kan du mycket väl gå för det!

GE 8

Denna bakgrundsbelysta universella fjärrkontroll gör att du kan hantera upp till 8 enheter, inklusive TV, DVD/Blu-ray-spelare, soundbars, kabel- och satellitmottagare, Roku, strömmande mediaspelare, etc. Den borstade silverfinishen kompletterar ditt hems inredning. De milda blå lysdioderna gör det enkelt att hitta knappar i mörker eller i svagt upplysta utrymmen.

Funktioner

 • Du kan styra upp till 8 separata ljud- och videoenheter, inklusive TV-apparater, Blu-ray/DVD-spelare, kabel-/satellitmottagare, Roku-boxar och andra strömmande mediaspelare, ljudfält och mer.
 • Denna universella fjärrkontroll fungerar med alla större tillverkare och stöder tusentals av den senaste ljud- och videoutrustningen. Den kommer förprogrammerad för Samsung TV-apparater och Roku-boxar.
 • Lätt att använda inställning med möjlighet till direkt kodinmatningsprogrammering eller automatisk kodsökning. Denna UltraPro 8-enhet, bakgrundsbelyst universalfjärrkontroll, med GE-varumärket, kan hjälpa dig att organisera din underhållning.

Lämplig för användning med olika populära märken, inklusive LG, Vizio, Sony, Panasonic, Insignia, Sharp och Toshiba, produkten kan stå på din önskelista!

Läs också: Nu när du enkelt kan koppla av och programmera allt från din soffa är det dags att få din TV i perfekt ordning med dessa appar för alla streamingtjänster på ett och samma ställe.

Slutord

De finaste universella fjärrkontrollerna som ingår i den här artikeln har väsentligt förändrat underhållnings- och hemautomationsindustrin. Dessa robusta enheter gör våra liv enklare genom att kombinera kontroll över flera enheter i ett enda, intuitivt gränssnitt.

Dessutom är universella fjärrkontroller de absolut bästa när det gäller bekvämlighet och effektivitet i moderna hem på grund av deras breda kompatibilitet, sofistikerade funktioner och förmåga att förenkla svåra sysslor.

Dessa fjärrkontroller visar vår förmåga att förbättra hur vi interagerar med våra prylar när tekniken utvecklas. Som ett resultat, gör våra hem smartare, mer organiserade och i slutändan mer förtjusande platser att bo på.

Nästa upp, kolla in dessa gratis Roku fjärrappar för Android för enkel streaming till hands.