10 bästa surfplattor📱för barn/småbarn👶för skoj och lärande

Surfplattor för barn är bärbara elektroniska enheter designade speciellt för barn. De vänder sig till unga användare, ofta mellan 3 och 12 år, genom att tillhandahålla en mängd olika underhållande funktioner. En säker internetupplevelse säkerställs av föräldrakontrollerna som ofta ingår i dessa enheter.

Dessa kontroller låter föräldrar övervaka och filtrera material. De förinstallerade utbildningsprogrammen, spelen, e-böckerna och de kreativa verktygen på barns surfplattor uppmuntrar lärande och kreativitet.

De inkluderar stark konstruktion, intuitiva kontroller och färgglada design som är lämpliga för små praktiska pekskärmar. I allmänhet ger dessa surfplattor barn ett användbart verktyg för att delta i reglerad digital lek och inlärning.

Hur skiljer sig normala tabletter från barns tabletter?

Barnsurfplattor skiljer sig markant från vanliga surfplattor i ett antal viktiga avseenden, till stor del för att de är gjorda för att möta unga användares speciella krav och säkerhetsproblem.

Innehåll och appar

Åldersanpassade utbildningsspel, applikationer och material som främjar inlärning och kreativitet är förinstallerade på barns surfplattor. Ett större utbud av appar, av vilka några kanske inte är lämpliga för barn, finns tillgängliga på vanliga surfplattor.

Föräldrakontroll

Surfplattor designade för barn inkluderar sofistikerade inställningar för föräldrakontroll. Detta hjälper föräldrar att hålla ett öga på användningen, blockera åtkomst till särskilda webbplatser eller appar och sätta tidsgränser. Barn kommer att uppleva internetsäkerhet som ett resultat av detta. Normala surfplattor kan innehålla färre eller svårare att använda föräldrakontrollinställningar.

Varaktighet

Barnsurfplattor har tuffa höljen och förstärkta displayer för att överleva hård hantering och oavsiktliga fall. Standardtabletter är ofta mer spröda och tål kanske inte så mycket slitage.

Hårdvara och design

Barnsurfplattor har ofta livfull, barnvänlig grafik och kompakta, hanterbara storlekar, vilket gör dem lämpliga för små händer. Typiska surfplattor kanske inte erbjuder bra ergonomi för barn eftersom tillverkare designar dem för vuxna.

Fokus på utbildning

Surfplattor som är gjorda speciellt för barn har hög prioritet på utbildningsmaterial, hjälper barn att lära sig aritmetik, läsa, etc., samtidigt som de har roligt. Vanliga surfplattor har flera funktioner och tilltalar en bredare demografi, inklusive vuxna.

Reklam och köp i appar

Barns surfplattor har vanligtvis inställningar som är annonsfria eller har färre annonser, vilket undviker oavsiktliga köp i appar. Barn kan utsättas för reklam och eventuellt obehöriga köp på vanliga surfplattor.

Barnsurfplattor erbjuder därför en mer acceptabel och säker lösning jämfört med vanliga surfplattor. Dessa specialbyggda enheter prioriterar säkerhet, utbildning och åldersanpassat material.

Funktioner och fördelar med dessa surfplattor som gör dem barnvänliga

Barns säkerhet, utbildning och underhållning prioriteras i designen av barnvänliga surfplattor. Detta ger också föräldrarna ett brett utbud av föräldrakontroll. Följande är några anmärkningsvärda egenskaper som gör dem perfekta för unga användare:

 • Åldersanpassat innehåll: Dessa surfplattor har ett noggrant utvalt utbud av utbildningsprogram, spel och material. De flesta av dem är anpassade till barns utvecklingsstadier, vilket uppmuntrar lärande genom lek.
 • Appar för föräldrakontroll: De tillhandahåller specialiserade appar för föräldrakontroll som låter föräldrar övervaka användningen. Du kan också införa tidsbegränsningar och begränsa åtkomsten till särskilda webbplatser eller appar.
 • Barnsäker surfning: Många surfplattor tillverkade med barns behov i åtanke erbjuder säkra webbläsare som begränsar åtkomsten till olämpliga webbplatser och ger barnvänliga sökresultat.
 • Innehållsfilter: Föräldrar kan förbjuda eller begränsa åtkomst till innehåll som kanske inte är lämpligt för deras barns ålder med hjälp av innehållsfilter.
 • Skärmtidshantering: Med hjälp av dessa surfplattor kan föräldrar begränsa sina barns dagliga eller veckovisa skärmtid. Detta främjar en balanserad blandning av online- och offlineaktiviteter.
 • Geolokalisering och säkerhetsvarningar: Vissa surfplattor har GPS-spårning och platsdelningsfunktioner. Detta ger föräldrar sinnesro och möjlighet att få varningar när deras barn går in i eller lämnar vissa områden.
 • Dessa verktyg ger föräldrar möjligheten att garantera att deras barns digitala upplevelse är engagerande och säker och stödjer pedagogisk tillväxt. Här är de bästa surfplattorna för barnen nedan. Kom låt oss kontrollera och säkra vårt barns framtid.

  Amazon Fire HD 10

  Utrustad med en åttakärnig processor, upp till 1 TB utbyggbart lagringsutrymme och dubbla kameror, ger surfplattan Amazon Fire en 10,1-tums Full HD-skärm. Aluminiumsilikatglas förstärktes för att göra skärmen. Produkten har även en USB-C (2.0)-kontakt och 3 GB RAM.

  Istället för att köpa produkterna individuellt, överväg att köpa en fullfjädrad surfplatta designad för barn i åldern 6 till 12. Detta inkluderar ett tunt barnvänligt fodral och ett års åldersanpassat Amazon Kids+-innehåll.

  Funktioner:

  • Kids Pro-surfplattor ger tillgång till en virtuell marknadsplats. Där föräldrar godkänner köp och nedladdningar, och barn kan begära applikationer och e-böcker.
  • Barn kan självständigt utforska webben, men det finns gränser. Webbläsare har inbyggda möjligheter att hjälpa till att blockera särskilda webbplatser och filtrera bort oönskade.
  • Med en Alexa-aktiverad enhet eller Alexa-appen kan barn skicka meddelanden och ringa röst- och videosamtal via wifi till förgodkända kontakter.

  För att lägga till ytterligare inkluderar köpet ett ettårsmedlemskap till Amazon Kids+. Detta är den enda plattformen med ett stort utbud av reklamfria böcker, spel, filmer, appar, etc. från National Geographic, Marvel, etc. Du kan returnera den om den går sönder, och den kommer att ersättas utan kostnad nästa gång två år.

  JREN

  JREN-surfplattan för barn erbjuder den senaste tekniken för föräldrakontroll. Detta väljer lämpligt material för barnet och reglerar skärmen för att minska skärmtiden, såsom instruktionsspel, filmer etc.

  Barnets fysiska och mentala utveckling kan hjälpas ytterligare av denna småbarnstablet. Dessutom kan föräldrar koppla av med att veta att deras barn är säkra och ge dem tid att utföra andra saker.

  Funktioner:

  • Det slagtåliga och lätta höljet med ett inbyggt stativ skyddar enheten från repor, smutsfel, fall, damm etc. Det barnsäkra skalet inkluderar ett 360-graders justerbart stativ för att stödja barnplattan i alla riktningar.
  • Med upp till 12 timmars batteritid kan du läsa, surfa på webben, titta på film etc. när du är på språng. Du kan till och med se nedladdat material.
  • Bildförhållandet 16:10, pekskärmen och 1280×800-upplösningen på 10-tums surfplattan för barn erbjuder fantastisk visning i full vinkel. Konstruktionen av 10-tums LCD-panelen använde teknik med svagt blått ljus för att minska ögonskador hos barn.

  Ändå innehåller förpackningen ett 360-graders justerbart stativ inuti det barnsäkra skalet för att stödja barntabletten i alla riktningar. För en mer avkopplande och ögonvänlig tittarupplevelse, påminn dina barn om att hålla ett korrekt tittaravstånd.

  SANNUO

  Denna barnsurfplatta från SANNUO erbjuder en smidigare driftupplevelse tack vare det senaste operativsystemet Android 11, en Quad-Core CPU, 3 GB RAM och 32 GB ROM. Barn kan ta bilder, spela in filmer och delta i videochatt med familj och vänner.

  Den har 32 GB ROM och 128 GB utbyggbart minne, så den kan rymma många tecknade serier, e-böcker, filmer, låtar etc.

  Funktioner:

  • Ett mjukt gummiskydd omger gadgeten och skyddar surfplattan för barn från sporadiska fall och stötar. Barn kan använda barnets surfplatta för att studera, titta på och spela spel utan att ständigt hålla i den, tack vare det justerbara stativet.
  • Barnplattan använder minimal blåljusteknik och har en 1024*600 IPS-skärm på en premium LCD-skärm. Ändra skärmens ljusstyrka för att göra läsningen trevlig och skydda dina ögon.
  • SANNUO K708 barnsurfplatta är idealisk för studier och nöje online. Den har förinstallerad barnvänlig programvara med det senaste utbildningsmaterialet, inklusive spel, filmer, e-böcker, pussel, etc.

  En 2-års garanti och livslång kundservice tillhandahålls för barnens surfplatta, vilket ger nöjda lösningar inom 24 timmar. Barn kan studera och ha kul när som helst med Wi-Fi, Bluetooth och hotspot-anslutningsfunktioner.

  YOBANSE 7 tum

  Du kan ställa in och anpassa profilerna för dina barns konton. Välj det material de ser, hantera deras skärmtid och se till att de bara besöker pålitliga webbplatser.

  När barn växer upp kan dessa säkerhetsinställningar ändras så att de inkluderar åldersanpassat innehåll. Den idealiska åldern för användning av enheten är över 3 år.

  Funktioner:

  • Surfplattan kommer med ett ton förinstallerade program. Dessa inkluderar ABC Mouse, YouTube, Netflix, Google Play, flera spännande pusselspel, böcker, musik, filmer och appar för konstinlärning.
  • Fodralet håller fliken på plats så att barn kan lära sig, titta på och spela spel utan att hela tiden hålla i surfplattan. Mjukt silikonmaterial utgör fodralet, vilket gör att barn kan smeka det samtidigt som det skyddar surfplattan från droppar, stötar och repor, bland andra faror.
  • Specifikationerna inkluderar Android 11.0 OS, 024×600 IPS FHD-pekskärm, 3GB + 32GB, WiFi, Bluetooth och en dubbel kamera. Du kan öka lagringskapaciteten till 128 GB SD-kort för lagring av bilder, musik och filmer med extra micro SD-korttillägg.

  Den längre batteritiden gör den lämplig för långdistansresor som varar mer än 6 timmar. Du får livstids kundsupport och 5 års garanti för våra barns surfplattor, tillsammans med ett 24-timmars svar på dina förfrågningar.

  TUOHAITIME

  Denna surfplatta för barn har en kraftfull quad-core CPU inbyggd, en smidig och pålitlig version av Android 11. Dessutom en 1280×800 IPS HD-skärm, WiFi, Bluetooth, en dubbelkamera med blixt, en pekskärm och 3GB RAM tillhandahålls.

  Med det inbyggda föräldrakontrollläget kan du skapa profiler för dina barns konton. Välj det material de ser, begränsa deras skärmtid och se till att de bara besöker säkra webbplatser.

  Funktioner:

  • Det skräddarsydda fodralet skyddar ditt barns surfplatta från smuts, stötar och fall. Om Android-surfplattan går sönder när den faller, garanterar den att du byter ut den.
  • Alla funktioner är åtkomliga samtidigt tack vare exakt placerade portar och kamerautskärningar. En mer pålitlig Wi-Fi-modul och ett 3000mAh starkt batteri ger dig en bättre upplevelse.
  • iWawa Kids programvara innehåller en rolig och säker version som redan är förinstallerad. Detta tillsammans med gratis barnvänliga appar från barnbutiken och Google Play Store.

  I händelse av problem kommer supportteamet alltid att vara tillgängligt för att hjälpa dig inom 24 timmar. En 180-dagars pengarna-tillbaka-garanti och fem års bekymmersfri säkerhet garanteras.

  NORRA BISON

  Produkten stöder ett Android 11.0 OS, 3 GB RAM, 32 GB ROM, Support Wifi, Bluetooth, Dual Camera och 1024×600 IPS HD-pekskärm. Du kan öka lagringskapaciteten till 128 GB SD-kort för lagring av bilder, musik och filmer med extra micro SD-korttillägg.

  Funktioner:

  • Det förbättrade batteriets mer än 6,5-timmars körtid passar långdistansflyg eller längre vägutflykter.
  • Den här surfplattan har fått GMS-certifieringen och inkluderar att lära sig konstnärliga och intelligenta spel. Utöver dessa ingår också lösenordshantering, fjärrstyrning av video, låsskärm med en knapp och larminställningar.
  • Det mjuka silikonmaterialet som används för att göra omslaget skyddar surfplattan från droppar, repor, stötar och andra skador. Småbarn kan använda denna surfplatta handsfree medan de tittar på filmer och deltar i videochatt tack vare det bakre justerbara stativet.

  Denna surfplatta för småbarn kommer med massor av gratis utbildningsappar för barn. Du kommer att få en testperiod på en månad, en livstidsgaranti och en 24-timmars svarstid för alla förfrågningar om produkten.

  Relndoo

  ReIndoos Kids Tablet har en 1024×600 IPS FHD-pekskärm, det senaste operativsystemet Android 11 och 3 GB RAM. Den har 32 GB intern lagring (som kan utökas till 128 GB), vilket gör det enkelt att hantera flera uppgifter och ger gott om utrymme för nedladdning av spel, musik och filmer.

  Funktioner:

  • Barn kan utforska och spela in världen med kamerorna på barnets surfplattor. Denna barnsurfplatta kan fungera under längre perioder tack vare dess batterikapacitet, vilket gör den idealisk för långa resor.
  • Det barnspecifika silikonfodralet skyddar småbarnstabletten från fall, repor, stötar och andra skador.
  • iWaWa-appen är redan förinstallerad. Du väljer noggrant media för dina barn, hanterar deras skärmtid och ser till att de bara besöker säkra webbplatser.

  Du får livstids kundsupport och 5 års garanti för barnens surfplattor. Svar på dina förfrågningar betjänas också inom 24 timmar.

  Wainyok

  10,1-tums surfplattans 1,6 GHz fyrkärniga CPU, 2 GB RAM och 32 GB ROM fungerar snabbt och effektivt för att stödja multitasking. Det senaste operativsystemet Android 12 stöder ett microSD-kort på upp till 128 GB, vilket ger tillräckligt med lagringskapacitet för dina favoritmedia, spel och program.

  Funktioner:

  • Högkvalitativ 10,1-tums 800×1280 IPS-skärm med ljusa, briljanta färger, ett bekvämt skärmförhållande på 16:10 och en 178° bred betraktningsvinkel för den bästa tittarupplevelsen. Fempunkts cap-touch G+G-pekskärmen garanterar en snabb och exakt pekrespons.
  • Tillgång till miljontals applikationer och spel, inklusive YouTube Kids, Facebook, Netflix, Disney+ och TikTok. Detta är tillgängligt via det förinstallerade Google Play. Instrumentpanelen för föräldrakontroll gör det också möjligt för dig att fastställa pedagogiska mål, samt filtrera material baserat på barnets ålder.
  • Tillverkaren har skapat en solid 10,1-tums surfplatta med ett transparent, robust TPU-skal som ger ett rejält skydd mot stötar och fall. Detta gör den bekväm att bära med sig för dagligt bruk.

  En 5 MP bakre kamera och en 2 MP frontkamera möjliggör bild- och videoinspelning samt videochatt. Android-surfplattans 5000mAh-batteri ger upp till 8 timmars filmuppspelning och 10 timmars webbsurfning. Detta gör den idealisk för långa resor och pendlingar. Snabbladdning stöds via Type-C-kontakter.

  YINOCHE

  Denna surfplatta för småbarn kommer förladdad med Android 11.0, en fyrkärnig CPU, 2 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme (kan utökas till 512 GB).

  Denna 7-tums surfplatta för småbarn har GMS-certifierade IWAWA Kids Apps. Du kan ladda ner applikationer som Netflix, Disney Plus, ABC Mouse, YouTube Kids, Prime Video, etc. till denna barnsurfplatta.

  Funktioner:

  • Den här surfplattan för små barn har förladdade appar för småbarn som Montessoria, STEM, Art and Craft och Brain Training som stöder över 40 språk.
  • Har omfattande föräldrakontroller som gör att föräldrar kan anpassa sitt barns konto. Detta begränsar skärmtiden och tillämpar ytterligare kontroller på den här surfplattan för barn så att barn inte kan lämna barnläget utan föräldrarnas tillåtelse.
  • Inkluderandet av en 2,0 mp bakkamera och en 0,3 mp främre kamera låter barn spela in sina lyckliga stunder. Videokonferenser med kompisar eller farföräldrar på surfplattor för småbarn blir allt enklare.

  Med en genomsnittlig batteritid på 8 timmar är produkten grön. Dessutom har den här nya surfplattan för barn en svampdesign och tillräckligt med ögonskydd.

  YOBANSE 10 tum

  Den här barnsurfplattan är klädd i en rosa nyans och har det senaste operativsystemet Android 12, 2 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. Denna 10-tums Android-surfplatta har fått GMS-certifieringen. Du kan ladda ner appar från Google Play för tjänster som YouTube, Netflix, Disney+, ABCmouse och andra.

  Funktioner:

  • Bred betraktningsvinkel, bra kontrast, 280*800 IPS FHD-pekskärm, ljus ljusstyrka och livfulla färger ger barnen den bästa möjliga visuella upplevelsen.
  • Surfplattan som kör Android 12 inkluderar programvaran iWawa Kids för musik, skissning, lärande, berättande, aritmetik och mer. Du kan låsa dina barns surfplattor, lägga till eller ta bort applikationer, skapa individuella konton och upprätta skärmtidsbegränsningar.
  • Batteriet på 8 000 mAh och lågeffektprocessorn förbättrar din upplevelse, så att du kan njuta av upp till 8 timmars drift.

  Den 5-åriga garantin och livstids kundservice som erbjuds av Kids Tablets säkerställer att du får en acceptabel upplösning inom 24 timmar.

  Slutord

  Att hitta den perfekta surfplattan för ditt barn kan vara en spelväxlare inom teknikområdet genom att kombinera lek och lärande i den digitala eran. Produkterna i den här artikeln ger unga användare en skräddarsydd, säker och lärorik upplevelse.

  Dessa surfplattor gör det möjligt för ungdomar att utforska, skapa och lära sig samtidigt som föräldrarna får sinnesro. Allt tack går till deras åldersanpassade innehåll, starka föräldrakontroller och robusta design.

  Dessa verktyg öppnar dörren till en värld av möjligheter, oavsett om det är att uppmuntra en kärlek till läsning eller att förbättra aritmetiska förmågor. Med dessa topprankade surfplattor skapade för att främja ditt barns nyfikenhet och utveckling, kan du börja investera i deras framtid direkt.

  Därefter kan du också kolla de bästa ritplattorna för barn att öva och lära sig.