10 bästa SERP Checker-verktyg för SEO-chefer adminvista.com

Spread the love

När det kommer till att göra sökmotoroptimering är det alltid bäst att vara nyfiken hela tiden.

Ju mer nyfiken du är, desto bättre förstår du hur det går för din webbplats och vad du behöver göra för att förbättra.

Ett av de bästa sätten att vara ”nyfiken” under hela din SEO-resa är att använda SERP-kontrollverktyg.

SERP, som står för Search Engine Results Page, betyder precis vad termen säger – de resultat du ser på sökmotorsidan när du söker efter något.

Att kontrollera sökmotorns resultatsida är så viktigt eftersom det håller dig väl informerad om hur du presterar på Google eller någon sökmotor för ett visst sökord. Det är också bra att kika in på dina konkurrenter och se hur bra de gör det.

Vikten av att kontrollera SERP som SEO-hanterare 🔍

Som SEO-chef måste du ta hand om flera aspekter av att rangordna en webbplats och tillhandahålla strategier.

Att kontrollera SERP är en aspekt av det, och det är verkligen viktigt eftersom det informerar dig om webbplatsens rankningsstatus. Du får veta exakt vilken sida i sökmotorn webbplatsen rankar för ett visst sökord.

Att utföra SERP-analys innebär också att få en tjuvtitt på vad de andra webbplatserna gör för att ligga högst upp på sidan. På så sätt kan du lära dig vilka strategier de har använt för att rangordna sina sidor, så att du kan replikera framgången genom att göra något liknande.

Ovanstående är några av de många anledningarna till varför du bör använda SERP-kontrollverktyg för att vara välinformerad om sökmotorn:

  • Toppsidor och vad som påverkar deras tillväxt
  • Videokaruseller
  • Kunskapspaneler
  • Utvalda utdrag
  Hur man kringgår Verizon Activation Screen

Med allt det åt sidan, låt oss kolla in några av de bästa SERP-kontrollverktygen.

SERPChecker från Mangools

Betrodd av några av världens största varumärken, såsom Adidas, Alexa och Airbnb, låter Mangools SERPChecker-verktyg dig utföra noggrann SERP-analys för att hålla koll på dina konkurrenter.

Du kan skriva in ditt sökord, välja plats och välja om du vill ha mobil- eller datorresultat. Efter att ha valt dem kan du trycka på knappen ”Analysera SERP” för att få resultaten.

Den visar många mätvärden, såsom DA, PA, LPS, etc. Du kan också kontrollera nyckelordets svårighetsgrad och det totala antalet resultat.

Semrushs SERP-spårningsverktyg

Semrush har flera SERP-spårningsverktyg för olika ändamål som tillsammans hjälper till att övervaka din prestation på Google.

Ett av verktygen låter dig spåra din position i sökmotorn och få en bra titt på alla sökord, domäner och konkurrenter.

Läs också: Varför behöver företaget du jobbar för Semrush?

Du kan också kontrollera rankingen av vissa webbplatser med den mest betalda trafiken, betalda sökord och uppskattad trafikbudget för att hämta data baserat på den informationen.

En väldigt cool funktion bland SERP-spårningsverktygen är möjligheten att kontrollera sökmotorernas ”volatilitet” baserat på dagliga förändringar i rankingen. Detta ger dig en varning närhelst det finns tecken på algoritmuppdateringar.

Du kan kolla in Semrushs fullständiga funktioner som kommer att vara användbara för din webbplats.

Ahrefs SERP Checker

Denna SERP-checker från Ahrefs är gratis att använda och låter dig analysera de 10 bästa resultaten från sökmotorn för alla sökord i över 200 länder.

Du kan få en god uppfattning om toppsidornas olika mätvärden, som:

Den visar dig också positionshistoriken för SERP, vilket gör det enkelt för dig att identifiera vilka webbplatser som är lätta att överträffa och vilka som inte är det.

SERP Checker av SE Ranking

Allt som krävs är ett klick för att kontrollera de bästa resultaten från Google med hjälp av denna SERP-checkare från SE Ranking.

  Mediastack API Review – Global News Data Insights till ett överkomligt pris

När du har angett ditt sökord kan du välja platsen och analysdjupet, vilket går lika mycket som topp 5 bara för gratisversionen. Dessutom kan du välja skrivbords-/mobilresultat.

Det här verktyget belyser mätvärdena ganska bra för dig att identifiera vem du kan konkurrera med.

Whatsmyserp

Whatsmyserp är helt gratis och korrekt och låter dig kontrollera Googles 100 bästa sökresultat för flera sökord. Det är ett utmärkt verktyg för att analysera SERP och veta vad som poppar för det specifika sökordet.

Dessutom kan du välja mellan mobila och stationära enheter och platser om du vill ha landsspecifika resultat.

Gratisversionen låter dig kolla upp till 10 gånger varje dag. För att låsa upp mer måste du få deras premiumplan, för vilken du kan komma igång med den kostnadsfria provperioden.

Sitechecker

Sitechecker är utmärkt för att kontrollera hur en specifik sida från din webbplats skulle se ut på Google. Den har stöd för flera språk, och du kan se resultat från skrivbordet/mobilen.

En väldigt cool funktion med Sitechecker är att den visar ett diagram över de 100 bästa resultaten och förändringarna i deras positioner, vilket hjälper dig att spåra dynamiken under en viss period.

Den visar även avancerade utdrag, utvalda utdrag, etc.

SpySERP

Kontrollera SERP-resultat för Google, Yahoo, Bing och Yandex med SpySERP. Den har många strålande recensioner från användare som har använt den, och det är förståeligt varför de älskar det. Den har alla de grundläggande funktionerna i en SERP-checker som du behöver, till exempel:

  • Resultat för mobil/dator
  • Global/lokal sökning
  • Flera språk
  • Topp 10 eller topp 100 resultat
  • Utdrag
  • Exportera SERP-resultat i CSV-format

Det låter dig också jämföra de 10 bästa resultaten och analysera nyckelfaktorerna som bidrar till deras framgång.

AccuRanker

Som namnet antyder kommer AccuRankers SERP-kontroll att ge dig korrekt sökdata på några sekunder, inklusive lokala, annonser och organiska resultat. Du får välja land och exakt stad för att få laserriktade resultat.

  En guide för lokal SEO

Som gratisanvändare får du upp till 5 sökningar per dag, men om ditt krav ökar kan du prenumerera på deras betalplan genom att börja med den kostnadsfria provperioden.

Serp Watch

En annan användbar SERP Checker, och den här gången är det från Serp Watch. Detta är mycket snabbt och låter dig ange flera sökord samtidigt och få resultat direkt.

Det ger dig anpassningsbar sökordsprestanda och all information på en enda skärm, så att du inte behöver pilla runt för mycket för att få det du behöver. Du kan komma igång gratis utan att ens skapa ett konto.

Serprobot

Denna gratis SERP-checker från Serprobot är ganska okomplicerad och enkel men har en fantastisk uppsättning funktioner. Förutom att du kan ange ett specifikt land för sökningen, låter den dig också välja mellan 3 olika enheter: stationär dator, mobil och surfplatta.

Du kan ange upp till 10 olika sökord och få verktyget att ge resultat för dem på ett ögonblick. Du kan registrera dig för ett konto om du vill ange fler sökord.

Slutord

Att uppmärksamma sökmotorns resultat är viktigt för att förstå hur Google och andra sökmotorer läser SEO och vilka åtgärder som hjälper sidorna att klättra till toppen.

Ovanstående SERP-kontrollverktyg kommer att göra denna analys mer bekväm och effektiv.

Kolla sedan in dessa verktyg för att analysera webbplats SEO för bättre sökrankning.