10 bästa programvara för hantering av veterinärer [2023]

Din lista över den bästa programvaran för veterinärhantering…

Att driva en veterinärklinik är en krävande uppgift, särskilt mot bakgrund av det växande behovet av djurvårdstjänster. Att använda programvara för hantering av veterinärpraxis har blivit avgörande i takt med att arbetsbelastningen växer och inkluderar fler och fler ansvarsområden som att schemalägga arbetare, föra patientjournaler, fakturera och hantera många administrativa funktioner.

Den föredragna metoden för att förenkla journalföringsproceduren och förbättra den totala operativa effektiviteten är nu veterinärprogramvara. Vi kommer att diskutera de bästa alternativen för hantering av veterinärer i detalj i det här inlägget, med fokus på deras funktioner och funktioner, men innan vi börjar, här är en praktisk tabell som listar programvaran vi kommer att täcka!

Titel

Beskrivning

Utforska

Veterian

Molnbaserad hantering, automatiska uppdateringar, intelligenta varningar.


Utforska

VETPORT

En molnbaserad, samarbetsredigering, effektiv fakturering, marknadsföringsinstrumentpanel.


Utforska

ezyVet

Molnbaserat system, integrerad kundportal, avancerade prissättningsmöjligheter.


Utforska

Covetrus

Komplett praxishantering, diagnostiskt verktyg, kommunikationsfunktioner, faktureringsförenkling.


Utforska

HIPPO Manager

Kostnadseffektiv, enkel mötesschemaläggning, säker patientdatahämtning, lagerhantering.


Utforska

ProVet

Omfattande lösning, onlinebokning av möten, kundkommunikation, journalhantering.


Utforska

herde

Förenklad administration, grundlig hantering av husdjursdata, automatiska vaccinationspåminnelser.


Utforska

NaVetor

Modern molnmjukvara, noggranna elektroniska journaler, anpassningsbar möteskalender.


Utforska

Vetspire

Organiserad sökbar medicinsk historia, automatiserad övervakning och utvärdering.


Utforska

NectarVet

Avancerad praxishantering, datadrivna insikter, intuitiva automatiserade arbetsflöden, Clinic Flow Dashboard.


Utforska

Vad är programvara för veterinärpraktikhantering?

Veterinärer kan hantera patientinformation, behandlingsplanering och schemaläggning av möten genom att använda programvara för veterinärpraktikhantering. Det förenklar också administrativa uppgifter som bokföring.

Denna programvara är avgörande för att övervaka patientdiagnoser och behandlingsplaner, eftersom den gör det lättare för sjuksköterskor och tekniker att administrera terapier i tid.

Programvara för övningshantering kan användas av administrativ personal för att övervaka patientbetalningar och interaktioner. Medan mindre kliniker och privata mottagningar kan välja mer grundläggande, förtätade versioner av programvara för praktikhantering för att möta deras behov, kan större veterinärsjukhus dra nytta av mer funktionsrika versioner.

Veterinärer behöver programvara som tar upp flera ämnen för den praktiska hanteringen av deras veterinärpraktik, inklusive:

 • Schemaläggning av anställda: Veterinärprogram för schemaläggning gör det lättare för veterinärpersonal att tilldela skift snabbt och effektivt.
 • Uppgiftshantering: Låter veterinärer ställa in anställdas uppgifter och spåra deras framsteg och slutförande.
 • Fakturering, fakturering och lönehantering: Den producerar exakta rapporter för löne- och fakturering. De mest användbara kommer att eliminera kravet på separata verktyg genom att kombinera dem effektivt med löneprogram.
 • Hantering av elektroniska journaler (EMR): Denna programvara håller, ordnar och gör patientjournaler, såsom labbresultat, behandlingsplaner och medicinska historiker, tillgängliga på ett säkert sätt.

Med en mjukvara blir denna process enklare och hjälper till att underlätta bättre hantering med mindre tid och ansträngning. Från schemaläggning av möten till lön, en programvara kan hantera allt.

Fördelar med programvara för veterinärpraktikhantering

Implementering av programvara för veterinärpraxis erbjuder ett brett utbud av fördelar för användarna:

Programvara för veterinärhantering stöder tillgång till din patients data i realtid och låter dig utföra administrativa uppgifter över internet via bärbara datorer, surfplattor och smartphones.

Bortsett från de initiala installationskostnaderna minskar programvaran för veterinärpraktikhantering driftsättning, underhåll och uppgraderingskostnader.

En molnbaserad programvara för hantering av veterinärmedicin möjliggör sömlös skalbarhet för din veterinärpraktik i framtiden.

En robust programvara för hantering av veterinärpraxis genererar automatiskt säkerhetskopiering av dina data för att förhindra förlust av data på grund av oförutsedda omständigheter som systemfel, infektion med skadlig programvara eller en naturkatastrof.

Molnbaserad programvara för veterinärhantering stöder ett brett utbud av kraftfulla tredjepartsintegrationer, som enkelt kan anpassas efter dina krav.

Väsentliga egenskaper hos ett ledningssystem för veterinärpraktik

Några av de väsentliga funktionerna att leta efter i en veterinärpraktikhantering är följande:

 • Dashboard för behandlingsplaner – En instrumentpanel för att formulera väldokumenterade behandlingsplaner och strategier för bättre förståelse för djurägare.
 • Labbintegrationer – Programvara för hantering av veterinärer bör stödja integration av omedelbara leveranssystem för labbtestresultat för omedelbar hämtning av personliga kontakter.
 • Elektroniska journaler (EMR) – Ett väsentligt krav för veterinärläkare, det underlättar en fullständig analys av ett husdjurs hälsa och historia, vilket möjliggör välinformerade beslut.
 • Påminnelser och aviseringar – Ett robust system för att leverera personliga påminnelser och aviseringar om olika aspekter såsom labbtester.
 • Anpassade formulärmallar – Med hjälp av mallar kan läkare hantera rutinarbete snabbare och förbättra produktiviteten. Till exempel kan ett ledningssystem för djurkliniker innehålla en recept- eller fakturamall.
 • Tidsplanering – Ett hanteringssystem för veterinärer bör tillåta hantering av möten, vaccinationer och hälsokontroll av husdjur.

När jag letade efter den bästa programvaran för veterinärpraxis som kan hjälpa till att öka effektiviteten och lönsamheten genom att automatisera de tidskrävande administrativa uppgifterna, fann jag att följande var på topp:

Veterian

Veterian är en molnbaserad mjukvara för praktikhantering som är designad speciellt för veterinärer som är snabb och enkel att använda. För att garantera att du har tillgång till de senaste innovationerna uppdateras den automatiskt.

Funktioner🐶:

 • Den ger intelligenta varningar för att informera konsumenterna när deras husdjurs vaccinationer och möten är på väg.
 • Dess hjälpsektion ger grundliga svar på dina frågor.
 • Den är känslig för din input och anpassar sig lätt för att möta dina krav.
 • Dina kunder kan enkelt läsa immuniseringsscheman, sköta sina husdjurs journaler och kontrollera deras vaccinationshistorik.
 • Kunder får också aktuella uppdateringar om vaccinationstider som kommer.

Veterian lyssnar uppmärksamt på din feedback och anpassar sig efter dina behov. För att komma åt all data på din klinik behöver du bara gå online. Dessutom hanterar den datasäkerhet och säkerhetskopiering, så du behöver inte oroa dig för någonting!

VETPORT

Att vara den första programvaran för hantering av veterinärer som finns i molnet globalt, VETPORT är en banbrytare inom sitt område.

Funktioner🐶:

 • Den stöder samarbetsredigering och gör det möjligt att skicka filer, inklusive PM, utbildningsformulär och labbrapporter, direkt inom systemet för elektroniska journaler (EMR).
 • Den håller noggrann koll på alla schemalagda möten och erbjuder bekväma kundkommunikationsalternativ.
 • Integrationen av denna programvara utrustar veterinärer för att hantera sin fakturering och ställa in automatiska påminnelser mer effektivt.
 • Dess marknadsföringsinstrumentpanel ger ovärderlig data och insikter om klinikens prestanda och tillväxt.

Med noggrann design hjälper denna innovativa veterinärmjukvara läkare att optimera sin vardagliga verksamhet och förbättra den vårdkvalitet de kan erbjuda patienterna.

ezyVet

ezyVet är ett molnbaserat hanteringsprogram för veterinärsjukhus avsett att förbättra klientengagemanget, optimera verksamheten och spåra ekonomiska resultat. Detta all-inclusive-system har en integrerad kundportal som låter användare se sin ekonomiska information, kliniska data och onlinebokning av möten.

Funktioner🐶:

 • Med funktioner som batchspårning, ombeställningsmeddelanden och streckkodsstöd för att garantera exakt kontroll, är plattformen utmärkt på lagerhantering.
 • Det gör det möjligt att skicka meddelanden, skapa fakturor och ladda upp medicinsk information.
 • Det förenklar arbetsflödet genom att möjliggöra smidig anslutning till olika laboratoriesystem och diagnostisk utrustning.
 • Det erbjuder solida ekonomistyrningsmöjligheter, såsom fakturering och betalningshantering.

Tillsammans med en mängd praktiska funktioner som inköpsorderhantering, lageröverföringar, förpackning och noggrann spårning av partinummer, erbjuder ezyVet också sofistikerade prissättningsmöjligheter.

Covetrus

Covetrus är ett komplett hanteringssystem för veterinärer för att förenkla arbetsflöden och förbättra kundservicen. Den här plattformen inkluderar ett diagnostiskt verktyg och ett patientregister för elektroniska journaler, tillsammans med många kommunikations- och engagemangsfunktioner, såsom friskvårdsprogram och schemaläggning av möten.

Funktioner🐶:

 • Säkerställer att konsumenterna är informerade och involverade samtidigt som de tillhandahåller omfattande och holistisk hundvård.
 • Håller en databas med standardmallar för kundkommunikation.
 • Garanterar en konsekvent och effektiv metod för att informera djurägare.
 • Hjälper till att spåra aktiviteter eller förfrågningar om kunder för att garantera snabba uppföljningar och snabb lösning av kundens behov.
 • Förenkla faktureringsförfarandet, erbjuda kunderna enkla och lagliga betalningsval och förbättra kundupplevelsen.

Covetrus är avgörande för att upprätthålla effektiviteten i övningsverksamheten och den höga kalibern av patientvård.

HIPPO Manager

Veterinärer som letar efter en kostnadseffektiv och effektiv veterinärhanteringslösning kan överväga HIPPO Manager.

Funktioner🐶:

 • Bokning av möten görs mer tillgängligt tack vare dess enkla kalendergränssnitt, vilket möjliggör anpassade mötespåminnelser.
 • Denna programvara garanterar säker förvaring och bekväm hämtning av patientdata, inklusive testresultat, medicinska historik och annan viktig information som är nödvändig för medicinsk personal.
 • Användare kan övervaka betalningar och ställa in automatiska varningar för betalningar med dess hjälp.
 • Det gör det möjligt för experter att snabbt hitta och köpa produkter. Det finns betydande tids- och resursbesparingar förknippade med denna funktion.

Hippo Manager har ett enkelt användargränssnitt och många användbara funktioner, såsom möjligheten att boka möten, upprätthålla journaler, fakturera och fakturera, kontrollera inventering och tillhandahålla omfattande rapportering och analyser.

ProVet

För veterinärkliniker som vill förenkla sin verksamhet på ett heltäckande men ekonomiskt sätt, ProVet erbjuder en utmärkt lösning för veterinärhantering. Den här flexibla plattformen innehåller alla nödvändiga funktioner, såsom onlinebokning av möten, kundkommunikation, journalhantering och behandlingspåminnelser, förutom en användarvänlig design.

Funktioner🐶:

 • Det ger kunderna en säker, one-stop-shop där de effektivt kan hantera och spara sina husdjurs journaler.
 • Användare kan schemalägga möten, komma i kontakt med kunder direkt och skicka påminnelser vid behov.
 • Kunder kan enkelt boka tider online tack vare teknik som förbättrar tillgängligheten och bekvämligheten.
 • Det är avgörande för att upprätthålla behandlingens aktualitet och informera kunder om kommande möten.

Dessutom gör ProVet det lättare att komma åt medicinsk information om husdjur, vilket gör det lättare att spåra tidigare recept och behandlingar.

herde

Traditionell programvara för administration av veterinärpraktik lägger ofta till krånglighet, friktion och arbetsrelaterade komplexiteter. Omvänt, herde Veterinärmjukvara ger en förenklad metod för att driva din veterinärklinik, vilket leder till mer produktiva arbetsflöden, nöjd personal och fler möjligheter att erbjuda den bästa möjliga behandlingen för dina patienter.

Funktioner🐶:

 • Fånga enkelt in noggranna husdjursdata och hantera medicinska dokument och immuniseringsregister effektivt.
 • Se själv hur praktiska automatiskt skapade vaccinationsregimer kan vara.
 • Shepherd meddelar proaktivt dina kunder regelbundet om vaccinationsdatum som närmar sig.
 • Upprätthåll en uppdaterad inventeringslogg, uppdatera varje produktadministration automatiskt och gör färska leveransbeställningar så snart som behövs.

Shepherd är inte bara estetiskt tilltalande, utan den är gjord för att passa perfekt in i både ditt arbetsflöde och patientbesöksproceduren.

NaVetor

NaVetor veterinär molnprogramvara är ett modernt sätt att driva din veterinärpraktikhantering effektivt dagligen. Du kan föra noggranna elektroniska medicinska journaler och få en snabb överblick över din praktiks verksamhet med denna noggrant utformade programvara.

Funktioner🐶:

 • Få tillgång till viktig data som enkelt kan kombineras till instrumentpaneler som är lätta att använda.
 • Få uppdateringar om patienter som har checkat in, framtida möten och meddelanden och aviseringar för hela personalen.
 • När en patient kommer till din praktik, checka in dem direkt från instrumentpanelen.
 • Se enkelt en eller flera möten genom att anpassa möteskalendern.
 • Använd behandlingsblad för att effektivt hantera patientvården och dra fördel av uppgiftstilldelningarna och automatiska checklistorna.

Med boardingmodulen som ingår i ditt abonnemang är det också enkelt att hantera inackorderade patienter. För patienter som går ombord förenklar programmet procedurerna för schemaläggning, incheckning, utcheckning och fakturering.

Vetspire

Vetspire är utformad för att ge dig den relevanta medicinska historia du behöver för att ge den högsta nivån av vård. Den presenterar en rent organiserad, sökbar medicinsk historia, som erbjuder snabb tillgång till problemlistor och aktiva mediciner.

Funktioner🐶:

 • Övervakar och utvärderar automatiskt olika aspekter av din praxis, inklusive kundinformation, rutiner, lagerhantering och fakturering.
 • Håller ett register över patientfall, analyserar mötesmönster och ger visuella representationer av dina ekonomiska trender.
 • Underlättar tilldelningen av arbetsuppgifter till både dig själv och kunder.
 • Möjliggör automatisk schemaläggning av uppföljningsmöten, återuppringningar och andra viktiga aktiviteter.

Denna programvara för veterinärpraktikhantering ger omfattande stöd i varje steg av din medicinska anteckningsprocess, lindrar dina farhågor om dokumentation och gör att du kan fokusera på din roll som veterinär.

NectarVet

NectarVet är en avancerad programvara för praxishantering som kan förbättra dina ekonomiska resultat och kvaliteten på vården du tillhandahåller utan att öka komplexiteten. Dess huvudsakliga mål är att stödja veterinärpraktiker som din i deras strävan att erbjuda husdjur bästa möjliga vård.

Funktioner🐶:

 • Öka dina intäkter med datadrivna insikter.
 • Dess egenutvecklade algoritmer producerar insiktsfulla data som hjälper till att identifiera missade intäktsmöjligheter och uppmuntrar klientefterlevnad.
 • Optimera processer och minska meningslösa klick med intuitiva, automatiserade arbetsflöden.
 • Dra nytta av Clinic Flow Dashboard, som kommer med lagerspårning och SOAP-mallar.

Genom att återuppliva veterinärens ramverk med effektiva, förenklade och produktiva processer, möjliggör Nectar ditt team och odlar ditt företags fulla potential.

Slutsats

Programvara för hantering av veterinärpraktik kan verka skrämmande, särskilt när du hanterar många aspekter av din kliniks verksamhet, som att schemalägga möten, hantera kundinteraktioner och driva ditt företag.

Ändå kan tillväxten och framgången för din veterinärpraktik påverkas avsevärt av ditt val av programvara.

Programvaran gör det enkelt att hantera uppgifter som att schemalägga möten, hålla reda på inventering, föra patientjournaler och hantera fakturering snabbt, så det är en klar win-win!

Nästa upp, här är de bästa föga kända användbara produkterna för företag.