10 bästa MOBA-spel [Android + iOS] att släppa loss din inre krigare

Letar du efter de bästa MOBA-spelen för Android eller iOS? Om ja, har du snubblat på rätt webbsida.

Multiplayer-spel har alltid varit en av de mest populära genrerna bland spelare. En av de största anledningarna bakom en sådan enorm popularitet är känslan av konkurrens som det ger, vilket är svårt att replikera med någon annan genre.

MOBA, som står för Multiplayer Online Battle Arena, är den perfekta spelsubgenren för människor som älskar konkurrenskraftiga spel. I MOBA-spel tävlar två lag med varandra på ett gemensamt utvalt slagfält.

För att lyckas i MOBA-spel kommer du att kräva snabba reaktioner, förmåga att skapa strategier i realtid, koordinerat teamstöd, detaljerad kunskap om de specifika spelen och, viktigast av allt, ett lugnt sinne för att hantera pressen.

I den här artikeln har vi täckt en lista över de bästa MOBA-spelen för Android och iOS som du kan njuta av direkt med dina vänner.

Så låt oss sätta igång utan vidare.

Brawl Stars

Brawl Stars är ett av de bästa MOBA-spelen som finns. Det är ett tredje-person shooter MOBA-spel utvecklat av Supercell, företaget bakom några av de mest populära titlarna, som Clash of Clans och Clash Royale.

Spelet för Brawl Stars är ganska okomplicerat. Du spelar som brawler och får chansen att vara med och tävla mot andra brawlers och AI-bots i olika evenemang. Spelets algoritm matchar motståndare åt dig baserat på din styrka, vilket ger dig både en rättvis chans att tävla och vinna.

Spelet skryter inte med blod, ohyggligt våld eller censurerade ord och har mycket enklare och mindre intensivt spelande än andra MOBA:s. Därför kan Brawl Stars vara det bästa MOBA-spelet för dig om du letar efter ett MOBA-spel med lättare toner. Spelet är tillgängligt för både Android och iOS-plattformar.

League of Legends

Jag tror inte att League of Legends behöver någon introduktion. Det är trots allt ett av de mest kända multiplayer-spelen någonsin. För de som inte känner till det, League of Legends är ett Multiplayer Online Battle Arena-spel utvecklat och släppt 2009 och är fritt tillgängligt på Android och iOS App Store.

Precis som alla andra MOBA-spel kör League of Legends på ett lag-mot-lag-koncept där varje lag kan ha fem spelare. LoL har dock inte ett brett utbud av kartor. Istället erbjuder den variation i form av karaktärer och föremål du kan köpa eller låsa upp.

Spelet är ganska okomplicerat eftersom du måste förstöra dina konkurrenters Nexus. Det är dock inte så lätt som det låter, eftersom ditt lag måste slåss mot motståndarlaget samtidigt som de förstör flera andra torn på vägen.

Arena of Valor

Arena of Valor är ett av de mest populära och mest långvariga MOBA-spelen för närvarande tillgängliga för både Android- och iOS-enheter. Den släpptes 2015 som en internationell anpassning av Honor of Kings, en av de mest inkomstbringande MOBA:erna i Kina.

Eftersom det är en MOBA har dess huvudspelläge ett lag-mot-lag-koncept. Varje lag kan ha fem spelare, och de slåss på ett fördefinierat slagfält. Du kan välja din karaktär från ett brett utbud av alternativ, inklusive Tanks, Warriors, Mages, Assassins, Junglers, Support och mer. Var och en av dessa hjältar kommer med specifika färdigheter som kan användas på slagfältet.

För att göra spelet roligt har AoV ytterligare karaktärer, inklusive neutrala monster, hantlangare och mer, och om du förstör någon av dem får du guld. Du kan använda detta guld för att köpa och låsa upp olika föremål i spelet.

Mobile Legends: Bang Bang

Mobile Legends: Bang Bang är ett av de topprankade MOBA-spelen som har fått massivt support av fans globalt. Enligt en rapport som släpptes i juni 2022 av Sensor Tower, har Mobile Legends ensamt genererat över 317,7 miljoner dollar i intäkter för ByteDance, moderbolaget till Mobile Legends.

Precis som alla andra MOBAs har Mobile Legends två lag med fem spelare som tävlar mot varandra på ett fördefinierat slagfält. För att erövra slagfältet krävs färdigheter, snabb svarstid, strategi och ibland även tur med ett slumpmässigt lag.

När spelet lanserades hade det bara 10 hjältar, som stadigt växte till 119 i den senaste patchen. Dessutom erbjuder spelet fem olika spellägen, över 600 hjälteskinn, flera gryningsländer och mer. Sammantaget är det en fantastisk MOBA tillgänglig för både Android- och iOS-enheter.

Hjältar utvecklades

Heroes Evolved är en MOBA inspirerad av DOTA 2 och League of Legends. Som sagt, Heroes Evolved är inte bara en replikerad version av dessa fanfavoriter. Istället har den många ytterligare saker som gör det till ett mer spännande val, till exempel Glyph-systemet, en spelmekanik som låter spelare ändra sina hjältars statistik.

Heroes Evolved är också känt för sin stora pool av hjältar, som inkluderar över 100 hjältar med unika teman och två olika kartor. Spelet på Heroes Evolved ser ganska bekant ut men ändå fräscht. Även om det inte grafiskt sett är den snyggaste MOBA som finns, har den sin egen stil, som ger en blandad känsla av LoLs serie- och tecknade tema tillsammans med en stark touch av anime.

Sammantaget är det ett värdigt MOBA-spel som du borde prova. Det är fritt tillgängligt för både Android- och iOS-enheter.

Battle Way

Battle Way av Rovio är ett fartfyllt 5v5-stridsspel utvecklat av Rovio. Spelet har ett väldigt enkelt koncept. Det ger dig en liten båt utrustad med flera vapen, och nu måste du tävla med din motståndares lag i en fem minuters stridsrunda.

Du måste vinna denna strid för att vinna segern, vilket du kan göra helt enkelt genom att erövra dina motståndares bas eller förstöra dem. Kampen slutar dock mestadels med att ett lag elimineras eftersom folk föredrar strid framför att erövra basen, och strid är roligare.

Spelet släpptes ursprungligen 2017, och spelets grafik har förbättrats avsevärt under åren. Förutom det har denna MOBA nu 10+ världar, flera besättningsmedlemmar och ett gäng fartyg. Battle Way är roligt att spela och är tillgängligt för Android- och iOS-enheter.

Högfärd

VainGlory är ett av de första MOBA-spelen som stöder spel över plattformar, vilket gör att spelare kan spela samtidigt, oavsett deras enheter. Detta är en anledning till att VainGlorys popularitet sköt i höjden när den släpptes.

VainGlory är ett gratisspel för flera plattformar som utvecklats av Super Evil Megacorp. Spelet erbjuder köp i spelet och är tillgängligt för alla större plattformar, inklusive Android, iOS, Windows och Mac.

Precis som alla andra MOBA-spel har Vainglory en karta där två lag tävlar med varandra för att förstöra sina motståndare och ta kontroll över kartan och motståndarens bas. Spelet har flera spellägen, en ständigt växande lista med 30+ hjältar och mycket mer. Jag rekommenderar starkt att du provar det, särskilt om du gillar att spela plattformsspel.

  • Det fungerar på:

  • Windows

  • iOS

  • Android

  • Mac OS

Clash Royale

Clash Royale är ett av de mest intelligent konstruerade MOBA-spelen designade för att bli en hit. Jag säger det eftersom detta spel har tagit kärnkoncepten från några av de mest populära tower defense MOBA-spelen på marknaden, som DOTA 2 och League of Legends.

Utöver det har Clash Royale samlarkort inspirerade av Hearthstone: Heroes of Warcraft och har ett varumärke som ser ganska likt Clash of Clans. Spelet och grafiken är mycket engagerande, och du kommer definitivt att njuta av att spela spelet.

Precis som de flesta andra MOBA:er är Clash Royale ett fartfyllt slagsmålsspel där du måste samla kort, duellera spelare, förstöra din fiendes torn och försvara ditt eget, och allt i realtid. Spelet är mycket beroendeframkallande, och spelet är tillgängligt för både Android- och iOS-enheter.

Stormbound

Nästa på vår lista över de bästa MOBA-spelen har vi Stormbound. Det är ett CCG-däckbyggande spel med en brickbrädebaserad taktisk rörelse utvecklad av Paladin Studios. Spelet är mycket levande designat och tar CCG-spelandet till nästa nivå, vilket gör spelet mer övertygande och roligt.

Spelet sker i ett 4 gånger 5 vertikalt slagfält där varje spelare har sin bas i andra änden. Du måste spela kort och placera olika antal soldater på slagfältet så att de kan marschera framåt, slåss och avancera mot motståndarens bas.

Även om spelet är relativt lätt att hoppa på, kräver spelet mycket tänkande och strategiskapande, och den typen av spelstil ger dig en mycket djupare upplevelse. Spelet är tillgängligt för Android och iOS, och om du gillar CCGs kan Stormbound vara ett utmärkt val.

MARVEL Super War

MARVEL Super War utvecklades av NetEase-spel. Det är utan tvekan den första titeln som innehåller en enorm lista med populära karaktärer i ett spel. NetEase utformade det här spelet strikt för mobila enheter, för både iOS- och Android-enheter.

Till en början, när spelet släpptes, hade det bara en lista över populära karaktärer från MARVEL-filmer. Men med tiden introducerade utvecklarna fler karaktärer från MARVEL-serierna, vilket gjorde spelet till vad det var tänkt att vara – en ultimat hyllning till MARVEL Comic World.

Eftersom det är en MOBA har spelet tio spelare som tävlar i en 5v5-uppsättning, var och en med en MARVEL-hjälte att kontrollera. Det är ett snabbt spel, vilket betyder att det genomsnittliga spelet kommer att pågå i cirka 15 minuter eller mindre. Eftersom du är ett freemium-spel kommer du att ha tillgång till begränsade hjältar initialt, medan andra hjältar kan låsas upp genom att rensa nivåer eller göra ett köp.

Där har du det – en detaljerad artikel som täcker de bästa MOBA-spelen för Android och iOS.

MOBA, som genre, har blivit en favorit bland fans på grund av dess mycket beroendeframkallande karaktär, intensiva konkurrens och strategiska spel. Men populariteten för MOBA-spel har exploderat först under de senaste åren på grund av de stora eSport-evenemangen som har dragit miljontals tittare över hela världen. Förutom det tillåter MOBA-spel spelare att bilda starka band med lagkamrater.

Därför, om du letar efter de bästa MOBA-spelen, kommer listan ovan att hjälpa dig att göra rätt val.

Du kan nu kolla några av dessa plattformsspel.