10 bästa lärresurser för att behärska HTML GRATIS

Hypertext Markup Language eller HTML är den grundläggande byggstenen för att skapa webbplatser. Således är det en nödvändig färdighet för blivande webbdesigners och utvecklare. För att studera HTML finns det många dyra lärresurser tillgängliga online.

Men det finns också gratis resurser tillgängliga som är lika effektiva. Således kommer du att kunna skapa kostnadseffektiva webbplatser som är både användbara och visuellt fantastiska.

Genom att kunna HTML kan webbutvecklare bygga välstrukturerade, tillgängliga och användarvänliga webbplatser. Det fungerar också som utgångspunkten för att lära sig ytterligare webbteknologier som CSS och JavaScript.

Att förstå HTML är en förutsättning för att komma in på området webbutveckling och är en värdefull förmåga för alla som bygger eller förvaltar webbplatser.

Den här artikeln kommer att introducera dig till de bästa gratis lärresurserna för att behärska HTML. Även om du är nybörjare kan du enkelt lära dig grunderna för webbutveckling (HTML) genom att gå igenom dessa resurser.

Vikten av att lära sig HTML

Att lära sig HTML är fördelaktigt av flera skäl, och här är några av dem:

Designa webbplatser: Alla webbplatser är byggda med Hypertext Markup Language (HTML). En webbsidas struktur, layout och innehåll tillhandahålls av märkningsspråket, som används för att generera webbsidor. Så, för att bygga och publicera webbsidor är HTML-kunskap viktig.

Möjligheter till anställning: HTML-expertis är mycket efterfrågad på arbetsmarknaden. HTML-kunskaper är nödvändiga för många webbrelaterade karriärer. Till exempel webbutvecklare, designers, innehållsproducenter och onlinemarknadsförare.

Förstå webbutveckling: Att förstå HTML är det första steget mot att göra det. Det fungerar som grund för att lära sig avancerade webbutvecklingsverktyg som CSS och JavaScript.

Personalisering och felsökning: HTML-kunskap gör att du kan ändra och fixa webbplatsteman och mallar. Därför kan du personifiera och ändra webbplatsens utseende och funktionalitet med HTML-kod.

Kommunicera med webbutvecklare: Om du är bekant med HTML kan du kommunicera med webbutvecklare mer effektivt. Dessutom kommer du att förstå din kunds krav och skapa en design enligt deras preferenser.

SEO-förbättring: HTML är viktigt när det gäller att optimera en webbplats SEO (Search Engine Optimization). När HTML-element används på rätt sätt kan sökmotorer bättre förstå en webbsidas innehåll. Därmed blir det lättare att indexera och ranka sajten i sökresultaten.

Låt oss utforska några av de bästa lärresurserna som gör att du kan behärska HTML gratis.

Replit

Replit är en onlineplattform där programmerare kan koda, skapa och samarbeta i programvaruprojekt. Du kan kompilera, köra och dela HTML, CSS, JS och fler språk via din webbläsare. Därför behöver du ingen specialiserad mjukvara eller hårdvara för att få en komplett utvecklingsmiljö.

Nyckelfunktioner:

 • Stöder flera programmeringsspråk som Python, Java, C++, Ruby, JavaScript och mer.
 • Tillhandahåller en kodredigerare online som gör det möjligt för användare att skapa och ändra kod i webbläsaren. Redaktören tillhandahåller autokomplettering, syntaxmarkering och ytterligare funktioner som förenklar kodning.
 • Erbjuder en inbyggd kompilator och tolkar för många programmeringsspråk, så att användarna kan köra kod i sin webbläsare.
 • Kodsamarbetsfunktioner i realtid gör att användare enkelt kan arbeta i grupper och byta kod med andra.
 • Värd för webbservrar och appar, vilket gör det enkelt att dela och distribuera program med andra.
 • Tillhandahåller en mängd olika inlärningsverktyg, såsom handledning, kurser och utmaningar, för att hjälpa användare att finslipa kodningsförmågor.
 • Innehåller en blomstrande utvecklargemenskap som delar projekt och ställer och svarar på frågor, erbjuder hjälp och kommentarer.
 • Integration och versionskontrollerande verktyg som Git gör det enkelt att hantera och hålla reda på kodändringar.
 • Både gratis och betalda alternativ där gratisversionen ger tillgång till alla grundläggande funktioner. Premiumalternativ ger extra funktioner, inklusive personliga domäner, mer lagringsutrymme och förbättrade lagarbetesappar.

W3Schools

W3Schools är en välkänd webbplats för lärande online som erbjuder en mängd material för att lära sig HTML. Du kommer att få handledning, referenser och en kodningslekplats för att öva och implementera HTML. Dessutom kan du också lära dig andra programmeringsspråk som CSS, Python, PHP och mer.

Nyckelfunktioner:

 • Få en omfattande samling handledningar om HTML, som täcker allt från grundläggande till avancerade ämnen. Exemplen och övningarna är tänkta att vara lätta att förstå och genomföra.
 • Erbjuder en grundlig HTML-referens som beskriver alla HTML-taggar, egenskaper och händelser. Dessutom gör denna referens det enkelt att lära sig och använda genom att tillhandahålla exempel och förklaringar av varje taggs funktion.
 • Erbjuder en html-redigerare i realtid där användare kan experimentera med HTML-kod och se resultatet direkt. Detta är en fantastisk metod för att sätta nya koncept på prov och observera hur HTML verkligen fungerar.
 • Ge HTML-certifiering till användarna när de har avslutat kursen och godkänt utvärderingar om relaterade ämnen. Därför kan du visa upp dina HTML-kunskaper och lägga till dem i ditt CV för att få en bättre arbetsmöjlighet.
 • Plattformen innehåller en enorm användargemenskap tillgänglig för att svara på frågor och ge hjälp. Därför är det en värdefull resurs för att lära sig via andra användares erfarenheter och för att få lösningar på komplexa problem.

Codecademy

Codecademy är en online-inlärningsportal som ger klasser i flera programmeringsspråk och teknologier. Den erbjuder en gratis HTML-kurs som innehåller en grundläggande översikt av HTML, det branschstandardiserade märkningsspråket som används för att skapa webbsidor.

Den kostnadsfria HTML-kursen om Codeacademy är ett utmärkt ställe att börja om du är nybörjare och vill lära dig hur man skapar webbsidor. Eftersom kursen erbjuds online kan du lära dig den när som helst med hjälp av en internetanslutning var som helst. Efter avslutad kurs kommer du att kunna skapa HTML-kod som är välstrukturerad, visa data i tabeller och designa webbsidor.

Nyckelfunktioner:

 • Få praktisk erfarenhet av att lära sig HTML genom kursmaterial och kodningsexempel.
 • Interaktiva uppgifter ingår i kursen för att hjälpa eleverna att stärka deras grepp om HTML-principer och syntax.
 • Tillhandahåller verkliga projekt som ger eleverna chansen att använda sina kunskaper för att bygga användbara webbplatser.
 • Elever kan avsluta kursen i sin egen hastighet genom att anmäla sig online. Dessutom, för att helt förstå idéerna och göra uppdragen, får de ta sin tid.
 • Anpassad feedback ges för varje aktivitet i kursen. Därför kan eleverna mäta sina framsteg och identifiera förbättringsområden.
 • Studenter kommer att få ett certifikat efter att ha genomfört den kostnadsfria HTML-kursen. Således kan de visa upp certifikatet för potentiella arbetsgivare eller lägga till det i sina CV.

Lär dig HTML

Lär dig HTML ger dig omfattande handledning för att bygga webbplatser med HTML och CSS på ett steg-för-steg sätt. Grundkursen guidar dig genom att bygga en sida med Bootstrap CSS-ramverket. Men den avancerade lektionen kommer att lära dig allt du behöver veta om HTML och CSS.

Nyckelfunktioner:

 • Plattformen ger lektioner som är både praktiska och interaktiva. Varje session kommer med en grundlig förklaring av grunderna i HTML, tillsammans med användbara exempel och uppgifter. Därmed kan eleverna sätta sina kunskaper och färdigheter på prov.
 • Den strukturerade läroplanen för denna plattform täcker alla de grundläggande aspekterna av HTML. Således kan eleverna slutföra kursen i sin egen takt och till och med slutföra komplext material när de blir skickliga.
 • Föreläsningarna förbättras med visuella hjälpmedel, såsom bilder och diagram. Därmed är kurserna lättare för eleverna att förstå ämnena.
 • Erbjuder en responsiv design som gör plattformen tillgänglig från alla plattformar, inklusive stationära datorer, bärbara datorer, surfplattor och smartphones.
 • Erbjuder frågesportfrågor i slutet av varje session för att hjälpa eleverna att stärka deras kompression av ämnet.
 • Studenter kan använda en webbplatss kodexempel som en resurs medan de arbetar med sina egna HTML-projekt.
 • När eleverna går igenom läroplanen kan aktivt samhällsstöd på learnhtml.org ge hjälp och svara på frågor.
 • På grund av dess fria tillgänglighet kan vem som helst lära sig HTML genom att utforska hela webbplatsen.

Web.dev

Web.dev lanserades av Google för att erbjuda webbutvecklare den senaste kunskapen och branschpraxis. HTML-kursen som erbjuds av denna plattform erbjuder en grundlig introduktion och fullständig översikt.

Således kan både nybörjare och erfarna utvecklare finslipa sin förmåga att skapa HTML-webbsidor. Det är en gratis kurs som börjar med grunderna och avancerar till komplexa ämnen som tillgänglighet, semantisk HTML och SEO-optimering.

Nyckelfunktioner:

 • Ger interaktiva exempel som hjälper till att lära sig HTML och lära sig kod med exempel.
 • Kursens utformning främjar lärande via praktisk erfarenhet.
 • Få omfattande täckning av HTML, från grundläggande taggar och attribut till mer avancerade ämnen som tillgänglighet, responsiv design och SEO-optimeringstekniker.
 • En inlärningsmiljö i egen takt som gör att du kan lära dig med en internetanslutning och var som helst.
 • Med expertvägledning för webbutvecklare får du alla de senaste och bästa metoderna.
 • Kursen ger dig tillgång till ytterligare resurser så att du kan vidareutveckla din utvecklingsförmåga.

Udemy

Udemy är en populär onlineutbildningsplattform som täcker en mängd olika ämnen som webbutveckling, programmering, design och mer. HTML-kursen som erbjuds av denna plattform täcker alla grunderna och är en av de mest omtyckta kurserna. Den täcker en mängd olika ämnen om HTML, inklusive syntax, komponenter, CSS-stil, sidlayout och mer.

Nyckelfunktioner:

 • En strukturerad inlärningsprocess som gör det lättare för eleverna att förstå grunderna i HTML. Men kursen går så småningom vidare till mer komplexa ämnen.
 • Ger eleverna praktisk erfarenhet genom att ge dem en mängd olika projekt och uppgifter att slutföra.
 • Kurser erbjuds via expertutbildare med många års erfarenhet av HTML-webbutveckling. De ger också råd, kritik och uppmuntran till eleverna.

Kursens innehåll är tillgängligt för studenter 24/7, och de kan genomföra det i sitt eget tempo.

 • Studenter tilldelas certifikat efter framgångsrik HTML-kurs.

Lär dig enkelt

Om du är villig att lära dig principerna för HTML och skapa fantastiska webbsidor, kolla in Simplilearns Introduktion till HTML-kurs. Kursen är uppbyggd för att ge ett grundligt grepp om HTML från grunden.

Den börjar med grunderna och avancerar gradvis till mer komplexa ämnen. Du kommer att få tydliga och koncisa förklaringar, exempel och frågesporter för att täcka alla aspekter av HTML.

Nyckelfunktioner:

 • Eleverna kan slutföra kursen med sin egen hastighet och tidspreferens.
 • Kursen är tillgänglig för alla med internetuppkoppling
 • Täcker alla väsentliga aspekter av HTML, inklusive dokumentstruktur, element, attribut, formatering, länkar, bilder, tabeller och mer.
 • Innehåller frågesporter, övningar och projekt för att hjälpa elever att verifiera sina kunskaper och färdigheter.
 • Elever kan få stöd från denna lärplattform när de behöver lösa ett problem.
 • Studenter kommer att få certifikat efter att ha genomfört kursen framgångsrikt. På så sätt kan de visa upp certifikatet för potentiella arbetsgivare och kunder om deras nya förmågor.
 • Kursen är gratis i 90 dagars tillgänglighet, och den betalda kursen är också prisvärd.
 • Studenter kan också komma åt kursen från mobila enheter och lära sig när de är på resande fot.

Bra lärande

Great Learning är en onlineutbildningsplattform som erbjuder ett brett utbud av kurser, inklusive webbutveckling, datavetenskap, AI och mer. Den kostnadsfria HTML-kursen som tillhandahålls av denna plattform syftar till att lära ut HTML till nybörjare som är intresserade av webbutveckling. Den täcker alla viktiga ämnen som HTML-syntax, textformatering, tabellformatering, hyperlänkar, bilder och mer.

Nyckelfunktioner:

 • Med en grundlig läroplan börjar kursen med grunderna och arbetar upp till mer komplexa ämnen.
 • Den interaktiva inlärningsprocessen kombineras med videor, frågesporter och interaktiva aktiviteter.
 • Erfarenhetsinstruktörer tillgängliga för att lära sig och förbättra färdigheter i webbutveckling.
 • Eleverna kommer att få full flexibilitet för att lära sig i sin egen takt och enligt sitt eget schema.
 • Kursen består av verkliga kodningsexempel och övningar som skärper elevens färdigheter.
 • Eleverna kommer att få tillgång till student- och lärarforum där de kan ställa frågor och få vägledning.

BranStation

Den kostnadsfria kursen Introduktion till HTML & CSS som erbjuds av BrainStation är tänkt att hjälpa dig att komma igång med webbprogrammering och skapa webbplatser. Som ett resultat kommer du att kunna bemästra grunderna för att bygga en webbplats med HTML och CSS.

Manualen kommer att ge en introduktion till HTML och CSS, tillsammans med en genomgång av terminologier, principer och grundläggande syntax.

Nyckelfunktioner:

 • Lättlärlig kurs som tar en timme att slutföra alla grunderna i HTML & CSS.
 • Hela kursen innehåller 17 lektioner med detaljerade referensdokument som kommer att stödja lärande och byggande.
 • Få detaljerad kunskap om många HTML-taggar, inklusive rubriker, stycken, listor, länkar, bilder, tabeller och mer.
 • Med HTML får du också grundläggande CSS-stilar som färg, typografi, layout och lyhördhet.
 • Få kunskap om ytterligare funktioner för webbsidor, inklusive SEO, webbläsarkompatibilitet, tillgänglighet och mer.
 • Eleverna kan arbeta praktiskt med gruppprojekt och konstruera sina egna webbsidor eller webbplatser med hjälp av sina färdigheter.
 • Eleverna kommer att få feedback och stöd från lärare och kamrater, samt frekventa utvärderingar av sina uppgifter och projekt.
 • Få branschinsikter från experter, gästföreläsare och branschfolk.
 • Tillgång till ett ekosystem av kamrater och alumner för nätverkande, lagarbete och jobbmöjligheter är tillgängligt för studenter.

Skalare

Scaaler är en lärplattform som erbjuder gratis HTML-handledningar som erbjuder utbildning och mentorskap. Därför kan elever som vill uppgradera sina färdigheter och webbutvecklingskarriär dra nytta av det. Efter att ha lärt sig den här kursen kan eleverna börja utveckla webbplatser, höja sina kunskaper, revidera HTML-koncept och göra mycket mer med hjälp av läromaterialet.

Nyckelfunktioner:

 • Få noggrann dokumentation om HTML-taggar via webbplatsen.
 • Alla tutorials är självstyrda som inkluderar tutorials för nybörjare och artiklar på webben.
 • Skaffa böcker för att lära sig HTML som hänvisas till av plattformen
 • Videohandledningar och kurser över internet hänvisade till att lära sig HTML online
 • Få kunskap som kan användas för att sätta upp IDE (VS Code) och verkliga projekt.

Slutgiltiga tankar

Att bemästra HTML är viktigt för dem som hoppas kunna lyckas inom webbutvecklingsområdet. Det utgör grunden för att generera och organisera onlineinnehåll på webbsidor. Plattformarna och kurserna som nämns ovan ger en mängd olika inlärningsmöjligheter som är anpassade till olika inlärningsstilar och förmågasnivåer.

De kostnadsfria resurserna kan dock berika dina färdigheter och förbereda dig för framtida webbutvecklingsprojekt. Du kommer att få interaktiva handledningar, en fördjupad manual och organiserat kursmaterial i dessa kurser. Som ett resultat kan potentiella webbutvecklare säkert ge sig ut på sin väg för att bemästra HTML och skapa iögonfallande webbplatser och innehåll.