10 bästa Elementor-alternativen för din nästa WordPress-sidbyggare

Sidbyggare kan hjälpa dig i varje steg av att skapa eller göra om din webbplats. Speciellt i WordPress-miljön gör sidbyggare som Elementor till lycka att skapa webbplatser.

Din utvecklingsprocess kommer att bli mycket enklare eftersom sidbyggare erbjuder intuitiva sidredigeringsfunktioner. Dessutom, med minimal kodkunskap, kan du helt enkelt gå igenom elementen och skapa en webbplats som sticker ut.

Även om Elementor kommer med ett högt pris är det ganska populärt bland utvecklare och andra användare. Men det är inte det enda alternativet i webbplatsbyggarens domän eftersom det finns mängder av alternativ. Du får alla viktiga och ytterligare funktioner i dessa verktyg för att skapa en engagerande webbplats.

I den här artikeln diskuterar vi Elementor som WordPress-sidbyggare, dess fördelar och varför utnyttjande av alternativ kan vara ett gångbart alternativ. Därefter kommer vi att presentera en kurerad lista över Elementor-alternativ som är packade med övertygande funktioner.

Här är en snabb sammanfattning av de bästa Elementor-alternativen jag kommer att diskutera nedan.

Plattform

Anmärkningsvärda funktioner

Länk

Dra & släpp-byggare, AI-verktyg, 2000+ layouter, realtidsredigering

WPBakery

Livstidslicens, färdigt att använda innehåll, rutnätsbyggare

Bäverbyggare

Brett utbud av designelement, analyser, livechatt

Themify Builder

Liveredigering, SEO-vänlig, stöd för flera webbplatser

SiteOrigin

Rörliga rader & widgets, SEO-vänlig kod, historikwebbläsare

Sidlager

Dra-och-släpp-redigerare, 100+ widgets, SEO-vänlig, PEN-redigerare

Colibri

WP Customizer, 150+ innehållsblock, 40+ komponenter

Stapelbar

WordPress Block editor, 30+ anpassade block

Breakdance

Visuell byggare, 20+ WooCommerce-element

SeedProd

Skräpfritt gränssnitt, integrering av tema/plugin

Elementor som en WordPress-sidbyggare

Elementor är en så kraftfull WordPress-sidbyggare som helt enkelt ombildade hur användare utvecklar och designar sina webbplatser. Tidigare var det ett stort problem att skapa en webbplats på grund av den ansträngning som krävs för att koda och designa. Men med ett omfattande verktyg som Elementor kan du skapa en professionell webbplats med absolut noll kodningsupplevelse.

Elementors primära roll som sidbyggare är att tillhandahålla en plattform där du kan skapa en webbplats som du föreställer dig. Dra-och-släpp-gränssnittet och byggare gör det enkelt för vem som helst att skapa en layout och till och med en komplett webbplats. Så du kan inkludera, flytta och anpassa element inom några få klick.

Utan en sidbyggare måste du skapa specifika element och widgets manuellt. Däremot kommer Elementor med en mängd widgets som text, bilder, knappar, videor och mycket mer. Därför blir det mindre tidskrävande att skapa mångsidigt och dynamiskt innehåll. Dessutom får du färdiga mallar som låter dig skapa sidor enligt ditt varumärkes krav.

Förutom designfunktioner kommer Elementor också med prestandaoptimeringsfunktioner som upprätthåller din webbplats prestanda. Som ett resultat går din webbplats smidigt genom att säkerställa bättre användarupplevelse och SEO-optimering.

Varför leta efter ett Elementor-alternativ

Det är ett faktum att Elementor är en mycket uppskattad sidbyggare, men det är viktigt att lyfta fram några av begränsningarna. Detta hjälper dig att förstå varför du bör utforska de alternativ som finns där ute.

Komplexitetsövervägande

Även om Elementor är designat för att vara användarvänligt, kan vissa användare, särskilt nybörjare, tycka att det är överväldigande. Det finns massor av funktioner med en stor inlärningskurva, som kan vara brantare för nybörjarwebbdesigners.

Du bör utforska fler alternativ som erbjuder tillräckligt många funktioner med enklare steg att lära dig. Dessutom bör du definitivt välja alternativet när det erbjuder fler funktioner som passar dina krav.

Kortkoder beroende

Eftersom Elementor är beroende av kortkoder för att visa innehåll, kommer inaktivering av det att hindra din innehållsvisning. Ditt innehåll kommer inte att visas korrekt i WordPress-redigeraren om du använder andra plugins. För att undvika detta problem kan du säkert leta efter ett alternativ som erbjuder bättre kompatibilitet eller smidigare integration.

Code Bloat Problem

Elementor kommer inte att ge dig något krångel med kodning, men det kan skapa rörig kod på backend. Detta kan hämma din webbplats hastighet, prestanda, användarupplevelse och SEO. Men om du föredrar helägd kod med renlighet, gå till en sidbyggare som genererar minimal och välstrukturerad kod.

Kostnadsövervägande

Även om Elementors gratisversion ger många möjligheter, har proversionen ofta tillgång till mer sofistikerade funktioner och stylingalternativ. Således, utan att spendera den dyra prislappen för Elementor, kan dina designalternativ bli begränsade.

Så om du letar efter en kostnadseffektiv lösning som erbjuder ett rättvist antal funktioner, kan det vara ett rationellt beslut att utforska lågkostnadsalternativ.

Responsivitetsfrågor

När du använder Elementor kan det ibland vara svårt att få felfri lyhördhet på alla enheter. Därför kan komplexa konstruktioner behöva justeras manuellt för att garantera bästa möjliga presentation över en rad olika skärmstorlekar. Du kan säkert leta efter ett alternativ som ger dig bättre respons eftersom mobilanvändare har ökat drastiskt.

Designflexibilitet och anpassning

Det råder ingen tvekan om att Elementor kommer med enorm designflexibilitet som hjälper dig att skapa fantastiska webbplatser. Men det har säkert begränsningar eftersom olika företag och individer har sina personliga preferenser. Om du vill gå utöver de designmöjligheter som är bundna av Elementor, välj alternativ som passar din kreativitet och designpreferenser.

Integrationsbegränsningar

Även om Elementor fungerar med ett brett utbud av plugins och teman, kanske det inte fungerar med vissa tredjeparts plugins eller teman. För att garantera en smidig interaktion med alla plugins och teman på din webbplats kan du behöva ytterligare anpassning och till och med kodningsexpertis.
Men du kanske vill undvika att engagera dig i hård kärnutveckling eller kodning.

I så fall bör du byta till en sidbyggare som fungerar bra med resten av de väsentliga plugins.

För att minimera din ansträngning för att hitta det bästa Elementor-alternativet har vi tagit fram en lista. Med hjälp av dessa verktyg kan du säkert göra om eller skapa en hel webbplats från grunden.

Divi

Divi är en välkänd sidbyggare som lyfter WordPress-sidbyggandeupplevelsen till en helt ny nivå. Denna visuella byggteknik tar din webbplatsbyggande resa till okända territorier.

Nyckelfunktioner:

 • Dra och släpp byggare för att lägga till, ta bort eller ta bort element.
 • Inbyggda AI-verktyg för att generera bättre innehåll och bilder.
 • 2000+ förbyggda webbplatslayouter gratis.
 • 200+ webbplatselement och designalternativ.
 • Inga koduppblåsningar, upptäck kritisk CSS.
 • Interna hastighetshöjande alternativ finns tillgängliga.
 • Visuell redigeringsupplevelse i realtid.
 • Visuella designkontroller kan styras med anpassad CSS.
 • Full kontroll över designens lyhördhet.
 • Globala element för att implementera förändringar på hela webbplatsen

Misstag inte Divi som ett tema; det är en komplett webbplatsbyggande plattform som överglänser den vanliga postredigeraren. Den oerhört funktionsrika visuella redigeraren ger dig möjlighet att skapa fantastiska mönster snabbt och exakt. Oavsett om du är en frilansare, en byrå eller en webbplatsägare, tillhandahåller det moduler för alla.

WPBakery

Om du letar efter en sidbyggare för att skapa en webbplats genom att tänja på dina gränser, WPBakery är verktyget. Det är en kraftfull sidbyggare som kommer med en front-end och back-end dra-och-släpp-redigerare som blandas med vilket tema som helst. Så du kan skräddarsy din webbplats precis som du vill ha den.

Nyckelfunktioner:

 • Prisbelönt och intuitiv WordPress-redigerare för front-end och back-end.
 • Synkroniseras perfekt med ditt valda tema.
 • Livstidslicens som kommer med engångsbetalning.
 • Färdiga innehållselement utan kodkrav.
 • Inbyggd skin builder för att redigera designalternativ och design av element.
 • Häpnadsväckande mallbibliotek för att skapa sidor inom några sekunder.
 • Dedikerat och professionellt supportteam för att hålla din webbplats på rätt spår.
 • Advanced Grid Builder för att visa inlägg, anpassade inläggstyper och media.
 • Fullständigt lyhörd och enhetsklar designkapacitet.

WpBaker kommer med komplett dokumentation och videohandledningar för att vägleda användare i att skapa exceptionella webbplatser. Alla med noll kodningskunskaper kan skapa WordPress-webbplatser utan att använda några kortkoder för att lägga till något element, layout eller funktion.

Bäverbyggare

Bäverbyggare håller din kamp med att skapa en WordPress-webbplats bakom och låter dig skapa den utan ansträngning. Det är en potent sidbyggare som kommer med ett smidigt användargränssnitt som hjälper dig att bygga och anpassa din webbplats. Så om du är ny på WordPress eller en erfaren proffs, kommer de många alternativen för denna sidbyggare att hålla dig fokuserad på att skapa din drömwebbplats.

Nyckelfunktioner:

 • Oändliga möjligheter med ett brett utbud av designelement.
 • Gratis förbyggda mallar och moduler för olika sidtyper.
 • Responsiv design som passar perfekt ihop med ditt tema.
 • Funktioner för analys, e-handel och marknadsföringsautomatisering.
 • Globala inställningar för hela webbplatsen för att implementera ändringar.
 • Livechatt, sociala medier, formulär och mer.
 • Alternativ för att lägga till anpassad CSS på den befintliga layouten.
 • Alternativ för självlärande via onlinekurser och videohandledningar.

Beaver Builder erbjuder en berömvärd frontend redigeringsfunktion som ger dig en liveförhandsvisning medan du redigerar. Även om du får färre fördefinierade layouter jämfört med Elementor, men det mångsidiga utbudet av anpassningsalternativ fyller tomrummet.

Themify Builder

Themify Builder erbjuder robusta funktioner för att designa och bygga valfri WordPress-webbplats. Du behöver helt enkelt välja, dra och släppa olika element för att göra din webbplats till verklighet. Under denna fantastiska resa för att skapa webbplatser kommer du att bevittna varje steg genom en liveförhandsvisning.

Nyckelfunktioner:

 • 40+ professionellt designade och färdiga mallar.
 • 60+ engagerande animationer kommer med byggaren.
 • Rad- och kolumnalternativ för att skapa ditt föredragna layoutrutnät.
 • Återanvändbara layoutdelar som uppdateras samtidigt
 • Enkelt ångra och gör om, kopiera-klistra, importera och alternativ.
 • Anpassade stilalternativ (teckensnitt, bakgrunder, rullning och mer).
 • Tillägg är tillgängliga för att utöka sidbyggarens funktioner.
 • Kompatibel med plugins och teman enligt WordPress-standarder.

Det roligaste med den här sidbyggaren är att det fristående Builder-pluginet kommer gratis. Dessutom är det en SEO-optimerad och översättbar sidbyggare som stöder nätverk med flera webbplatser. Dessutom ökar det interna cachingsystemet dramatiskt sidans prestanda.

SiteOrigin

SiteOrigin är en unik WordPress-sidbyggare som ger dig ett kraftfullt gränssnitt för att skapa innehåll. Att bygga responsivt och kolumnbaserat innehåll blir en bris med det här verktyget. Gränssnittet liknar WordPress, vilket gör det enkelt att lära sig och skapa mobilanpassade sajter.

Nyckelfunktioner:

 • Flyttbara och redigerbara rader, widgets och kolumner.
 • Dra-och-släpp användargränssnitt som genererar SEO-vänlig kod.
 • Lättlärbart användargränssnitt som gör produktionen enklare.
 • Liveredigeringsfunktion med exakt förhandsvisning.
 • Alternativ för historikwebbläsare för att gå igenom ändringarna.
 • Anpassade CSS- och klassfält för avancerade ändringar.
 • Gratis och kan installeras på så många webbplatser du vill.

Du kommer att få SiteOrigin layout-widgetlayoutblock för att styra designelementen i widget- och blockområdena. Byggaren är kompatibel med alla teman där ute. Du kan glömma kodningen eftersom byggaren genererar helt organiserade koder.

Sidlager

De som letar efter en lätt men ändå användarvänlig sidbyggare bör sluta söka på Sidlager. Det synkroniseras med alla WordPress-tema och ger dig en designupplevelse i realtid för att skapa webbsidor inom några minuter.

Nyckelfunktioner:

 • Nästa generations dra-och-släpp-redigerare med många alternativ.
 • Över 100 widgets för att designa bloggar, portföljer, e-handelswebbplatser och mer.
 • Specifika verktyg och widgets är tillgängliga för att designa e-handelswebbplatser.
 • Erbjuder en avancerad PEN-redigerare för redigering och anpassning av texter.
 • Helt vänlig och lyhörd i naturen.
 • Enkelt alternativ för att duplicera element på en sida.
 • Frekventa uppdateringar och korrigeringar är tillgängliga.

Pagelayer Builder kräver noll utvecklande färdigheter för att skapa en fullfjädrad webbplats på det enklaste sättet. Således kan du ta fullständig kontroll över innehållet på din webbsida och skapa vilken enhetsvänlig webbplats som helst.

Colibri

Colibri ger dig möjlighet att designa och förnya din webbplats flexibelt med hjälp av WP Customizer. Det gör att du kan skräddarsy varje aspekt av din webbplats genom ett enhetligt gränssnitt. Sålunda kan du implementera global och individuell stil till din rubrik, sidinnehåll, menyer och var du än föredrar.

Nyckelfunktioner:

 • 150+ färdiga innehållsblock för snabb utveckling.
 • 40+ dra-och-släpp-komponenter för att skapa helt anpassade block.
 • 90+ kompletta webbplatsmallar i flera nischer
 • Lucrativa element för hjältesektionen (20+ layouter), formavdelare.
 • Helt anpassningsbar navigeringsmeny, sidhuvud och sidfot.
 • Alla element kan anpassas med pixel perfektion.

Kombinera olika designalternativ som bakgrund, överlägg, grafisk separator, sidhuvudslayouter och mediatyper för att skapa en webbplats som verkligen sticker ut. Dessutom ger Colibri Cloud dig en online-arbetsyta där du kan skapa, vara värd för och dela din webbplats.

Stapelbar

Stapelbar gör WordPress Block-redigeraren till en robust sidbyggare. Den erbjuder lättviktsblock, mönster, mallar och många fler avancerade funktioner. Mer än 170 000+ webbplatser drivs av denna intuitiva byggare.

Nyckelfunktioner:

 • 30+ smidiga anpassade block för att skapa grunder för vilken webbplats som helst
 • Designbibliotek med 30+ UI-kit, 400+ sektionsdesigner, Wireframes och mer.
 • 33 gratis och 87 premiumblocklayouter.
 • Finjusterade element som typografi, färg, bild, marginal, luckor, behållare och mer.
 • Globala inställningar för färg, typografi och mer.
 • Senaste responsinställningarna med liveredigering för olika enheter.
 • Flexbox (boxar inuti en behållare) och lightbox-alternativ (mediafil i en popup).
 • Säkerställer optimal prestanda, plugin-kompatibilitet och SEO-vänlighet.
 • Integreras med populära verktyg som ACF, Font Awesome, Google Fonts, WPML och mer.

När du använder Stackable kan du bli en del av en fantastisk gemenskap som delar idéer och knep för att bli expert. Dessutom går plattformen alltid vidare med trenden genom kontinuerliga uppdateringar.

Breakdance

Breakdance är en exceptionell visuell byggare för WordPress som upprätthåller en perfekt balans mellan enkelhet och kraftfulla funktioner. Med en uppfriskande användarupplevelse ökar det din kreativitet när du skapar webbplatser. Dessutom erbjuder den 130+ förbyggda element samt solid WooCommerce-integration.

Nyckelfunktioner:

 • 20+ WooCommerce-element för butiksanpassning.
 • Alla delar av webbplatsen kan redigeras.
 • WooCommerce-sidor (varukorg, kassa, konto, orderspårning) kan skapas.
 • Vilken typ av form som helst kan utformas.
 • Alternativ för att skapa responsiva enkla, rullgardinsmenyer och megamenyer.
 • Globala stilinställningar är tillgängliga för flera sidor.
 • Kompatibel med alla CDN och optimerar alla CSS och bilder.
 • Omfattande designbibliotek som erbjuder ett brett utbud av mallar

Eftersom Breakdown är inspirerad av Elemntor är det ett idealiskt alternativ om du byter. Små företag som arbetar med en stram budget har lätt råd med Breakdance. Dessutom har denna kostnadseffektiva lösning kompatibilitet med olika verktyg.

SeedProd

Från plugin-programmet Underhåll och Kommer snart, SeedProd har nyligen blivit en sidbyggarplugin för WordPress. Mer än 1000000+ proffs, inklusive företagsägare, marknadsförare och webbutvecklare, har redan implementerat detta plugin för att skapa sina unika webbplatser.

Nyckelfunktioner:

 • Intuitiv dra-och-släpp-byggare utan kodningskrav.
 • 90+ statiska och dynamiska innehållsblock för att visa upp kreativitet
 • Rörigt gränssnitt för att designa sidhuvuden, sidfötter, sidor, inlägg och mer.
 • Integreras felfritt med alla teman och plugins.
 • Målsidesmallar
 • Fungerar fantastiskt i alla enhetstyper med full respons.
 • Optimerad med SEO-vänlig kod och anpassningsbar rubriktyp.
 • Färdiga avsnitt för rubriker, uppmaningar och mer.

Alla älskar SeedProd eftersom det ger den snabbaste sidbyggande upplevelsen. Byggaren gör det enkelt att samla in e-postmeddelanden genom tredjepartstjänster som MailChimp, ActiveCampaign, ConvertKit etc. Sist men inte minst får du till och med spamskydd för dina webbsidor.

Slutgiltiga tankar

Elementor är verkligen ett kraftfullt verktyg när det gäller att skapa unika webbdesigner. Men det är värt att överväga alternativ om din budget inte matchar Elementors prisplan eller om du letar efter lite utöver de tillgängliga funktionerna.

Vi har utforskat tio sådana alternativ som erbjuder något unikt för bordet med överkomliga prislappar. Du behöver helt enkelt noggrant överväga dina affärsmål och designkrav och sedan välja den sidbyggare som inte bara passar dina preferenser utan också inspirerar dig att skapa något ur lådan.

Du kan också utforska några bästa webbplatsbyggare för icke-tekniker och icke-designers.