10 bästa detektivspel för att släppa loss din inre Sherlock [2023]

Är du ett fan av Sherlock och vill alltid agera detektiv? Om ja, då är du på rätt ställe för att hitta de bästa detektivspelen.

Detektivspel har varit en av favoritspelsformerna för människor i olika åldersgrupper. Olika detektiv-, thriller- och spänningsböcker eller romaner har inspirerat många detektivspel.

Spel kan gå längre än enkel underhållning när de testar vår tankeförmåga och noggrannhet. Ett sådant exempel är detektivspel, som, som du kanske anar, finns i olika former.

I den här artikeln kommer vi att diskutera vad detektivspel är och vilka funktioner man ska hålla utkik efter i ett bra detektivspel. Vi kommer också att diskutera några av de bästa detektivspelen för att släppa loss din inre Sherlock.

Vad är detektivspel?

Spelindustrin har sin beskärda del av briljanta detektiver och spel som har fått oss att ta oss an svåra uppgifter för att lösa de mest skrämmande och spännande brotten, precis som det finns i filmer, böcker och TV-serier.

Videospel som klassificeras som detektivspel inkluderar vanligtvis fiktiva detektiver i deras gameplay eller berättelse, som simulerar processen att utreda fall och fånga brottslingar.

Spelet för de flesta detektivspel inkluderar en mängd olika stadier och karaktärer. De som tycker om att spela tv-spel, särskilt de som är fans av mysterie- och detektivgenren, jagar mystiska detektivspel.

Vad skiljer detektivspel från andra spel?

Utan tvekan är alla spel menade att hålla användarna engagerade och underhållna. Men detektivspel är spel som inte bara underhåller spelaren utan också bidrar till att öka personens tankeförmåga. Att spela detektivspel ökar också intelligenskvoten och situationshanteringen.

Eftersom de flesta spel är baserade på romaner eller böcker, hjälper dessa spel användarna att få en grov uppfattning om bokens handling på ett spännande sätt. Vi kan ta exemplet med Sherlock Holmes detektivspel.

Dessa spel har nivåer enligt de olika volymerna av böcker som publicerats i Sherlock Holmes-serien. På samma sätt är många andra spel baserade på böcker, vilket ökar spelets spänning.

Vilka funktioner ska man hålla utkik efter i bra detektivspel?

I den genuina stilen av bästsäljande kriminallitteratur bör de finaste deckarspelen ha en spännande handling som drar dig in i dess berättelse med röda sillar, överraskningar och snurr och låter dig interagera med dess karaktärer.

Som ett fan av deckarromaner skulle du ana detta, och eftersom detektivspel låter dig engagera dig i handlingen borde upplevelsen bli ännu bättre.

Ett bra mysteriespel bör dra in dig, testa dig genom spelet, få dig att engagera dig i dess karaktärer och slänga in massor av överraskningar, ungefär som en stor sidvändande deckare gör för att få dig uppslukad från början.

Dödliga föraningar

Tv-spelet Deadly Premonition skapades av Toybox Inc. och distribueras av Aksys Games under licens. Detta är ett av de äldsta PC-spelen, med en yttre påverkan från det ikoniska TV-programmet ”Twin Peaks”.

Du har en viss tid på dig att undersöka mordplatser och fråga misstänkta i den här historien om en FBI-agent som spårar en seriemördare i en liten amerikansk stad.

Ett brett utbud av spelkomponenter ingår i Deadly Premonition, vilket skapar en unik blandning av mer än skjutaction, körning och tredjepersonsutflykter.

Utvecklad av: Toybox Inc

Utgiven av: Aksys Games

Releasedatum: 19 december 2019

Plattformar: Aksys Game Store

Vargen ibland oss

The Wolf Among Us kombinerar inslag av fabler och sagor med kriminalthrillers grymma realism. Med inspiration från sagoserierna utspelar sig detta spel i ett rike som heter Fabletown. Det är hem för flera figurer från mytologi och sagor.

Bigby, den tidigare Big Bad Wolf och sheriffen i Fabletown, kontrolleras av spelare när han tittar på ett mord.

Spelare kan engagera sig med NPC:er och hitta artefakter som är viktiga för handlingen. Val som görs under dialog kan påverka Bigbys uppfattning och spelets väg på antingen ett bra eller dåligt sätt.

Utvecklad av: Telltales

Utgiven av: Telltales

Releasedatum: 4 november 2014

Plattformar: Google Play Butik och iOS,

Ethan Carters försvinnande

Förstapersons-skräckvideospelet The Vanishing of Ethan Carter testar spelarens förmåga till slutledning och forskning. En detektiv som är specialiserad på det övernaturliga, Paul Prospero, kontrolleras av spelarna. Sammanställningen mellan områdets naturliga skönhet och det skrämmande sökandet efter att hitta den försvunna ynglingen innan det är för sent är kusligt och plågsamt.

Du är fri att utforska hela den isolerade dalen, så att du kan dyka djupt in i Red Creeks hemligheter och vad som hände med Ethan Carter. Till skillnad från många andra detektivspel låter The Vanishing of Ethan Carter dig dra dina slutsatser från all fakta du hittar.

Utvecklad av: The Astronauts

Publicerad av: The Astronauts

Utgivningsdatum: 25 september 2014

Plattformar: Steam

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

Det är i första hand upp till dig att söka på scenen efter bevis i Sherlock Holmes’ Crimes and Punishments, sätta ihop allt och identifiera den skyldige.

Spelare dirigerar Sherlock genom sex specifika fall, som alla var baserade på de ursprungliga berättelserna. Varje fall som rör ett mord, ett brott eller en försvunnen person har en spännande handling.

Spelare kan använda Sherlocks fjorton utredningstalanger för att hitta ledtrådar, dra slutsatser om motiv och ifrågasätta misstänkta. Varje fall har också flera möjliga utfall, och en spelares beslut påverkar Sherlocks rykte och framtid.

Utvecklad av: Maximum spel

Publicerad av: Maximum games

Utgivningsdatum: 30 september 2014

Plattformar: PS4, Xbox och Steam

LA Noire

Spelare i LA Noire får den fulla känslan av att vara med i ett Hollywood-kriminaldrama. Spelare tar kontroll över Cole Phelps när han knäcker fall och rör sig uppför LAPD:s stege i denna Los Angeles-miljö på sent 1940-tal. Spelare får platser att leta efter tips och misstänkta att ifrågasätta.

Detta överdådiga kriminaldrama, som hämtar inspiration från massadeckarlitteratur och film noir, är ett långsamt, metodiskt spel av ledtrådsjakt och misstänkt förhör som utspelar sig i en vackert övertygande replik.

Staden fungerar som en invecklad plats för en rad gripande interaktiva brott, inklusive hemska seriemord, fordonsstölder och mordbrand.

Utvecklad av: Rockstar-spel

Publicerad av: Rockstar games

Releasedatum: 14 november 2017

Plattformar: Xbox, Steam och PS4

Mord i Alperna

Murder in the Alps är en fullständigt interaktiv mysteriethriller med otroliga spelelement, ett spel som inte liknar något annat. Du får gå tillbaka i tiden till 1930-talet, lösa flera mysterier och ta in erans genuina atmosfär.

Spelet låter dig utforska särpräglade miljöer samtidigt som du använder välkända äventyrsspeltekniker för att lösa berättelsens vändningar.

Tack vare ett unikt element i spelet kan du också härleda, återskapa och testa dina hypoteser på platsen för ett brott. Detta spel är tillgängligt på många plattformar.

Utvecklad av: Nordcurrent

Utgiven av: Nordcurrent

Releasedatum: 20 juli 2018

Plattformar: Google Play Store, iOS och Microsoft Store

Disco Elysium

I Disco Elysium kan du använda ditt eget mentala tillstånd som hastigt uppstått för att svänga drastiskt av spåret när som helst, vilket ger konventionellt polisarbete en unik twist. Det är ett grymt kreativt RPG-spel med interaktioner som är starkt beroende av språk och några av de bästa texterna vi någonsin sett i ett spel.

Beroende på dina karaktärers blandade personlighetsegenskaper finns det flera sätt att tolka situationer och föra fram berättelsen.

Det är ett berättelsedrivet rollspel som låter dig anpassa din karaktär genom att ge dem olika förmågor, kläder och tillbehör medan du arbetar för att lösa ett fruktansvärt brott samtidigt som du lider av den värsta baksmällan någonsin.

Utvecklad av: Skyrocket Games

Publicerad av: Skyrocket Games

Releasedatum: 19 november 2021

Plattformar: iOS, PS4 & 5, Steam och Xbox

Deckare: Jacks fall

Det interaktiva CSI-detektivspelet Detective Story: Jack’s Case är den perfekta blandningen av traditionella spel med dolda föremål, filmiska sagospel och bildpussel.

Du får ta del av en magisk detektiväventyrsresa där du ska jaga dolda saker, hitta alla ledtrådar, lösa bildpussel med gömda föremål, lösa brott och ta reda på vem som är mördaren.

Berättelsen om Jack’s Case är baserad på händelser som hände i Philadelphia för många år sedan.

Utvecklad av: Azur Interactive games

Publicerad av: Azur Interactive games

Releasedatum: 31 augusti 2018

Plattformar: Google Play Store, iOS och Microsoft Store

MazM: Jekyll och Hyde

Det märkliga fallet med Dr. Jekyll och Mr. Hyde av Robert Louis Stevenson var inspirationen till det mörkt humoristiska äventyrsspelet MazM: Jekyll and Hyde, där du kommer att närma dig mysteriet från ett helt annat perspektiv.

Du kommer att gå tillbaka i tiden till 1800-talet och se London genom två karaktärers ögon: Mr. Hyde, som har varit fysiskt ansträngd, och Mr. Utterson, en advokat som reser rakt ut i jakten på ledtrådar att lösa. ett hemskt mysterium.

MazM: Jekyll och Hyde har en dyster, tryckande atmosfär som ger staden en känsla av makaber och spöklik. Det ursnygga konstverket och det olycksbådande ljudspåret gör spelets påfrestande element mycket mer potenta.

Utvecklad av: CKF

Utgiven av: CKF

Releasedatum: 2 april 2020

Plattformar: Nintendo, Steam, Google Play Store och iOS

The Great Ace Attorney Chronicles

The Great Ace Attorney Chronicles är ett utmärkt ställe att börja eftersom det har ett praktiskt berättarläge. Detta par Ace Attorney-prequels, som utspelar sig i Meiji-eran i Japan och viktorianska London, rankas som ett av de detektivspel på vår lista som är de mest konsekvent underhållande.

Den har en livlig, humoristisk handling, fantastisk karaktärsdesign och animation, överraskande situationer och spända rättssalsbråk.

Du umgås också med ”Herlock Sholmes”, en aningslös utredare som inte är riktigt så smart som han tror att han är. Ace Attorney-videospelserien är för fantastisk för att låta bli. Från starten 2001 har den här serien följt flera advokaters bedrifter, inklusive Phoenix Wright och Apollo Justice, när de söker bevis för att rensa sina klienter från hemska brott.

Utvecklad av: Capcom

Publicerad av: Capcom

Releasedatum: 27 juli 2021

Plattformar: Nintendo, PS4 & 5, och Steam

Slutsats

Detektivspel är tänkta att vara spännande och nervkittlande. Det finns många spel tillgängliga på webben som du kan spela för att engagera dig själv. De ovan nämnda spelen är några av de bästa detektivspelen som finns tillgängliga, som kan hjälpa dig att få en spännande och enastående spelupplevelse. Dessa spel underhåller dig inte bara, de här spelen hjälper dig också att öka din intelligenskvot och din tankeförmåga.