10 bästa boktrailerskapare för att marknadsföra din bok

Vill du marknadsföra dina böcker för att ta dem till nästa nivå? Kolla in dessa bästa boktrailers utan att misslyckas.

Boktrailers är något som är allmänt accepterat i den litterära världen. Du måste ha försökt med olika tekniker för att popularisera dina böcker som författare.

Detta inkluderar att öka din närvaro på sociala medier, ladda upp en bild av ett iögonfallande omslag, recensioner från influencers och kändisar, recensioner på Amazon eller andra e-butiker, skicka nyhetsbrev via e-post som folk knappt läser och mycket mer!

Den här artikeln kommer att diskutera vad boktrailers är och varför de är viktiga. Vi kommer också att diskutera vad boktrailertillverkare är. Slutligen kommer vi att ta en titt på några av de bästa boktrailertillverkarna för att marknadsföra dina böcker.

Vad är boktrailers?

En boktrailer är en multimediakombination av bilder, ljud, animationer, musik, texter etc. som visar upp huvudberättelsen om en bok. För en författare är det ett intelligent verktyg för att sammanfatta boken, och för en läsare är det ett fängslande verktyg för att förstå bokens väsen.

Även kända som ”videopoddsändningar”, anspelas dessa trailers ibland som ”filmiska boktrailers” för de av bättre kaliber. De mest populära digitala videoformaten används för att distribuera dem online och på tv.

Typiska boktrailertyper inkluderar skådespelare som återskapar händelser från boken som en filmtrailer, hela produktionstrailers, flashfilmer, animationer eller bara stillbilder med text som berättar historien.

Detta står i kontrast till författarens läsningar och intervjuer, som innehåller en video där författaren reciterar ett avsnitt ur ett verk eller genomför en intervju.

Vilken betydelse har boktrailers för marknadsföringen av en bok?

Boktrailers är en teknik som blir populär i den litterära världen. Man måste dock veta att världens första boktrailer var en 9-minuters ljudinspelning inspelad av Mr. Ernest Hemingway för att marknadsföra hans bok Across the River and Into the Trees i slutet av 1950-talet.

Det här var långt ifrån den typ av boktrailers vi ser idag, den senaste är en AI-genererad trailer för boken The Girl From Wudang av den brasilianska romanförfattaren PJ Caldas.

En boktrailer använder video för att introducera berättelsen, huvudpersonen(erna) och bokens övergripande ton. I slutändan handlar det om att dra in potentiella läsare och bekanta dem med berättelsen. Om det görs på rätt sätt kan det vara en mycket framgångsrik strategi att öka nedladdningarna och öka bokförsäljningen.

En släpvagn kan användas som ett kompletterande marknadsföringsmaterial, även om det inte kan ersätta ett professionellt skapat bokomslag och en uppmärksammad bokbeskrivning.

En effektiv marknadsföringsteknik för att marknadsföra din bok är en boktrailer. Dessutom ger den läsarna en ny introduktion till din bok och ett marknadsföringsbudskap som skiljer sig från en konventionell boksynopsis eller recension.

Även om en intensiv boktrailer effektivt kan komplettera din bokmarknadsföringsinsats, kan en luddig, amatörmässig boktrailer fungera mot dig snarare än för dig.

Vad är boktrailertillverkare?

Termen ”boktrailermakare” syftar på ett verktyg som producerar ett litet videoprov som marknadsför boken och som är avsett att stimulera läsarnas nyfikenhet. Vissa väljer en mer professionellt producerad film med grafik, videobitar, berättarröst etc., medan vissa boktrailertillverkare skapar viktiga filmer med bilder och musik.

Dessa verktyg är användbara eftersom de har ett enkelt gränssnitt och enkla steg för att skapa trailers. De flesta boktrailertillverkare har mallar, grafik, ljud och olika typsnitt som hjälper till att snabbt göra videorna.

Så om du är en författare som vill skapa en boktrailer men inte vet hur du ska gå tillväga så att den blir nästa storsäljare, är du på rätt plats! Det finns gott om boktrailertillverkare tillgängliga över hela internet. Vi har dock sammanställt de bästa och listat dem här.

FlexClip

Att skapa en boktrailer kan ta tid och mycket arbete, men FlexClip gör det så enkelt som möjligt. Du behöver inte vara lärande för att skapa en boktrailer. FlexClip tillhandahåller färdiga mallar eller gör att du kan börja från början.

Du kan ladda upp bilder eller klipp eller välja från en stor samling i deras enorma mediebibliotek och anpassa det med text, musik, animationer och fler specialeffekter.

Med hjälp av verktygets breda funktionalitet och härliga teman kan du enkelt designa din egen boktrailer med foton, videoklipp, ljudspår, berättelse och specialeffekter. Dessutom hjälper FlexClip användare att skapa övertygande innehåll för personliga eller affärsändamål.

Bitbar

Förutom färdiga mallar tillhandahåller Biteable en guidebok om man kör fast. Den erbjuder över 24 miljoner stockklipp, bilder, animationer och musikspår att välja mellan. Alla redigeringar kan göras med ett enda klick. Du kan också skapa trailers genom samarbete med ditt team online. Den är enkel att använda och ger de resurser du behöver för att snabbt skapa en boktrailer.

Du kan också dela din nyskapade video på vilken plattform som helst med en enda länk. Biteable erbjuder också realtidsanalysverktyg för att analysera antal visningar, tittarplatser och mer. Om du börjar kan du skapa fullständiga videobokstrailrar på några minuter med detta onlineverktyg.

Veed

För att använda Veed behöver du inte ladda ner någon programvara. Bara att sätta igång direkt. Veed anser sig vara flexibel eftersom den erbjuder trailertillverkare som passar alla genre, oavsett om det är ett mordmysterium, romantik, thriller, drama, poesi, fiktion eller facklitteratur. Trailern kan laddas ner och redo att delas. Den kan ändras i storlek för att passa alla sociala medieplattformar bara med en knapptryckning.

För att göra en fantastisk och dynamisk boktrailer som tilltalar en större publik måste du integrera foton, videoklipp, musik och text. Du kan snabbt skapa en boktrailer med VEED online utan att ladda ner någon programvara. Veeds blogg ger också tips för hur du kan utnyttja sociala medieplattformar för optimala resultat.

Animaker

Animaker lovar att locka potentiella läsare och garanterar en framgångsrik boklansering. Dess gratisversion erbjuder 500+ mallar. Dess förstklassiga funktioner inkluderar ett enormt lagertillgångsbibliotek, anpassad karaktärsbyggare, ettklicksanimationer och omedelbar storleksändring. Animaker har också animerade figurer som du kan använda för att anpassa charmen med din husvagnsfilm.

Det skryter med att hjälpa 18 miljoner användare att skapa sina trailers. Inte bara det, det skryter också med att ha världens ledande varumärken som Amazon, Hp, Nokia, Bosch och Philips som sina kunder. Du kan exportera trailern till din dator eller ladda upp den direkt på sociala medieplattformar som Facebook eller Youtube.

Fastreel

Fastreels enkla design och förklaring är en utmärkt plattform för en författare som är helt ny i världen av trailertillverkning. Dess olika verktyg hjälper till att släppa lös kreativiteten. Den har en videotrimmer som delar upp dina klipp och tar bort oönskade segment.

Den har en bildspelstillverkare där du kan ladda upp dina filer, lägga till musikspår och gå med i dina bilder med övergångar. Fastreel har också en ”Crop”-funktion för att beskära bort kanterna. Du kan också ändra hastigheten på videon eller komprimera den.

Rav.ai

Den AI-baserade videoredigeringstjänsten Rav.ai kombinerar banbrytande, expertljud- och videobehandlingsmetoder för att ge din film ett polerat utseende. Vem som helst kan ladda upp sina oklippta videofilmer till portalen, och den returnerar omedelbart professionellt redigerade filmer.

Rav.ai påstår sig vara den ”bästa boktrailertillverkaren”, och det är det verkligen! Den liknar en Canva boktrailertillverkare. Du kan hitta en boktrailer som du gillar, och Rav.ai kommer att skapa en liknande för att passa dina preferenser. Du kan lägga till valfri omslag och film för att göra det mer engagerande. Rav.ai lämpar sig bäst för studenter eftersom det är billigt.

Animoto

En annan omtyckt internetapplikation, Animoto, gör det enkelt att kombinera videoklipp, bilder, text och musik för att skapa attraktiva boktrailervideor. Den här boktrailertillverkaren föreslås på grund av dess stora uppsättning funktioner och användarvänlighet.

Vem som helst kan snabbt skapa en boktrailer med hjälp av personliga bilder och videoklipp, oavsett expertnivå. Hos Animoto kan du skapa ett konto gratis eller registrera dig med Facebook för att komma igång. Här kan du skapa och dela obegränsade videor utan kostnad.

Wondershare Filmora

Wondershare Filmora är en DIY-videoredigerare som kan användas utan tidigare erfarenhet. Det erbjuder dig att arbeta med olika storyboards och tidslinjer. Du kan ladda olika videoklipp, fotografier och andra mediefiler i programmet och arbeta med dem alla på en gång. Det finns enkla sätt att klippa, beskära, utföra retuschering och göra andra modifieringar av dina filmer.

Du kan också upptäcka ett brett utbud av effekter, animationer, inställningar, royaltyfritt ljud, filter och andra funktioner i programmet som du enkelt kan applicera på dina videor. Du kan till och med omedelbart lägga till voiceovers till dina boktrailers och exportera dem i olika format.

Du kan välja bland över 110 miljoner Getty-bilder och premium iStock-designer för att engagera din publik på kampanj. Promo trailer maker är tillgänglig online, är enkel att använda och är helt gratis. Du kan anpassa din trailer med unika intro, outros, underbara dynamiska teckensnittsstilar och övergångar. Anpassa varje trailer med din egen logotyp eller vattenstämpel.

När trailern är klar lägger du till en personlig outro som visar upp din webbplats, en CTA och vad som händer härnäst. Den har 1500 musikspår att välja mellan för varje genre och tema. Slutligen har den en rad publiceringsverktyg som alla kan se.

Vimeo

Med Vimeo kan företag, organisationer och kreativa proffs skapa och marknadsföra enastående, inflytelserika filmer från början till slut. Du lägger upp dina egna konstnärliga videor på sajten så att alla kan se dem, och du kan också titta på videorna som redan finns där för att titta på de som gjorts av andra producenter.

En video kan gillas, kommenteras eller delas av vem som helst. Du kan också lägga till vilken video som helst i en samling du har skapat eller i din Titta senare-lista. Jämfört med YouTube är communityn på Vimeo mycket mer uppskattande för det som publiceras där och har snällare och mer användbara kommentarer eftersom det ses som ett mer professionellt nätverk av artister.

Slutsats

Skapandet av en video som marknadsför din bok är en mycket framgångsrik strategi, trots tid och ekonomiskt engagemang. Om det görs på rätt sätt kan det öka din trovärdighet, utöka din publik och andra fördelar. Men om du ska skapa en boktrailer måste du se till att den är av högsta kaliber och noggrant planerad och utförd.

Om du letar efter en annan metod för bokmarknadsföring, se till att följa bästa praxis och skapa en boktrailer som du kan använda som en del av din onlinebokmarknadsföringskampanj.

Du kan också utforska hur man skriver och säljer en e-bok.