10 bästa 4K-spelmonitorer för bättre komfort och prestanda

Spel är ofullständigt utan en elegant spelmonitor, eller hur? Låt oss inte fördröja ditt köp och förbättra din spelupplevelse med några av de bästa spelmonitorerna.

Att spela spel har alltid varit en källa till njutning för alla människor. Med introduktionen av datorer och modernt spel har spel blivit en oersättlig del av allas liv. Spel har lett till att antalet datorrelaterade jobb har ökat. Detta beror på att det krävs många människor för att planera och göra spel.

För den som inte vet så finns det många länder där spel räknas som en sport, och det finns spelturneringar för spelentusiaster.

I nuvarande tider där spel är mer än en källa till underhållning för de flesta, skulle det vara misshagligt att använda komponenter som på något sätt minskar spelupplevelsen. Det är här 4K-skärmar kommer till vår räddning.

I den här artikeln kommer vi att diskutera vad 4K-skärmar är och vilka är de olika fördelarna med att använda 4K-skärmar. Vi kommer också att diskutera de viktiga funktionerna att hålla utkik efter innan du köper en 4K-spelmonitor. Slutligen kommer vi att titta på några av de bästa 4K-spelmonitorerna för bättre komfort och prestanda.

Vad är 4K-skärmar?

4K-skärmarna har en upplösning på 3840 x 2160 pixlar. I jämförelse med en typisk Full HD-skärm är den nästan 8 miljoner pixlar mer. Det finns cirka 2 miljoner pixlar i standardupplösningen.

En 4K-skärms pixlar är tätare placerade, vilket resulterar i tydligare bilder och mer detaljerad synlighet. Dessutom ger ett högt antal pixlar extra skärmutrymme som standard på ditt skrivbord, i din webbläsare och i Excel- och Photoshop-filer.

För höggrafiska, kraftfulla applikationer och spel ger 4K-bilder mer detaljer. Det beror på att de är dubbelt så skarpa som 1080p-bilder. De flesta modeller behöver bara en strömanslutning och en datakontakt, men du kan också spara tid och utrymme under installationen tack vare den ergonomiska designen.

Även om majoriteten av videospel nu inte är förberedda för 4K-skärmar, kommer det snart att finnas ett stort utbud tillgängligt.

En ganska förstklassig grafikbearbetningsmaskin krävs. Du behöver grafik och videospel som kan visa 4K-kvalitet om du vill få ut det mesta av din nya 4K-panel. 4K-upplösningen måste stödjas av din maskin.

Fördelar med 4K-skärmar

Introduktionen av 4K i den digitala världen har varit banbrytande. När vi pratar om fördelarna med 4K-skärmar finns det ett brett utbud av fördelar som erbjuds olika människor och sektorer.

De personer som har haft störst nytta av 4K-skärmar är alla typer av designers, eftersom 4K-skärmar hjälper dem att redigera och se sina designs minutiöst.

Även om människor som ägnar sig åt digital design, fotografi eller videoproduktion särskilt behöver den högre upplösningen som 4K-skärmar ger, kan även icke-designers dra nytta av dem.

Allt är tydligt och skarpt på en 4K-skärm. Därför, om du vill multitaska genom att dela upp din skärm i många fönster, kan den högre upplösningen hålla allt läsbart.

Det är vettigt att välja en bildskärm som gör att du kan multitaska på detta sätt om du bara har plats på skrivbordet för en. Vissa spelare kan önska en högre uppdateringsfrekvens än vad 4K nu kan leverera i allmänhet. En majoritet av grafikkorten utvecklas så att de kan stödja 4K-spel med bildskärmar.

Viktiga funktioner att hålla utkik efter innan du köper en 4K-spelmonitor

Eftersom en växande mängd detaljer görs tillgängliga i 4K-kvalitet, blir 4K-skärmar snabbt normen. Inte bara spel utan fler saker ser fantastiska ut på den finaste 4K-spelskärmen.

Alla datorsystem som använder ett grafikkort får en betydande förbättring med 4K. Spel, i synnerhet, gör det bästa för att byta till 4K på grund av hur verklighetstrogna de kan se ut med så hög upplösning. Här är några funktioner du bör leta efter innan du köper en 4K-spelmonitor.

#1. Upplösning och bildskärmsstorlek

4K-innehåll kommer att se skarpare ut på en 27-tums eller 28-tumsskärm jämfört med en 32-tumsskärm och ser skarpare ut än på en 43-tums eller 48-tums ersättning. Om visuell klarhet är ditt primära problem, är den lilla variationen fortfarande något att överväga.

#2. Skärm

Majoriteten av 4K-skärmar använder en IPS-skärm, som har ett dåligt kontrastförhållande. De inkluderar också exakt färg, utmärkt rörelsetydlighet och hög ljusstyrka.

En VA-panel används också om IPS inte finns tillgängligt. Samtidigt som kontrastförhållandet förbättras och enastående färgprestanda bibehålls, offrar den här displaystilen ofta rörelsetydlighet i svaga inställningar.

Nya versioner med mini-LED-belysning bör vara på jakt efter spelare. För att öka kontrasten kombinerar denna en IPS-skärm med flera LED-dimningszoner. HDR levereras även via mini-LED-skärmar.

#3. Uppdateringspriser

För de flesta spelare är spelskärmar med högre uppdateringsfrekvens att föredra. Medan de flesta vanliga bildskärmar har 30Hz uppdateringsfrekvens, är bildskärmar med 60Hz den lägsta uppdateringsfrekvensen för spelmonitorer. Spelskärmar med en uppdateringsfrekvens på 144Hz eller högre är att föredra för professionella spelare.

#4. Respons tid

Svarstid är den tid inom vilken monitorn återgäldar dina handlingar. Bildskärmar med snabb svarstid bör föredras eftersom de minskar oskärpa och spökbilder. 1ms svarstid är vanligt för de flesta datorer, medan du bör köpa en spelmonitor med en svarstid på mindre än 5ms.

#5. Ingångar och utgångar

Även om många standarder är tillgängliga när du väljer en bildskärm, finns det några föredragna in- och utgångsstandarder för spelmonitorer. Om du köper en spelskärm, föredrar du DisplayPort, HDMI och USB Type C/Thunderbolt™ 4.

Även dessa standarder har flera versioner. Så du bör välja den senaste versionen eller den version som är mest kompatibel med din bildskärm.

Nu kommer du att ha en bra uppfattning om 4K-spelmonitorer och de funktioner du bör leta efter. Så låt oss hoppa till listan över några av de bästa 4K-skärmarna som du kan prova.

SAMSUNG S80A datorskärm

IPS-panelen på Samsungs 27-tums Hi-Res UHD-datorskärm har banbrytande skärmar som kan öka din produktivitet. Upplösningen är fyra gånger högre än en 1080p-panel, vilket gör liten text lättare att läsa och detaljer i bilder, grafik och filmer enklare att arbeta med och se.

Dess IPS-panel, HDR10, 1 miljard färger och klassens bästa och flexibla anslutningsmöjligheter ger exceptionell bildkvalitet.

Den erbjuder intelligent ögonvård med funktioner som Adaptive Picture, Eye Saver Mode och flimmerfri teknik.

En ergonomisk och rörig konfiguration är möjlig i alla arbetsutrymmen tack vare den eleganta, minimala, oinramade designen och höjdjusterbara stativet (HAS), som kommer med tilt-, vrid- och pivotfunktioner. Du kan enkelt lyssna på allt innehåll med inbyggda högtalare, vilket också frigör utrymme.

SAMSUNG 32″ Odyssey Neo G7 4K UHD-skärm

SAMSUNG Odyssey Neo G7 4K-skärmen har UHD-upplösning, HDR 2000 och Quantum Matrix Technology. Detta gör det lättare att skapa en exakt bild. Den G-sync-kompatibla bildskärmen har en uppdateringsfrekvens på 165 Hz och en reaktionstid på 1 ms för fördröjningsfritt spel.

Denna monitors fantastiska 1000R böjda form främjar ögonavslappning och uppslukande spel. Med CoreSync-teknik, som matchar färgerna på skärmen i ditt spel för en världsblandning, överskrider din spelupplevelse skärmens gränser.

När du spelar de mest utmanande etapperna och striderna absorberar den distraktionsfria matta displayen ljus istället för att reflektera det.

Du kan svänga, luta och rotera monitorn för att hitta din idealiska visningsposition. Din bildskärm växlar automatiskt källa när anslutna enheter slås på, tack vare Auto Source Switch+.

GIGABYTE FreeSync Gaming Monitor

Gigabytes FreeSync Gaming Monitor kommer i olika storlekar, stilar, mönster och konfigurationer. Det råder ingen tvekan om att tillsammans med variationen säkerställer dessa 4K-skärmar också kvalitet.

Dessa monitorer har en 31,5-tums SS IPS 3840 x 2160 4K-spelmonitors ljusstyrka, vilket förbättrar bildkvaliteten. Den har också en betraktningsvinkel (L/R) på 178°/178° vilket hjälper till att förhindra ansträngning i ögonen.

Den har en uppdateringsfrekvens på 144 Hz och en svarstid på 1 ms (GTG), vilket ger oöverträffad hastighet. Gigabytes 4K-skärm stöder Adaptive-Sync-teknik och kan ansluta och styra flera enheter med KVM-funktionen.

Slutligen har den underbara funktioner som OSD Sidekick, PiP /PbP, Dashboard, Black Equalizer, Game Assist och Auto Noise Cancellation.

ASUS TUF Gaming Monitor

En 28-tums 4K IPS DCI-P3-certifierad spelskärm, ASUS TUF Gaming VG289Q1A 28-tumsskärm ger spektakulär, tydlig och detaljerad grafik.

Den är kompatibel med högt dynamiskt omfång (HDR10), en industristandard för färg- och ljusstyrkanivåer utöver vad som är möjligt på vanliga bildskärmar. FreeSync-tekniken på den här skärmen minskar också skärmsönderfall och hackig bildhastighet.

Med hjälp av dess Shadow Boost-funktion blir landskap ljusare utan att överexponera ljusa områden. Den inkluderar DisplayPort 1.2-portar och en robust anslutning med HDMI (v2.0) x2.

Dessutom stöder den FreeSync med AMD Radeon-grafikkort och AdaptiveSync med NVIDIA GeForce-grafikkort. Det fungerar med grafikkort från NVIDIA GeForce GTX 10-serien, GTX 16-serien, RTX 20-serien och senare.

AOC Super-Curved 4K-skärm

På denna 32″-klass AOC CU32V3 32″ Super-Curved UHD-skärm kan du uppleva stora bilder med otroliga detaljer och färger. Bilder och detaljer är exakta och ultratydliga med en 32 ”4K UHD-upplösning.

Dessutom är färgerna mer levande än på andra skärmar i samma prisklass. Den finjusterade VA-panelen kan visa över 99 % NTSC, 121 % sRGB, 90 % Adobe RGB eller 89. 8 % DCI-P3-områdestäckning för rikare färger som skildrar landskap och objekt som de är avsedda att uppfattas.

Den tunna bildskärmens kurvatur på 1500R radie skapar en trevlig och uppslukande tittarupplevelse. Detta beror på att det liknar dina ögons naturliga krökning. LowBlue-läget och den flimmerfria bakgrundsbelysningen från AOC gör det möjligt för dig att arbeta i timmar utan obehag eller ansträngda ögon.

ASUS VP28UQG 28″ 4K/UHD

28″ 4K/UHD ASUS VP28UQG-skärmens reaktionstid på 1 ms och Adaptive Sync/FreeSync för supersläta bilder gör att du kan spela med fullständig nedsänkning. Genom att använda flera grader av blått ljusfilter och flimmerfri bakgrundsbelysning, hjälper ASUS egenutvecklade ögonvårdsteknik till att minska påfrestningar och sjukdomar i ögonen.

Med fyra gånger så många pixlar som jämförbara skärmar i Full HD 1080p, ger VP28UQG dig mer skrivbordsyta för dina många arbetsfönster och mer detaljerad grafik oavsett om du tittar på film eller spelar spel.

ASUS-exklusiva GamePlus på ASUS VP28UQG låter dig förbättra din spelupplevelse medan du är i spelet. Dessa resurser gör det möjligt för spelare att finslipa och utveckla sina spelförmågor.

Philips Brilliance 272P7VUBNB 27-tumsskärm

Med sina USB-C-dockningsmöjligheter hjälper Philips Brilliance 272P7VUBNB till att förenkla dina anslutningar. Kabeltrassel ersätts av denna Philips 27-tums Ultra Clear 4K UHD-skärm med USB-C-dockning.

Du kan titta på UHD-bilder, komma åt intranätet på ett säkert sätt och ladda din bärbara dator. Allt detta kan åstadkommas samtidigt med en enda USB-C-anslutning.

Philips 272P7VUBNB är också gjord för att vara energieffektiv. Det är möjligt eftersom strömsensorn automatiskt sänker bildskärmens ljusstyrka när användaren rör sig bort från skrivbordet. Denna funktion kan minska energikostnaderna med upp till 80 % samtidigt som den förlänger bildskärmens livslängd.

HP Ny Premium v28 4K-skärm

HP New Premium v28 4K-skärmens IPS-teknik och 4K Ultra HD (UHD)-skärm ger fantastisk grafik och oöverträffad kvalitet. Med den här skärmen kan du njuta av bildkvaliteten och de breda betraktningsvinklarna för avancerade surfplattor och mobila enheter.

Ditt grafikkort styr spelets bildfrekvens med AMD Radeon FreeSync-teknik snarare än bildskärmens inställda uppdateringsfrekvens, vilket ger dig en betydande konkurrensfördel.

Du får en ultrabred tittarupplevelse med en tunn ram runt skärmen på tre sidor. Detta gör att du kan installera flera bildskärmar sömlöst.

Dessutom har denna monitor en höjdjusterbar display och lutar för optimal visning. Slutligen erbjuder den ett alternativ för lågt blått ljus som ändrar färgspektrumet till ett varmare och ger vita färger ett mer realistiskt utseende.

LG UHD IPS Display Ergo Monitor

LG 32UN880-B 32-tums Ultrafine 4K UHD IPS-skärm har en upplösning på 3840 x 2160 och erbjuder realistiska, exakta färger, förbättrad kontrast, klarhet och detaljer i breda vinklar. Du upplever en mer realistisk, skarpare syn på lek, njutning och produktivitet.

Dessutom erbjuder den här skärmen en mysigare, mer anpassningsbar skrivbordskonfiguration. Dess revolutionerande, ergonomiska arm förs med sin ergodesign för att möta dina krav.

Med sin stora grad av justering hjälper denna monitors ergonomiskt och tekniskt innovativa stativ från LG till att upprätthålla en sund hållning genom att göra det möjligt för varje användare att designa en exakt personlig arbetsyta.

Sist men inte minst, Ergos USB-C One Connection-lösning gör det enkelt att överföra data snabbt och leverera ström för laptopladdning med endast en kabel.

Dell UltraSharp 27-tums 16:9 HDR IPS-skärm

Med Dell U2720Q UltraSharp 27″ 16:9 HDR 4K IPS-skärm kan du uppleva exakt färgåtergivning och bred färgomfångstäckning. Den har en inbyggd upplösning på 3840 x 2160, en uppdateringsfrekvens på 60 Hz och täcker 99 % av sRGB och Rec. 709 färgomfång och 95 % av DCI-P3 färgomfång.

Dessutom har den VESA DisplayHDR 400 för HDR-stöd, 1,07 miljarder färgstöd, IPS-teknik (In-Plane Switching), ett bildförhållande på 16:9, en 3H-hårdhetsklassad antireflexbeläggning, ett fast kontrastförhållande på 1300:1 , en klassisk ljusstyrka på 350 cd/m2, en svarstid på 8 ms i normalt läge och en svarstid på 5 ms i snabbläge.

Slutord

4K-skärmar har varit till stor hjälp för spelare och spelutvecklingsentusiaster. Det bästa sättet att spela dina favorit PC-spel är på en 4K-spelskärm. En lägre upplösning kan skymma detaljer, men en högre upplösning ger anmärkningsvärd skarphet.

Dessa skärmar uppvisar fyra gånger så hög upplösning som en 1080p-spelmonitor, vilket gör att avlägsna saker som en gång var skumma rör sig lika levande som himlen. Priserna för 4K-skärmar är fortfarande dyra, men med tiden tror man att kostnaden för 4K-skärmar också kommer att ligga inom budgeten.

Därefter kan du kolla in några av de bästa spelhjulen för att simulera en racingupplevelse.