10 AI-text-till-video-omvandlare för att generera fantastiska videor på några minuter

Om du undrar om det är värt att investera i videomarknadsföring för ditt företag är det 100 % ja.

I denna mycket visuella digitala tidsålder är videoinnehåll avgörande för att attrahera potentiella kunder, säkerställa kvarhållning och maximera försäljningen. Enligt en färsk studie ökar efterfrågan på videoinnehåll och resurser avsevärt; cirka 91 % av kunderna vill se mer onlinevideoinnehåll från varumärken och företag.

Dessutom säger 78 % av videomarknadsförarna att video direkt hjälpte dem att öka företagsförsäljningen, och 83 % hävdar att videoinnehåll hjälpte dem att generera fler potentiella kunder.

Men även om videoinnehåll ger företag en utmärkt avkastning på investeringen (RoI), kan det vara en stor utmaning att skapa professionella videor som tilltalar kunder.

Även om du använder den bästa videoredigeringsmjukvaran kan processen vara mödosam, tidskrävande och kräver utmärkta färdigheter för att generera bra resultat.

Det är här artificiell intelligens (AI)-baserade text-till-video-omvandlare kommer in i bilden. Dessa generatorer gör det enkelt att skapa högkvalitativa videor från vilken text som helst, vilket gör ditt liv enklare.

I den här artikeln kommer vi att se de bästa AI-text-till-video-generatorerna och hur de kan hjälpa dig att övervinna de utmaningar du kan möta när du skapar professionella videor för ditt företag.

Utmaningar förknippade med professionell videoproduktion

Medan videomarknadsföring ger företag den högsta avkastningen än någon annan form av media, är videoproduktionsprocessen fylld av flera betydande utmaningar.

Några av de vanligaste utmaningarna som företag står inför när de skapar professionella videor är:

  • Budget (produktionskostnad): Otillräcklig budget är en av de vanligaste utmaningarna för videoproduktion, eftersom det blir mycket dyrt – särskilt för små företag. Små varumärken och företag har inte tillräckligt med resurser, avancerad utrustning eller pengar för att anlita ett professionellt videoproduktionsteam för att få bästa avkastning på investeringen.
  • Kvalitet: Att säkerställa hög videokvalitet är avgörande för företag för att säkerställa att resultatet blir mycket effektivt. Dålig belysning, kamera eller ljud kan minimera videons effekt och effektivitet och distrahera tittarna från videons fokus.
  • Tidsbrist: Videoproduktion är en tidskrävande process, eftersom den också involverar förproduktionsbesväret, inklusive att komma på videoidéer, casta rätt resurser och skriva en transkription, och efterproduktionsbesväret med att redigera videorna . Att generera professionella videor kan därför vara tidskrävande för företag, särskilt med flera inspelningar.
  • Berättande och brist på innehållsidéer: Bristen på innehållsidéer och förmågan att skapa en fängslande berättelse som resonerar med dina tittare och målgrupp är en annan vanlig utmaning för videoproduktion. Det handlar om att förstå kundernas behov och skapa en berättelse som effektivt kommunicerar med dina måltittare.
  • Anpassningsförmåga: Det är viktigt för företag att generera videor för flera format och plattformar, som sociala medier, tv-reklam, bloggvideoinnehåll och webbplatsvideoinnehåll, eftersom varje plattform har sina specifika behov. Och att skapa videor som anpassar sig till alla dessa plattformar är en annan utmaning för företag.
  • Space: Space crunch är en videoproduktionsutmaning som inkluderar begränsat utrymme för besättning, utrustning, talang och rörelse.
  • Anställa resurser: En av de vanligaste utmaningarna som företag står inför är att hitta rätt talang för att vara en del av din videoproduktion som passar inom din budget och tillgänglighet och förstår din videos mål och varumärkesbudskap.
  • Konkurrens: Videoproduktion är ett mycket konkurrensutsatt område, eftersom det kräver att skapa out-of-the-box, kreativa och innovativa videor som fångar användarnas uppmärksamhet och sticker ut från mängden, vilket är en utmaning som företag står inför i denna konkurrensutsatta miljö.

Så, vad är lösningen på dessa problem? Du gissade rätt; svaret är AI-text-till-video-omvandlare.

Fördelar med AI-text-till-video-konverterare för att övervinna dessa utmaningar

AI-text-till-video-omvandlare använder artificiell intelligens-teknik för att hjälpa dig skapa professionella videor utan att behöva avancerad utrustning eller redigeringsprogram.

Allt som krävs är att du anger en textinmatning i AI-verktyget för att automatiskt generera en video enligt dina specifika instruktioner. Du kan till exempel mata in videons beskrivning och viktiga detaljer eller till och med ett blogginlägg för att konvertera det till en video.

Här är de främsta fördelarna med AI-text-till-video-omvandlare:

#1. Tidseffektiv

Det automatiserar hela processen för att skapa video. Det är alltså mycket snabbare än det traditionella sättet att skapa videor, eliminera filmning, redigering och andra manuella uppgifter.

#2. Kostnadseffektiv

AI text-till-video-omvandlare kräver inte kameror av hög kvalitet eller dyr utrustning och anställer omfattande produktionspersonal. Det är alltså ett prisvärt och budgetvänligt alternativ till den professionella videoproduktionsprocessen. Allt du behöver göra är att mata in ditt videoskript, som tar hand om resten.

#3. Anpassningsförmåga

Du kan skapa videor på olika språk med hjälp av AI-text-till-video-konverterare – vilket gör det mycket bekvämt för ditt företag om det handlar om globala kunder och marknader.

#4. Mer anpassning

Dessa omvandlare ger hög anpassningsförmåga, så att du kan anpassa din videos längd, innehåll, stil, format och mer för att matcha dina specifika preferenser.

#5. Mycket flexibel

Du kan enkelt skapa videor i flera format, stilar och plattformar, som webbplatser och sociala medier, vilket gör det effektivt för ditt företag om du vill skapa video snabbt och skala den över flera plattformar.

#6. Engagerande

AI text-till-video-konverterare låter dig skapa engagerande videor med unika ljud, olika röstskådespelare och uppslukande bakgrunder för att fånga och hålla din kunds eller tittares uppmärksamhet, vilket ökar kundernas engagemang.

Således hjälper AI-videotillverkare och text-till-video-omvandlare att lösa utmaningarna som är förknippade med professionell videoproduktion – automatisera hela processen utan att kräva mycket mänsklig beröring, vilket gör det till en prisvärd, bekväm och tidseffektiv lösning för företag.

Så om du vill skapa videoproduktdemos eller förklarande videor med AI, låt oss titta på de tio bästa AI-text-till-video-omvandlarna som underlättar videoproduktion för ditt företag.

Syntes

Synthesia är en av de mest populära och kraftfulla AI-videogeneratorerna som låter dig överföra all text i e-postmeddelanden, PDF-filer, bloggar och presentationer till högkvalitativa och professionella videor med bara några klick.

Det kräver bara att du väljer en lämplig anpassningsbar mall och AI-avatar, klistra in eller skriva in din text, och det genererar automatiskt text till videor.

Synthesia låter dig välja mellan 55+ mallar, 85+ avatarer och 400+ röster och förvandla videor till 120+ språk. Det betyder att om du inte har budget eller resurser för att anställa berättare eller skådespelare kan du välja anpassade AI-avatarer med realistiska rörelser för att berätta din text.

Du kan också enkelt redigera och anpassa dina videor genom att lägga till text, foton, animationer, färger, övergångar, stilar och mer med hjälp av verktygets inbyggda videoredigerare.

Dessutom kan du också lägga till dina varumärkestillgångar, som logotyp, bakgrundsfärg och texttypsnitt som speglar din varumärkesbild, och skapa videor med olika användningsfall, som instruktionsvideor, utbildningsvideor, marknadsföring och förklarande videor, inom en några minuter.

Invideo

Invideo är en populär text-till-video-konverterare som omvandlar dina bloggar, artiklar och presentationer till engagerande och kvalitetsvideor.

Den består av ett intuitivt dra-och-släpp videoredigeringsgränssnitt med ett omfattande bibliotek med 5000+ konfigurerbara mallar, 50+ AI-drivna teman, iStock media och filter för att skapa YouTube-videor, reklamfilmer, vittnesmål eller reklamvideor för din företag.

Dessutom kan du också enkelt dela videoinnehållet på olika sociala medieplattformar, som YouTube, Facebook och Instagram.

timme ett

Hour One är en utmärkt AI-videogenerator som låter dig konvertera text och skapa flerspråkiga videor som presenteras av virtuella människor.

Du kan välja bland över 100+ virtuella människor som kommer att presentera dina videor och förklara deras innehåll för din publik.

Hour One tillhandahåller färdiga videomallar, allt från presentationsvideor och produkthandledningar till nyhetsvideor och mänskliga resurser.

Du kan välja mellan 60+ språk för att skapa högkvalitativa produktionsvideor till ett kostnadseffektivt pris och tidseffektivt sätt.

Det bästa med Hour One är att det låter dig skapa en gratis video för att prova verktygets funktioner och se om det uppfyller dina affärsbehov innan du investerar dina pengar och betalar för prenumerationen.

Bild

Pictory är en enkel skript-till-video-omvandlare som fungerar blixtsnabbt och är perfekt för videomarknadsförare, YouTubers och kursskapare.

Det kräver inte att du har någon teknisk kunskap eller erfarenhet av videoskapande eller redigering och låter dig skapa din video på några minuter med hjälp av dess kraftfulla AI-assistent.

Pictory består av ett enormt mediebibliotek, som låter dig välja mellan mer än 3 miljoner bilder och videoklipp och 15 000 musikspår för att anpassa din video efter dina specifika krav.

Således kan du enkelt lägga till lämplig musik eller din egen professionella voice-over över videorna, till skillnad från flera andra text-till-video-omvandlare. Dessutom körs Pictory på molnet och är mycket kompatibel med Mac och PC, vilket eliminerar behovet av att ladda ner verktyget på din dator och dess chanser att sakta ner.

Elai.io

Elai.io är en lättanvänd text-till-video-omvandlare som påstår sig skapa videor 20 gånger snabbare än traditionell videoproduktion – vilket eliminerar behovet av professionell filmutrustning, besättning eller en studio.

Du kan välja mellan över 65 språk och utnyttja dess automatiska översättningsfunktion för att få maximal effekt. Dessutom, medan elai.io tillhandahåller ett utbud av 25+ avatarer, kan du också begära och skapa en anpassad avatar som bättre representerar ditt varumärke. Läs mer om hur Elai.io fungerar för att hjälpa dig skapa professionella videor på några minuter.

Designs.ai

Designs.ai videomaker är en snabbare, smartare och enklare professionell text-till-video-konverterare som använder flera avancerade AI- och ML-tekniker och algoritmer för att generera fantastiska videor.

Det hävdar stolt att det har ett av de största tillgångsbiblioteken med 500K ljudfiler, 20 språk, 170M 123RF-bilder, 50 röster och utmärkta animationer, effekter och övergångar.

Den är mycket optimerad för alla typer av videokampanjer och plattformar, så att du kan ändra storlek på videon och optimera dess format med ett klick och publicera den på plattformar som Facebook, Instagram, YouTube och TikTok.

Du kan välja mellan 20 globala språk; den levereras med sömlös personalisering och är perfekt för startups, influencers, ideella organisationer, utbildare, byråer, statliga myndigheter, företag och småföretag.

Steve.ai

Steve.ai är perfekt för att konvertera ditt manus eller statiska bilder till uppslukande och engagerande videor fyllda med bildtexter, röstkommentarer och musik med verktygets videoskapande assistent.

Verktyget har 1000+ anpassade videomallar, inklusive marknadsföring, förklarande, reklam och utbildning.

Dessutom erbjuder den över 20+ användningsfall för att skapa videor, inklusive videoannonstillverkare, produktvideotillverkare, företagsvideotillverkare, text-till-video-konverterare och mer.

Så, Steve AI är ett idealiskt val om du behöver en text-till-video-konverterare med funktioner som rik grafik, musik och videotillgångar, som erbjuder sömlöst samarbete.

Fliki.ai

Fliki.ai hjälper dig att omvandla text och manus till videor med AI-talröster på några minuter.

Det kräver bara att du lägger till din text eller blogg-URL, och sedan kommer Fliki att sammanfatta innehållet, hitta perfekt passande grafik och skapa en video med en människoliknande voice-over. Dessutom lägger den också till märkesundertexter i din video.

Den erbjuder över 900 röster på 75 språk och 100+ dialekter, vilket säkerställer att den passar videoröst och format.

Några av de senaste funktionerna som erbjuds av Fliki.ai inkluderar röstkloning, ett premiummusikbibliotek, Giphy-integration, sammanfattning på flera nivåer och interaktiva undertexter.

Colossyan

Colossyan låter dig konvertera skript, PPT:er och bloggar till videor på 75+ språk utan avancerad utrustning eller erfarenhet.

Den använder funktioner som automatisk översättning, en AI-manusassistent, en anpassad avatar och video med undertexter för att skapa studiokvalitet med människoliknande presentatörer.

Du kan skapa oändliga videotyper, som utbildnings- och inlärningsvideor, marknadsförings- och försäljningsvideor, förklarande videor, företagsintroduktionsvideor och videor med blogginnehåll.

Du kan prova denna snabba och skalbara AI-text-till-video-omvandlare gratis.

Röst2v

Voice2v är en gratis och enkel text-till-video-konverterare som låter dig konvertera text, bilder, musik och ljud till videor med ett enda klick.

Du kan lägga till olika effekter till din video, inklusive animationer, bildspel, vatteneffekter och 3D-övergångseffekten, för att göra den mer tilltalande för dina tittare. Dessutom låter den dig också lägga till din varumärkeslogotyp och redigera ditt ljud och video med sin enkla redigerare.

Det här verktyget låter dig välja mellan olika typsnitt, teckenstorlekar, justeringar och alternativ för att lägga till en skuggeffekt till din videos undertexter.

Men till skillnad från andra text-till-video-omvandlare erbjuder Voice2v begränsade språkalternativ och ett gammalt omvandlargränssnitt med begränsade funktioner. Till exempel tillhandahåller det inte AI-avatarer som Synthesia eller Colossyan för att göra dina videor mer interaktiva.

Slutord

Att integrera videor i dina marknadsföringskampanjer och webbplatsinnehåll är avgörande för att tillfredsställa kundernas krav, hålla sig i konkurrensen och öka kundbehållningen och företagsförsäljningen.

Men att skapa professionella videor är inte en piece of cake. Därför erbjuder AI text-till-video-omvandlare en enkel, prisvärd och engagerande lösning för att skapa professionella videor på några minuter.

Den här artikeln hjälper dig att förstå vikten av videoinnehåll och välja bland de bästa AI-text-till-video-omvandlarna som erbjuder de nödvändiga funktionerna du behöver för att skapa och publicera professionella och kvalitetsvideor för ditt företag.

Kolla sedan in den bästa programvaran för videooptimering.