10 4K-projektorer för kristallklar storskärmsupplevelse

Spread the love

4K-projektorer har öppnat dörrarna för en mer exakt och bättre projicering. Nuförtiden, där varje enhet genomgår den ena eller andra förbättringen för att bli bättre, har projektorer inte stoppat sig själva från att uppleva vissa uppdateringar.

Att presentera något på en projektor var tråkigt för presentatörer eftersom presentationskvaliteten försämrades avsevärt. Detta hände främst på grund av projektorernas låga upplösning. Införandet av 4K-teknik har bidragit till att öka upplösningen på bilder som presenteras av projektorn.

Det har utan tvekan stått ut som en banbrytande innovation inom projektorer. Den här artikeln kommer att diskutera 4K-tekniken, 4K-projektorer och skillnaden mellan 4K-stödda och helt 4K-projektorer.

Vi kommer också att diskutera 4K-projektorerna för en kristallklar storbildsupplevelse. Slutligen kommer vi att diskutera de coola funktionerna att komma ihåg när du väljer en 4K-projektor och hur en 4K-projektorinstallation ser ut.

Vad är 4K-teknik?

4K-teknik kallas ofta för UltraHD eller 4K-upplösning. Termen upplösning hänvisar till hur tätt dessa små prickar, så kallade pixlar, är arrangerade på displayen. Grafiken du uppfattar på enheten består av enskilda pixlar. Alltså, ju fler pixlar det finns, desto högre upplösning.

En typisk Full HD-skärm kommer att vara 1 920 × 1 080 i upplösning eller 2 073 600 pixlar totalt. Cirka 8 294 400 pixlar finns i upplösningen 3 840 x 2 160 för 4K-enheter.

Mängden detaljer i bilden ökar med antalet pixlar. Således har 4K-skärmar en upplösning som är fyra gånger högre än Full HD.

Föreställ dig att en TV-skärm eller projektorskärm består av kolumner och rader. 1920 kolumner breda och 1080 rader höga är storleken på en Full HD 1080p-bild.

Siffrorna är ungefär fördubblade i båda riktningarna för en 4K-bild, vilket resulterar i cirka 4x så många pixlar totalt. Eller, för att uttrycka det på ett annat sätt, du kan fylla en fjärdedel av en 4K-skärm med varje pixel från din 1080p-skärm.

Vad är 4K-projektorer?

4K-projektorer är de med Ultra HD-upplösning projektorskärmar. UHD, 4K och 2160p hänvisar alla till Ultra HD-upplösningen på 3 840 x 2 160 pixlar. Dessutom finns det uppgraderade 4K-projektorer med 720p-upplösning.

Den blinkar snabbt med 2,1 miljoner pixlar över ett mer omfattande område för att använda beständig syn för att lura dina ögon att tro att du ser en bild med fler pixlar.

Äkta 4K-projektorer ger pixeltäta bilder på skärmar som samtidigt visar alla 8,3 miljoner pixlar. Den kan ha en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar eller till och med 4 096 x 2 160 pixlar.

Tittarna önskar ofta att imitera en filmupplevelse i bekvämligheten av sina egna hem. Bortsett från skärmstorleken kommer det att se filmer eller spela avancerade videospel närmast simulera den känslan. Du har möjlighet att skapa en liten hemmabio med 4K-projektorer.

Den mest realistiska pixeltätheten är 4K, och HDR hjälper till att producera de ljusaste färgerna. De rikaste naturliga färgerna väcks till liv när du tittar på film eller sport med en 4K-projektor.

Projektorklagomål brukade ofta fokusera på suddiga eller blekande bilder, men samtida 4K-versioner är nästan fria från problem. Den mest realistiska upplösningen just nu är 4K.

Låt oss nu titta på de bästa 4K-projektorerna som finns tillgängliga för en kristallklar och storbildsupplevelse.

LG HU810PW 4K UHD Smart Dual Laser CineBeam-projektor

Med en smart dubbellaser CineBeam, kan LG LASER Projector 300″ ha en upplösning på 3840 x 2160. Den innehåller också en dubbel laser och en 97 % DCI-p3.

  Hur man laddar ner appar som inte längre finns i telefonens App Store

Den är 2700 ANSI Lumens ljusstark och har ett kontrastförhållande på 2 000 000:1. Dessutom är dynamisk tonmapping och HLG funktioner hos LG 4K-projektorer.

Med upp till 300 tums 4K UHD-upplösning har den fantastisk synlighet och en verklighetstrogen bild. Dessutom har den en inbyggd LG webOS smart TV som stöder HDR10, Bluetooth och skärmdelning.

Hela den här installationen gör det möjligt för konsumenter att njuta av en enkel, sömlös filmupplevelse i bekvämligheten av sina egna hem med hjälp av en projektor.

Optoma UHD38 Ljusstark 4K UHD-spelprojektor

Med 8,3 miljoner individuellt adresserbara pixlar på skärmen i 4K Ultra HD ger Optoma 4K Gaming Projector en förstklassig hemmabioupplevelse.

Den lägsta ingångsfördröjningen på en 4K-projektor kan generera en reaktionstid på 4,2 ms vid 1080p och en svarstid på 16 ms vid 4K UHD. Det ger också en bättre visningsupplevelse för foton och filmer, tack vare HDR10 & HLG-teknik.

En kristallklar bild levereras med en snabbare bildhastighet och större bildskärpa som tillhandahålls av dess UltraDetail-teknik. Den innehåller ett antal ingångar och är enkel att ställa in.

Du kan ansluta till Blu-ray-spelare, Chromecast, Roku, Amazon Fire Stick och andra streamingenheter. Du kan ansluta till spelkonsoler, datorer, Mac-datorer och mobila enheter. Ljuslivslängden på denna 4K-projektor är 15 000 timmar.

Sony hemmabioprojektor

För visning i ultrahög upplösning har Sony Home Theater Projector en inbyggd 4K-upplösning och tre SXRD-bildapparater med 4096 x 2160 pixlar vardera.

Ett högt dynamiskt omfång ger bredare kontrast för betydligt bättre färger och realism. Den har en triluminos-skärm, som erbjuder ett brett utbud av utmanande toner för levande, verklighetstrogna färger.

För 4K- och HD-filmer, sport och videospelsaction, innehåller den Motionflow-teknik som hjälper till att ge en flytande, verklighetstrogen rörelse. Du kan ta med hisnande IMAX-bilder till din hemmabio med VPL-VW295ES-projektorer.

Den har också en utmärkt linsförskjutning, som är +85% – 80% vertikalt och +/-31% horisontellt. Dessutom medföljer den fjärrkontroll, batterier, nätsladd, linsskydd, bruksanvisning och instruktioner.

XGIMI Horizon Pro 4K-projektor

Horizon Pro 4K-projektorn från XGIMI har en 25 000 timmars LED-ljusmotor, utökad färg, HDR och en briljant, bärbar design. Även om XGIMI 4K-projektorerna är små enligt projektorstandarder, missar de ingenting.

Enheten använder ett enda 0,47-tums DLP-chip med en inbyggd upplösning på 1920 x 1080. Den använder TI:s shift-teknik för att ge en adresserbar upplösning på 3840 x 2160. Vid 60 Hz kan den ta signaler upp till 4096 x 2160.

En komponent i bearbetningssviten är X-Vue 2.0. Det förbättrar kontrasten och färgnoggrannheten.

Dessutom accepteras 10-bitars signaler med information för HDR10 eller Hybrid Log-Gamma. 25 000 timmars livslängd förväntas från en LED-ljuskälla, klassad för en effekt på 2 200 lumen.

Epson Home Cinema 4K PRO-UHD 3-chip projektor

Med sin unika 4K-hemmabioupplevelse använder Epson Home Cinema 5050UB-projektorn banbrytande teknik för upplösningsförbättring, färggradering och bildbehandling.

En fantastisk 4K-hemmabioupplevelse är slutprodukten. Den har banbrytande 3LCD-teknik som visar 100 % av RGB-färgsignalen för varje bildruta.

Den innehåller också en banbrytande pixelskiftande motor som exakt hanterar tre högupplösta LCD-chips för att samtidigt bearbeta miljontals pixlar med data.

Realtids 12-bitars analog-till-digital videobehandling i denna 4K-projektor möjliggör sömlösa tonala övergångar samtidigt som banding, blockering och andra kompressionsartefakter tas bort från den visuella prestandan. Denna robusta processor replikerar källinnehållet korrekt.

OSQ 4K-stödd projektor

OSQ 5G Wi-Fi 1080p-projektorns ursprungliga upplösning på 1920 x 1080 och kontrastförhållande på 15 000:1 gör bildkanten lika tydlig som mitten och möjliggör upp till 4K-utgång.

Den nya generationen av högtransmittans LED-glaslinser har använts. Så du får avsevärt ökad ljusstyrka till häpnadsväckande 800 ANSI. Denna videoprojektor kan visa ljusa, färgglada och mycket återställda bilder i en ljus miljö, till skillnad från andra 1080p-projektorer med låg ljusstyrka.

Wi-Fi-projektorn är utrustad med banbrytande Wi-Fi6-teknik, stöder 5G + 2,4G dual-band Wi-Fi och har avsevärt ökat både stabilitet och flyt.

Den här trådlösa projektorn stöder DLNA-skärmcasting förutom den vanliga iOSCast & Miracast. Med bara ett enkelt steg i mobilappen kan du få filmen att spela upp på projektorn medan du använder din telefon eller surfplatta för andra aktiviteter som att chatta, spela, arbeta osv.

  NVMe vs. SATA: Vilken SSD-teknik är snabbare?

Artlii Energon 2 4K-stödd projektor

Artlii Energon 2 Home Projector är den senaste Wi-Fi-videoprojektorn 2022, med en fysisk upplösning på 1920 x 1080 pixlar, 4K-kapacitet och en 5-lagers högbrytande glaslins.

Disney och Netflix är också tillgängliga via en TV-stickanslutning. Artlii Energon 2 har en ljusstyrka på 340 ANSI lumen, vilket är ljusare och mer färgstarkt än andra 1080p Wi-Fi Bluetooth-projektorer.

Färgomfånget är upp till 80 % av NTSC, ger upp till 17 miljoner färgintervall och visar 100 % RGB-färgsignaler för varje bild.

Du kan synkronisera din smartphoneskärm med Artlii Energon 2:s 2,4G och 5G Wi-Fi-funktioner. Det ultrasnabba 5G Wi-Fi ger en betydligt smidigare och fördröjningsfri onlinevideoströmningsupplevelse.

Sovboi minifilmprojektor med 4K-stöd

Sovboi 5G Wi-Fi utomhus Bluetooth-projektor med 4K-stöd är den första projektorn som använder en självskapad Soi-Smart-teknik. Den har ett starkt löpminne.

Det möjliggör import av anpassade bakgrundsbilder och erbjuder två UI-teman och 24 lokala bakgrundsbilder. Denna HD-projektor har USB*2, HDMI*2, AV*2 och ljudutgångsanslutningar som kan användas för att ansluta högtalare, telefoner, datorer, bärbara datorer, TV-pinnar och switchar.

VB2-videoprojektorn erbjuder 400 ANSI- och FHD-upplösningar för att ge fantastiska detaljer på din 400-tumsskärm. Den använder importerade LED-källor och banbrytande pläteringsteknik för att öka ljusstyrkan och minska optisk förlust.

Detta gör den 80 % ljusare än konkurrerande 1080p-projektorer. Det visuella inkluderar naturligt ljus, mörkerfiltrering och stark kontrast av mörkernivåer för en genuin känsla i kombination med den senaste LCD Pro-tech, 18 miljoner färgåtergivning och 12000:1 kontrast.

YOWHICK Native 4K-stödd projektor

Den senaste YOWHICK Native Wi-Fi Bluetooth-projektorn stöder 4K och har en inbyggd upplösning på 1920 x 1080P. Den erbjuder högupplöst bildkvalitet för att minska ögonbesvär och har en belagd lins med högt brytningsindex.

YOWHICK Wi-Fi-videoprojektorn ger dig mycket bättre och fördröjningsfri onlinevideoströmning och spelupplevelse när du synkroniserar smartphones, tack vare den senaste dual-band 2,4G eller 5G Wi-Fi-anslutningen.

Med Bluetooth 5.0 kan du höra uppslukande ljud från olika Bluetooth-högtalare och hörlurar. Skärmstorleken för denna Bluetooth-projektor är 40″–300″, med ett bildförhållande på 4:3/16:9.

Om du tittar på en film utomhus eller i din hemmabio kan du njuta av den största tittareffekten, tack vare 50-100 % zoomfunktionen och 15° Keystone Correction.

Aboolon 4K-stödd projektor

Marknadens ljusaste (600 ANSI) och tydligaste 1080P (1920 x 1080) projektorer med Wi-Fi och Bluetooth är tillverkade av Aboolon.

Utan nedskalning eller komprimering låter HD-material dig uppleva ett större färgspektrum och tydliga och detaljerade bilder samtidigt som du bevarar dina ögon. Den senaste helskärmstekniken ser till att skärmens hörn är lika tydliga som mitten.

Med 4K super HD kan du uppleva hemmabio av hög kvalitet. Den senaste 5G Wi-Fi-nätverkstekniken använder samma router för skärmspegling och ditt telefonnätverk för anslutning.

Det ger en betydligt mer fördröjningsfri och flytande internetvideoupplevelse. iOS-, Android- och bärbara enheter kan enkelt konfigureras för att göra dem enklare att använda.

Vad är skillnaden mellan 4K-stödda och Full 4K-projektorer?

Fullständiga 4K-projektorer och 4K-projektorer som stöds är de två primära kategorierna av 4K-projektorer. Att använda en DLP 4K UHD-chipset med banbrytande bildbehandling, som har en upplösning på 8,3 megapixlar, sägs visa en verklig 4K-upplösning.

Detta säkerställer exceptionellt snabb pixelväxling. Med 8,3 miljoner unika pixlar varje bildruta ger detta en upplösning som är 3840 x 2160, vilket är fyra gånger mer överdådigt än Full HD 1080p.

4K som stöds hänvisar främst till en långsammare, mer begränsad typ av pixelskiftande teknologi som huvudsakligen visar 4,1 megapixlar, eller 2K-upplösning, men avfyras två gånger för att verka visa 8,3 megapixlar på skärmen.

Skillnaden mellan en full 4K-projektor och en 4K-projektor som stöds är fortfarande märkbar när bilderna projiceras på en filmduk.

Vad är några coola funktioner att tänka på när du väljer en 4K-projektor?

Att välja den perfekta projektorn för ditt hus med det breda utbudet av märken och modeller kan vara utmanande. Förutom vissa avancerade hemmabiosystem används 4K-projektorer som ett presentationsverktyg i företags- och kommersiell underhållning.

De flesta människor har nu råd och tillgång till dessa projektorer, ändå. Vissa är uppenbart billiga. Innan du köper din första videoprojektor, titta på några coola funktioner.

  Urklippshanteraren som håller din historik och stödjer skript

#1. Kontrast

I videoskärmar mäts kontrasten i termer av ett förhållande, till exempel 1 000:1 eller 1 000 000:1. Tänk på att kontrastvärdet som anges på de flesta projektorspecifikationsblad är högt.

#2. Färgjusteringar och noggrannhet

Alla projektorer med THX- och ISF-certifieringar kommer att erbjuda effektiva färgkalibrerings- eller korrigeringsalternativ.

#3. Optisk zoom

Att välja en projektor med ett stort objektiv och stor zoom är smart eftersom ett stort objektiv ofta upplever färre kromatiska fel än ett litet.

#4. Linsrörelse

Linsförskjutning är tillgänglig i både vertikala och horisontella riktningar. Det ses ofta i projektorer av bättre kvalitet.

#5. Utgång av ljus

De flesta medelstora mediarum med 100 till 140 skärmar kan vara tillräckligt upplysta av billiga projektorer med ljusstyrka i intervallet 1 000 till 2 500 lumen.

#6. Minimalt brus

Projektorer för hemmabio är fullproppade med rörliga element som motoriserade iriskontroller, färghjul och kylfläktar. Alla dessa rörliga delar måste vara tysta eller producera mindre ljud.

#7. Livlig iris

Vissa projektorer har en iris, som fungerar på samma sätt som en mänsklig iris genom att öppna och stänga för att tillåta ljus. En projektors mest anmärkningsvärda förmåga att skapa en svart bild samtidigt som du lyser upp skärmen kan övervinnas med hjälp av en iris.

Irisfunktionen på bättre projektorer har vanligtvis många inställningar eller hastigheter. Den kan stängas AV om den inte fungerar som avsett.

Hur är inställningen för en 4K-projektor?

  • Det första steget i att ställa in en 4K-projektor är att packa upp alla föremål och se till att skyddsfilmen över dess komponenter tas bort ordentligt.
  • När du har tagit bort skyddsfilmen helt måste du se till att du har alla nödvändiga föremål för att ställa in projektorn. Detta inkluderar bordet eller pallen du ska placera projektorn på, kablarna, Wi-Fi-adaptrarna, etc.
  • När du har samlat ihop alla nödvändiga föremål måste du placera din 4K-projektor på en plats där den projicerar ljuset på en jämn och klar yta. Detta kommer att säkerställa att du ser projektorns presentation på bästa möjliga sätt. Se också till att avståndet mellan duken och projektorn är lämpligt så att det projicerade ljuset fokuseras.

När du har gjort alla ovanstående steg kan du enkelt använda din 4K-projektor!

Tillbehör som behövs för din 4K-projektor

Du kan behöva lägga till några fler tillbehör för att använda din 4K-projektor perfekt. Det första sådant tillbehöret är fästet.

Beroende på var du ska placera din projektor kan du köpa ett takfäste om du fäster det på väggen eller behöver en pall eller ett bord.

Det andra tillbehöret för att berika din 4K-videoupplevelse är ljudsystem. Du kan lägga till ytterligare ljudsystem för att öka kvaliteten på ljudet.

Om du funderar på att ansluta ytterligare enheter behöver du ytterligare kabelboxar. Så kabelboxar är ytterligare ett tillbehör som du måste lägga till i din lista över ytterligare tillbehör.

Slutsats

Att köpa en 4K-projektor tidigare ansågs vara en lyx eftersom det inte var det enklaste eller mest prisvärda valet. Men nu är de ganska överkomliga.

Användare av en 4K-projektor kan ändra storleken för att passa utrymmets krav och situationen. Mindre ansträngda ögon är en av de extra fördelarna med större skärmar.

I detta avseende kan 4K-projektorer vara ett bättre val, förutsatt att du redan sitter på ett rimligt avstånd från duken.

Upplösningen är en annan bieffekt av en större skärm. Om allt annat är lika, har en 4K-projektor en större visningsyta för att bättre visa upp 4K-upplösningen!

Kolla sedan in några ljudextraktorer för att extrahera ljud från video.